Dulceață de cireșe cu lămâie și ghimbir

Dulceață de cireșe cu lămâie și ghimbir

Evitați plictiseala în bucătărie prin explorarea de arome și gusturi noi, combinații pe care încă nu le-ați încercat, și cu siguranță veți avea emoții noi la masă cu toată familia. Așa am acceptat eu să testez 4 rețete de dulceață, în diverse combinații deosebite cu fructe de sezon folosind Zahărul Gelifiant 2:1 de la Mărgăritar. Fiți atenți la site în următoarea perioadă pentru că vă promit dulcețuri minunate, copiii mei și soțul au avut dezbateri care dintre rețete e preferată, iar părerile s-au împărțit interesant.

Prima combinație este această fabuloasă dulceață de cireșe cu lămâie cu ghimbir, sinceră să fiu - preferata mea nr.1, voi mai repeta cu siguranță rețeta și cred că pentru mulți ani înainte. Ghimbirul a adus o notă fresh, iar lămâia a completat cu aciditate și aromă gustul cireșelor, care în mod normal este ceva mai neutru. Datorită pectinei din zahărul gelifiant am obținut nu doar o dulceață colorată și aromată, dar și foarte frumos legată, ușor de folosit în clătite, pe pâine, în iaurt, etc.

Ingrediente

Cireșe fără sâmburi
1 kg
   
Margaritar Zahăr Gelifiant 2:1
500 g
   
Lămâie
2 buc
   
Ghimbir ras
1 lingura
   

Pași de urmat

Pas 1

Spălați și curățați cireșele de sâmburi.

Puneți-le într-un bol sau o cratiță, adăugați 500g de Zahăr Gelifiant Mărgăritar 2:1 și amestecați bine.

Dulceață de cireșe cu lămâie și ghimbir - Pas 1
Pas 2

Lăsați 10-12 ore la temperatura camerei, mai amestecați periodic în ele cu lingura să lase cât mai multă zeamă proprie.

Dulceață de cireșe cu lămâie și ghimbir - Pas 2
Pas 3

Pregătiți din timp borcanele pentru dulceață, le spălați și uscați bine.

Pentru siguranță, eu prefer sterilizarea lor în cuptorul preîncălzit la 120 grade timp de 10-15 minute.

Dulceață de cireșe cu lămâie și ghimbir - Pas 3
Pas 4

Observați cât suc au lăsat cireșele, acum adăugați aici coaja rasă de la cele 2 lămâi, aproximativ 1 lingură de ghimbir proaspăt ras și zeama stoarsă de la ambele lămâi.

Amestecați bine.

Dulceață de cireșe cu lămâie și ghimbir - Pas 4
Pas 5

Puneți oala pe aragaz, când începe să fiarbă intens micșorați focul și lăsați așa 5-10 minute.

Dulceață de cireșe cu lămâie și ghimbir - Pas 5
Pas 6

După primele 5 minute începeți să faceți testul cu picătura pe o farfurie - dacă se ține legată zeama, dulceața este gata.

Dulceață de cireșe cu lămâie și ghimbir - Pas 6
Pas 7

Luați oala de pe foc, mai amestecați puțin în ea până se lasă spuma, apoi o turnați atent cu polonicul în borcanele pregătite anterior.

Dulceață de cireșe cu lămâie și ghimbir - Pas 7
Pas 8

Închideți ermetic cu capace și lăsați să se răcească complet timp de 8-10 ore.

Abia după acest timp va fi gelifiată și legată bine, aromată, delicioasă și cu un conținut rezonabil de zahăr datorită compoziției Zahărului Gelifiant 2:1.

Poftă Bună!

Dulceață de cireșe cu lămâie și ghimbir - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1200 g
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!