Gem de caise cu scorțișoară și anason Rețetă VIDEO

Gem de caise cu scorțișoară și anason

De ceva timp am vrut să încerc această combinație de caise cu scorțișoară și anason, chiar îmi pare rău că nu am făcut-o mai devreme. Mi-a ieșit un gem foarte frumos, colorat, gustos și cu aromă deosebit de plăcută - se potrivesc minunat aici scorțișoara cu anasonul!

Zahărul gelifiant de la Mărgăritar 1:1 conține pectină, din această cauză gemul are o consistență foarte bună, este ușor de servit, dar în același timp nu curge ca o dulceață. Puteți savura acest gem de caise cu scorțișoară și anason pe pâine cu unt, în diverse prăjituri și torturi, terciuri, orez cu lapte, iaurt sau chiar pe cașcaval pe lângă un vin alb bun.

Ingrediente

Caise
1 kg
   
Lamaie
1 buc
   
Margaritar Zahar Gelifiant 1:1
1 kg
   
Anason stelat
2 buc
   
Baton de scotisoara
2 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Ca în orice rețetă de gem, neapărat începeți prin a spăla și steriliza borcanele în care veți pune produsul final.

Eu le pun în cuptorul cu ventilație la 120 de grade pentru 10 minute.

Gem de caise cu scorțișoară și anason - Pas 1
Pas 2

Spălați caisele, scoateți sâmburii, apoi tăiați-le în cuburi de mărime medie.

Gem de caise cu scorțișoară și anason - Pas 2
Pas 3

Într-o oală cu diametru mai mare, de tip tuci, cu fund mai gros, adăugați caisele tăiate, zeama de la o lămâie, jumătate de pahar de apă, 2 batoane de scorțișoară și 2 stele de anason.

Gem de caise cu scorțișoară și anason - Pas 3
Pas 4

Puneți totul pe foc și amestecând periodic lăsați să fiarbă moderat timp de 15-20 de minute.

Gem de caise cu scorțișoară și anason - Pas 4
Pas 5

După acest timp scoateți din compoziția de caise mirodeniile - scorțișoara și anasonul. Ele au lăsat suficientă aromă și nu mai este nevoie să le țineți.

Puteți folosi aici și scorțișoară pudră, dar gemul va avea o culoare puțin mai închisă.

Gem de caise cu scorțișoară și anason - Pas 5
Pas 6

În rețetă vom folosi Zahăr gelifiant 1:1 de la Mărgăritar, acesta conține pectină pentru gelifierea gemului. Astfel vom obține o consistență potrivită fără a fierbe gemul de caise prea mult.

Gem de caise cu scorțișoară și anason - Pas 6
Pas 7

Turnați zahărul gelifiant peste caisele fierte și amestecați bine cu o lingură până se dizolvă complet.

Gem de caise cu scorțișoară și anason - Pas 7
Pas 8

Apoi cu blenderul vertical (cel cu picior) pasați bine compoziția, să fie cât mai fină.

Gem de caise cu scorțișoară și anason - Pas 8
Pas 9

Acum lăsați gemul la fiert timp de 4 minute, le cronometrați când totul începe să fiarbă, faceți focul mic, amestecați periodic și așteptați.

Gem de caise cu scorțișoară și anason - Pas 9
Pas 10

Pentru a testa dacă este gata puneți o picătură de gem pe o farfurie și observați dacă stă pe loc și nu se desface în toate părțile.

Gem de caise cu scorțișoară și anason - Pas 10
Pas 11

Turnați repede gemul fierbinte în borcanele pregătite anterior, închideți ermetic și lăsați să se răcească complet la temperatura camerei minim 12 ore.

Gem de caise cu scorțișoară și anason - Pas 11
Pas 12

După acest timp îl depozitați în cămară, dar și degustați, vă minunați de gust, aromă și textură - toate sunt perfect echilibrate!

Poftă Bună!

Gem de caise cu scorțișoară și anason - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!