Anul trecut, la un eveniment in familie, verisoara mea ne-a servit la masa festiva cu acest sos de ardei iute facut in casa. A fost atat de bun, se combina perfect cu mancarurile de carne sau mezeluri, era potrivit de iute, dulce, aromat, colorat, cremos - un succes total si bineinteles reteta a fost ceruta imediat...
Am pregatit cantitate dubla pentru sezonul trecut ca varianta de test, dar a fost atat de cerut si apreciat de toata familia incat a trebuit sa dozez foarte atent consumul borcanelor cu acest sos chilli de casa, sa ne ajunga pana la sezonul nou de ardei iuti. Anul asta voi face de 4 ori mai multe borcane, fiindca este ideal si ca un mic cadou pentru orice persoana amatoare de sosuri interesante, dar si ca alint de familie la orice mancare de carne - chiftele, mici, gratar, etc.
Recomand cu mare incredere acest sos sau dulceata de ardei iuti de casa, este absolut minunata reteta! Gradul de iute il puteti regla din proportia de ardei iuti vs ardei kapia, dar este important sa alegeti ardeii mai iuti sau mai potriviti. Dupa gustul nostru, sosul fiind testat pe majoritatea membrilor familiei, proportia de mai jos e cea mai buna.