Gem de caise cu scorțișoară și anason Rețetă VIDEO
De ceva timp am vrut să încerc această combinație de caise cu scorțișoară și anason, chiar îmi pare rău că nu am făcut-o mai devreme. Mi-a ieșit un gem foarte frumos, colorat, gustos și cu aromă deosebit de plăcută - se potrivesc minunat aici scorțișoara cu anasonul!
Zahărul gelifiant de la Mărgăritar 1:1 conține pectină, din această cauză gemul are o consistență foarte bună, este ușor de servit, dar în același timp nu curge ca o dulceață. Puteți savura acest gem de caise cu scorțișoară și anason pe pâine cu unt, în diverse prăjituri și torturi, terciuri, orez cu lapte, iaurt sau chiar pe cașcaval pe lângă un vin alb bun.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Margaritar Zahar Gelifiant 1:1
1 kg
●
Baton de scotisoara
2 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ca în orice rețetă de gem, neapărat începeți prin a spăla și steriliza borcanele în care veți pune produsul final.
Eu le pun în cuptorul cu ventilație la 120 de grade pentru 10 minute.
Pas 2
Spălați caisele, scoateți sâmburii, apoi tăiați-le în cuburi de mărime medie.
Pas 3
Într-o oală cu diametru mai mare, de tip tuci, cu fund mai gros, adăugați caisele tăiate, zeama de la o lămâie, jumătate de pahar de apă, 2 batoane de scorțișoară și 2 stele de anason.
Pas 4
Puneți totul pe foc și amestecând periodic lăsați să fiarbă moderat timp de 15-20 de minute.
Pas 5
După acest timp scoateți din compoziția de caise mirodeniile - scorțișoara și anasonul. Ele au lăsat suficientă aromă și nu mai este nevoie să le țineți.
Puteți folosi aici și scorțișoară pudră, dar gemul va avea o culoare puțin mai închisă.
Pas 6
În rețetă vom folosi Zahăr gelifiant 1:1 de la Mărgăritar, acesta conține pectină pentru gelifierea gemului. Astfel vom obține o consistență potrivită fără a fierbe gemul de caise prea mult.
Pas 7
Turnați zahărul gelifiant peste caisele fierte și amestecați bine cu o lingură până se dizolvă complet.
Pas 8
Apoi cu blenderul vertical (cel cu picior) pasați bine compoziția, să fie cât mai fină.
Pas 9
Acum lăsați gemul la fiert timp de 4 minute, le cronometrați când totul începe să fiarbă, faceți focul mic, amestecați periodic și așteptați.
Pas 10
Pentru a testa dacă este gata puneți o picătură de gem pe o farfurie și observați dacă stă pe loc și nu se desface în toate părțile.
Pas 11
Turnați repede gemul fierbinte în borcanele pregătite anterior, închideți ermetic și lăsați să se răcească complet la temperatura camerei minim 12 ore.
Pas 12
După acest timp îl depozitați în cămară, dar și degustați, vă minunați de gust, aromă și textură - toate sunt perfect echilibrate!
Poftă Bună!
Cantitate:
2 l
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: