Placinta americana cu visine

Placinta americana cu visine

Un desert clasic si bineinteles delicios, nu are cum sa fie altfel in aceasta combinatie de ingrediente. Placinta americana cu visine (American Cherry Pie) cu siguranta e de incercat, aluatul fraged dulce se potriveste perfect cu visinele dulci-acrisoare.

Aceasta placinta americana cu visine se poate servi calda cu niste inghetata de vanilie pe langa, dar sa stiti ca nu va avea o sectiune buna, umputura de visine are nevoie de ceva mai mult timp sa se raceasca bine si sa se gelifieze. Noua ne-a placut chiar mai mult rece, de la frigider, a fost foarte frageda si aromata.

Ingrediente

Visine fara samburi
1 kg
proaspete sau congelate
Faina alba
320 g
Zahar
230 g
Sare
0.25 lingurite
Oua
2 buc
Esenta de vanilie
1 lingurita
Coaja de lamaie rasa
1 lingura
Amidon alimentar
40 g
Unt
250 g
Zahar de trestie
2 linguri
optional, pentru decor
Fulgi de migdale
2 linguri
optional, pentru decor

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol adanc amestecati 320g de faina cu 30g zahar si un varf de lingurita de sare.

Placinta americana cu visine - Pas 1
Pas 2

Luati din frigider 225g de unt rece si il dati printr-o razatoare cu gauri mari direct in bolul cu faina.

In proces, ca sa mearga mai repede, il mai tavaliti prin faina din bol.

Placinta americana cu visine - Pas 2
Pas 3

Adaugati aici 1 ou si 5 linguri de apa rece (puteti pune paharul in congelator cateva minute, pana pregatiti ingredientele).

Amestecati aluatul cu o lingura, apoi cu mainile putin pana se aduna, nu trebuie framantat mult.

Placinta americana cu visine - Pas 3
Pas 4

Aluatul format il taiati in 2 bucati neuniforme - una sa fie mai mare pentru baza placintei, si una mica pentru partea de sus.

Placinta americana cu visine - Pas 4
Pas 5

Aplatizati cu palmele ambele bucati, le inveliti in punga de plastic si puneti la frigider pentru 30 de minute.

Placinta americana cu visine - Pas 5
Pas 6

In acest timp pregatim umplutura de visine;

- amestecati intr-un bol 1 kg de visine fara samburi, 200g de zahar, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 lingura coaja rasa de lamaie si 40g de amidon.

Placinta americana cu visine - Pas 6
Pas 7

Acum luati bila de aluat mai mare din frigider, puneti cate putina faina pe masa periodic si o intindeti cu facaletul intr-un cerc de aproximativ 28-20cm diametru, adica cu 2 cm mai mult decat diametrul tavii folosite. Puneti foaia in tava de tarta (recomand s-o ungeti cu putin unt sau ulei dinainte) si o aranajati cu mainile, sa fie acoperite bine baza si bordura de 2 cm.

Aici am avut o tava de sticla termorezistenta pentru tarte de 28cm in diametru, dar puteti folosi  si o tava rotunda cu borduri detasabile, ca cea din pandispan.

Placinta americana cu visine - Pas 7
Pas 8

Puneti toata umplutura cu visine, nivelati.

Placinta americana cu visine - Pas 8
Pas 9

Luati a doua bila de aluat din frigider, iarasi o intindeti intr-o foaie subtire si taiati din ea cu un cutit dungi de 5-6mm latime.

Placinta americana cu visine - Pas 9
Pas 10

Le aranjati peste visine in forma de grilaj.

Placinta americana cu visine - Pas 10
Pas 11

Ungeti-l deasupra cu un galbenus de ou crud (il puteti amesteca cu 1 lingura de lapte sau apa, sa se unga mai usor).

Placinta americana cu visine - Pas 11
Pas 12

Presarati deasupra pentru decor, dupa preferinta, putin zahar brun si petale de migdale.

Placinta americana cu visine - Pas 12
Pas 13

Se coace in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 50-60 de minute, pana se rumeneste uniform.

Dupa cuptor lasati sa se mai raceasca minim 2-3 ore, dar chiar si mai mult daca vreti sa aveti o sectiune uniforma in farfurii.

Pofta Buna!

Placinta americana cu visine - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 portii (1 tava de 26-28cm)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 90 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !