Gem de căpșuni cu mere Rețetă VIDEO
În acest sezon de fructe voi testa cât mai multe gemuri colorate și aromate, pentru că au devenit preferatele copiilor de ceva timp. Fiindcă a fost la mare cerere un borcan cu gem de mere rămas din anii trecuți, am zis să refac stocurile, dar să mai adaug puțină culoare și aromă la el. Așa am ajuns la această rețetă fantastică de gem cu căpșuni și mere, fiindcă găsiți în ea tot ce vă doriți de la un gem exemplar - textură, arome, culoare, gust, deci îl recomand cu mare încredere și insistență.
Am testat cu această ocazie alt zahăr gelifiant de la Mărgăritar și anume pe cel BIO, adică Zahăr gelifiant BIO 2:1 - spre deosebire de cel simplu conține doar pectină naturală din mere, fără acid citric cu rol de conservant. Se potrivește foarte bine cu fructele acre, care au suficient acid citric natural în ele, sau e bine de combinat cu suc de lămâie la fructele mai puțin acre. Sunt foarte mulțumită de rezultat și cu siguranță voi mai face gem cu acest zahăr gelifiant, deja am schițat câteva combinații interesante pentru următoarea perioadă.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Mere
1 kg
cantitate deja curățată de coajă și semințe
●
Margaritar Zahar Gelifiant BIO 2:1
1 kg
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați și curățați căpșunile, lăsați să se scurgă de apă într-o sită.
Spălați merele, le curățați de coajă și cotor, apoi tăiați cubulețe mai mari, stropiți cu zeama de lămâie și amestecați totul bine.
Pas 2
Spălați și sterilizați borcanele pentru gem, eu le pun de obicei în cuptorul preîncălzit la 110-120 de grade și le țin 10 minute.
Lăsați apoi aceste borcane să se răcească până preparăm gemul.
Pas 3
Merele le treceți printr-un blender și le măcinați cât mai fin posibil.
Pas 4
Mutati-le într-o oală pentru gem, de preferat mai mare și largă și cu fundul mai gros. Eu am folosit chiar o tigaie adâncă și largă, de 28cm diametru.
Apropo, nu recomand să fierbeți într-o tură mai mult de 2kg de fructe după această rețetă.
Pas 5
La fel mărunțiți bine căpșunile în blender și le turnați peste compoziția de mere, amestecați totul bine și porniți plita.
Pas 6
Lăsați să fiarbă la foc încet această compoziție de mere și căpșuni, timp de 15 minute și nu uitați să amestecați periodic.
Pas 7
După acest timp, pentru o consistență mai fină a gemului, recomand să pasați încă o dată compoziția de fructe cu blenderul vertical (cel cu picior).
Pas 8
În rețetă folosesc Zahărul gelifiant BIO 2:1 de la Mărgăritar, acesta conține pectină naturală din mere care ajută la o gelifiere mai rapidă a gemurilor, cu un timp foarte scurt de fierbere și cantitate de zahăr mult mai mică.
Pas 9
Deci turnați zahărul gelifiant peste piureul de fructe fierte și pasate, amestecați bine.
Pas 10
Tot amestecând periodic îl lăsați să fiarbă încet timp de 4-6 minute.
Acoperiți oala cu capac în acest timp, fiindcă gemul este dens și stropește la fierbere.
Pas 11
La finalul acestor 4-6 minute faceți testul picăturii la gem - adică puneți cu lingura o picătură de gem pe farfurie și observați dacă acesta se ține ferm și nu se dispersează.
Pas 12
Dacă este nevoie, mai fierbeți câteva minute gemul.
Dar dacă totul este bine și a trecut testul picăturii, îl turnați imediat cât este fierbinte în borcanele curate și sterilizate din timp.
Pas 13
Închideți ermetic borcanele și lăsați gemul de căpșuni și mere să se răcească complet timp de 12 ore la temperatura camerei.
Pas 14
După acest timp observați că se gelifiază foarte bine, este ușor de servit cu orice vă place - clătite, gogoși sau simplu pe pâinică de casă.
Poftă Bună!
Cantitate:
3 kg
Timp de preparare:
600 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: