Briose cu lamaie si dovlecei
Stiati ca dovleceii se potrivesc minunat in orice aluat de tip pandispan dulce? Adica puteti obtine niste briose sau prajituri foarte fragede, cu ingredient surpriza pentru cei mai mofturosi membri ai familiei. Copiii mei au fost incantati de aceste briose aromate cu lamaie si dovlecei, nu si-au dat seama deloc de ingredientele pe care le-am pus acolo.
Fiindca dovleceii au gust si aroma neutre, puteti face diverse combinatii de ingrediente preferate. Mi se pare ca aceasta reteta de briose cu dovlecei si aroma de lamaie este una din cele mai reusite, deci cu siguranta o voi mai repeta!
In reteta de mai jos am avut zucchini, coaja lor verde adauga ceva bucatele de culoare in textura brioselor, in rest totul este la fel ca si cum as fi folosit dovlecei clasici.
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati bine lamaia si razuiti coaja (partea galbena de pe ea), folosind razatoarea cu gauri fine.
Stoarceti zeama dintr-o jumatate de lamaie, cealalta o folositi la alte bauturi/mancaruri.
Pas 2
Treceti dovlecelul prin razatoarea cu gauri medii.
Pas 3
Adaugati peste acesta 2 oua, 120g unt topit, 180g zahar, 0.5 lingurita de sare, coaja rasa si zeama de lamaie.
Amestecati totul bine cu un tel.
Pas 4
Adaugati faina si praful de copt, iarasi amestecati bine cu telul pana nu mai sunt cocoloase in aluat.
Pas 5
Ar trebui sa obtineti un aluat lichid, dar putin mai dens, ca o smantana.
Pas 6
Umpleti cu el 2/3 din formele pentru briose, eventual asternute cu hartie de briose daca nu sunt din silicon ca ale mele.
Eu am obtinut 17 briose medii din aceste cantitati.
Pas 7
Coaceti briosele cu lamaie si dovlecei in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 30-35 de minute, sau pana se rumenesc uniform si trec testul scobitorii.
Dupa ce le scoateti din cuptor, lasati-le pe masa sa se raceasca minim 1 ora inainte de servire si degustare.
Sunt foarte aromate, gustoase si fragede, noi le-am savurat cu mare placere.
Pofta Buna!
Cantitate:
17 buc
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: