Am descoperit aceste clatite cautand de fapt in Viena unde sa gust cel mai bun Tort Sacher, iar cand stateam la coada am observat ca multi comanda un preparat cu denumire ciudata, de aspect nici nu mai zic... Asa ca hai si eu ca toata lumea, am luat si o portie de Kaiserschmarrn, deci in concluzie - Tortul Sacher nu mi-a placut acolo, dar clatitele au fost extraordinare.
Imediat intorsi acasa m-am apucat sa reproduc reteta, mi-a luat putin timp fiindca variante sunt multe, dar am vrut sa obtin exact gustul si textura de acolo - aroma de unt, vanilie, rom, pufoase si fragede. Recomand sa urmati exact instructiunile, inclusiv atentie la timpii de gatire si focul sub tigaie. Exemplar se servesc cu Sos/Compot de prune austriac, sau oricare alt compot/dulceata din fructe va place ori aveti la indemana.
Posibil pe la noi sa mai intalniti aceasta reteta de clatite sparte cu denumirea de "Firimiturile Imparatului", "Smora coapta", etc, dar originea tot e austriaca. Recomand sa incercati neaparat reteta, tot procesul e simplu si rapid, in schimb aduceti un pic din aromele Vienei la voi acasa...