Ingrediente
●
Visine fara samburi
1 kg
proaspete sau congelate
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
●
Coaja de lamaie rasa
1 lingura
●
Zahar de trestie
2 linguri
optional, pentru decor
●
Fulgi de migdale
2 linguri
optional, pentru decor
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol adanc amestecati 320g de faina cu 30g zahar si un varf de lingurita de sare.
Pas 2
Luati din frigider 225g de unt rece si il dati printr-o razatoare cu gauri mari direct in bolul cu faina.
In proces, ca sa mearga mai repede, il mai tavaliti prin faina din bol.
Pas 3
Adaugati aici 1 ou si 5 linguri de apa rece (puteti pune paharul in congelator cateva minute, pana pregatiti ingredientele).
Amestecati aluatul cu o lingura, apoi cu mainile putin pana se aduna, nu trebuie framantat mult.
Pas 4
Aluatul format il taiati in 2 bucati neuniforme - una sa fie mai mare pentru baza placintei, si una mica pentru partea de sus.
Pas 5
Aplatizati cu palmele ambele bucati, le inveliti in punga de plastic si puneti la frigider pentru 30 de minute.
Pas 6
In acest timp pregatim umplutura de visine;
- amestecati intr-un bol 1 kg de visine fara samburi, 200g de zahar, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 lingura coaja rasa de lamaie si 40g de amidon.
Pas 7
Acum luati bila de aluat mai mare din frigider, puneti cate putina faina pe masa periodic si o intindeti cu facaletul intr-un cerc de aproximativ 28-20cm diametru, adica cu 2 cm mai mult decat diametrul tavii folosite. Puneti foaia in tava de tarta (recomand s-o ungeti cu putin unt sau ulei dinainte) si o aranajati cu mainile, sa fie acoperite bine baza si bordura de 2 cm.
Aici am avut o tava de sticla termorezistenta pentru tarte de 28cm in diametru, dar puteti folosi si o tava rotunda cu borduri detasabile, ca cea din pandispan.
Pas 8
Puneti toata umplutura cu visine, nivelati.
Pas 9
Luati a doua bila de aluat din frigider, iarasi o intindeti intr-o foaie subtire si taiati din ea cu un cutit dungi de 5-6mm latime.
Pas 10
Le aranjati peste visine in forma de grilaj.
Pas 11
Ungeti-l deasupra cu un galbenus de ou crud (il puteti amesteca cu 1 lingura de lapte sau apa, sa se unga mai usor).
Pas 12
Presarati deasupra pentru decor, dupa preferinta, putin zahar brun si petale de migdale.
Pas 13
Se coace in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 50-60 de minute, pana se rumeneste uniform.
Dupa cuptor lasati sa se mai raceasca minim 2-3 ore, dar chiar si mai mult daca vreti sa aveti o sectiune uniforma in farfurii.
Pofta Buna!
Cantitate:
10 portii
(1 tava de 26-28cm)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
90 min
Data publicarii: