Tort cu zmeură și ciocolată (rețetă raw-vegan)
Am descoperit acest tort pe Blogul Floridecires - și am zis că neapărat trebuie încercat. L-am făcut acum de curând, a fost foarte simplu și repede, am și improvizat puțin... dar oricum a fost un tort interesant. Data viitoare când îl fac, voi avea blender și cred că voi face mici modificări în rețetă. Aici voi da rețeta așa cum am făcut eu cu schimbările care mi se par utile.
Ca și impresie - tortul este sănătos, foarte ciocolatos, dulce și sățios, nu puteți mânca mai mult de o felie mică o dată.
Condiție obligatorie înainte să vă apucați să-l faceți, este să aveți un blender bun sau o mașină de tocat carne. Nu am avut zmeură proaspătă și am folosit din aia congelată, plus am mai pus și niște vișine congelate deasupra.
Ingrediente
●
Curmale uscate fără sâmburi
600 g
400g pentru blat și 200g pentru cremă
●
Praf de cacao
2 linguri
1 pt blat și 1 pt cremă
●
Avocado
1 buc
aveți grijă să fie unul copt, trebuie să fie moale când îl apăsați
●
Miere
2 linguri
sau sirop de agave - îndulcitor natural care se găsește la magazinele naturiste
●
Zmeură
200 g
sau zmeură congelată, dar cred că ar merge foarte bine și cu căpșuni sau vișine
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Mai întâi facem blatul.
Aici am pus nucile și curmalele înainte să le dau prin mașina de tocat.
Pas 2
Apoi mărunțiți bine nucile și curmalele, în blender sau așa cum am făcut eu - în mașina de tocat.
Pas 3
Adăugați 1 lingură de cacao - eu am pus pudră de carob, înlocuitorul natural de cacao, și am greșit - are un gust mai ciudat, plus că înnegrește rău blatul, mai mult decât cacao.
Pas 4
Frământați ingredientele de la pasul anterior, sau dacă faceți în blender - blendați până se adună toate ingredientele în formă de bilă. Eu am făcut cu mâinile - dacă observați că nu se adună ingredientele mai puneți curmale mărunțite sau blendate.
Împărțiți aluatul în 2 bile și puneți la frigider până faceți crema.
Pas 5
Blendați curmalele împreună cu mierea - sau le dați prin mașina de tocat și apoi adăugați mierea.
Pas 6
Adăugați la compoziția anterioară 1 lingură de cacao și avocado curățit și tăiat bucățele mici. Blendați totul bine.
Eu am dat prin mașina de tocat și avocado și am amestecat toate ingredientele cu lingura.
Pas 7
Așa ar trebui să fie crema ca și consistență, deși la mine nu a fost foarte uniformă consistența, pentru că nu am folosit blenderul. Dacă iese prea groasă, adăugați puțin lapte de soia sau apă călduță și o amestecați, ca să o puteți unge ușor pe blat.
Pas 8
Pentru a forma tortul aveți nevoie de o formă rotundă de tort mai mică, sau o casetă rotundă. O așterneți cu folie alimentară.
Pas 9
Puneți prima bilă de aluat și o întindeți uniform cu mâinile pe fundul formei, presați bine.
Pas 10
Ungeți blatul cu 2-3 linguri de cremă, puneți fructele - zmeură, căpșuni, vișine, etc.
Pas 11
Apoi puneți al 2-lea strat de blat. Aici vă recomand să-l mărunțiți bine cu mâinile și să-l presărați peste zmeură, apoi începeți ușor să presați cu mâinile.
Pas 12
Apoi ușor cu o lingură nivelați acest strat, o înmuiați puțin în apă dacă se lipeste și se ia blatul după lingură.
Pas 13
Puneți tortul la frigider pentru o oră. Apoi întoarceți caseta cu fundul în sus, și scoateți tortul pe o farfurie sau platou de tort.
Pas 14
Cu restul de cremă ungeți tortul deasupra și de jur împrejur.
Pas 15
Așa arată varianta finală a tortului înainte de înfrumusețare. De aici puteți improviza cum vă place.
Pas 16
Eu am dat ciocolată neagră prin răzătoare și am înfrumusețat cu vișine congelate.
Pas 17
Aici și o secțiune a tortului, dacă veți pune cacao cât am scris aici în rețetă nu va fi așa negru.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (9 voturi)