Prajitura cu prune din revista "New York Times"

Prajitura cu prune din revista "New York Times"

O prajitura americana mega populara, in fiecare sezon este publicata de multi ani in revista "The New York Times", de aici si numele bineinteles. Pe buna dreptate este faima acestei prajituri cu prune - ingredientele sunt simple si la indemana, se prepara foarte rapid - cateva miscari si deja o aveti la cuptor.

Gustul si mirosul sunt absolut fantastice, bate orice prajitura cu prune pregatita de mine pana acum, e frageda, aromata si fina, familia mea a dat un "like" mare cu rugamintea sa mai repet reteta pe viitor.

Ingrediente

Unt
110 g
sa fie moale, la temperatura camerei
Zahar
150 g
Oua
2 buc
Faina alba
130 g
Praf de copt
1 lingurita
Sare
0.25 lingurite
Prune
12 buc
Zahar de trestie
2 linguri
Scortisoara
0.5 lingurite

Pasi de urmat

Pas 1

Puneti intr-un bol 110g unt moale, 150g de zahar si un varf de lingurita de sare.

Amestecati totul bine cu un mixer.

Prajitura cu prune din revista "New York Times" - Pas 1
Pas 2

Adaugati 2 oua, iarasi amestecati.

Prajitura cu prune din revista "New York Times" - Pas 2
Pas 3

Puneti 130g de faina si 1 lingurita praf de copt, amestecati bine pana nu mai sunt cocoloase in aluat.

Prajitura cu prune din revista "New York Times" - Pas 3
Pas 4

Asterneti cu hartie de copt o tava de 22-24cm in diametru, puteti unge si cu putin unt peretii laterali.

Mutati aluatul in tava, il distribuiti uniform cu o lingura pe toata suprafata.

Prajitura cu prune din revista "New York Times" - Pas 4
Pas 5

Spalati prunele, taiati jumatati si scoateti samburii.

Jumatatile de prune le aranjati cu sectiunea in jos pe toata suprafata prajiturii.

Prajitura cu prune din revista "New York Times" - Pas 5
Pas 6

Deasupra presarati putin zahar de testie brun si scortisoara.

Prajitura cu prune din revista "New York Times" - Pas 6
Pas 8

Coaceti prajitura cu prune in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute, sau pana se rumeneste uniform.

 

Prajitura cu prune din revista "New York Times" - Pas 8
Pas 9

Lasati sa se raceasca complet in tava macar 1 ora, apoi portionati si serviti. Este fantastic de buna, frageda si aromata.

Pofta Buna!

Prajitura cu prune din revista "New York Times" - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 portii (forma de 22-24cm)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

anhelik
anhelik 15 Sep 2024, 20:06

In seara aceasta am preparat aceasta prajitura, este speciala, aromatizata si un gust exceptional.

anhelik
anhelik 15 Sep 2024, 20:24

Iata si fotografia

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: