Dulceață de cireșe cu lămâie și ghimbir
Evitați plictiseala în bucătărie prin explorarea de arome și gusturi noi, combinații pe care încă nu le-ați încercat, și cu siguranță veți avea emoții noi la masă cu toată familia. Așa am acceptat eu să testez 4 rețete de dulceață, în diverse combinații deosebite cu fructe de sezon folosind Zahărul Gelifiant 2:1 de la Mărgăritar. Fiți atenți la site în următoarea perioadă pentru că vă promit dulcețuri minunate, copiii mei și soțul au avut dezbateri care dintre rețete e preferată, iar părerile s-au împărțit interesant.
Prima combinație este această fabuloasă dulceață de cireșe cu lămâie cu ghimbir, sinceră să fiu - preferata mea nr.1, voi mai repeta cu siguranță rețeta și cred că pentru mulți ani înainte. Ghimbirul a adus o notă fresh, iar lămâia a completat cu aciditate și aromă gustul cireșelor, care în mod normal este ceva mai neutru. Datorită pectinei din zahărul gelifiant am obținut nu doar o dulceață colorată și aromată, dar și foarte frumos legată, ușor de folosit în clătite, pe pâine, în iaurt, etc.
Ingrediente
●
Cireșe fără sâmburi
1 kg
●
Margaritar Zahăr Gelifiant 2:1
500 g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Lăsați 10-12 ore la temperatura camerei, mai amestecați periodic în ele cu lingura să lase cât mai multă zeamă proprie.
Pas 3
Pregătiți din timp borcanele pentru dulceață, le spălați și uscați bine.
Pentru siguranță, eu prefer sterilizarea lor în cuptorul preîncălzit la 120 grade timp de 10-15 minute.
Pas 4
Observați cât suc au lăsat cireșele, acum adăugați aici coaja rasă de la cele 2 lămâi, aproximativ 1 lingură de ghimbir proaspăt ras și zeama stoarsă de la ambele lămâi.
Amestecați bine.
Pas 5
Puneți oala pe aragaz, când începe să fiarbă intens micșorați focul și lăsați așa 5-10 minute.
Pas 6
După primele 5 minute începeți să faceți testul cu picătura pe o farfurie - dacă se ține legată zeama, dulceața este gata.
Pas 7
Luați oala de pe foc, mai amestecați puțin în ea până se lasă spuma, apoi o turnați atent cu polonicul în borcanele pregătite anterior.
Pas 8
Închideți ermetic cu capace și lăsați să se răcească complet timp de 8-10 ore.
Abia după acest timp va fi gelifiată și legată bine, aromată, delicioasă și cu un conținut rezonabil de zahăr datorită compoziției Zahărului Gelifiant 2:1.
Poftă Bună!
Cantitate:
1200 g
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării: