Dulceață de zmeură cu vanilie

Dulceață de zmeură cu vanilie

A doua combinație inedită, fină și elegantă - dulceață de zmeură cu vanilie, a fost votată ca preferată de mine și Sofia. Puteți folosi aici esență sau păstaie de vanilie pentru o aromă mai naturală, oricum vă promit că iese foarte bine. 

Mi-a plăcut mult și textura legată, gelifiată, fiind imposibil de obținut la dulceața de zmeură doar cu zahăr ca în rețeta clasică, dar aici folosind Zahărul Margaritar Gelifiant 2:1 în doar 4 minute aveți culoare, aromă și o dulceață care nu curge pe degete!

Ingrediente

Zmeură
1 kg
   
Margaritar Zahăr Gelifiant 2:1
500 g
   
Esență de vanilie
1 lingura
sau semințele de la o păstaie de vanilie

Pași de urmat

Pas 1

Alegeți zmeura de impurități, puneți într-o sită și clătiți sub jet de apă rece.

Lăsați să se scurgă de apă timp de 5 minute.

Dulceață de zmeură cu vanilie - Pas 1
Pas 2

Pregătiți borcanele, le spălați bine și uscați - eu le pun pentru 10 minute în cuptorul preîncălzit la 120 de grade.

Dulceață de zmeură cu vanilie - Pas 2
Pas 3

Puneți zmeura într-un tuci sau oală cu fund mai gros, adăugați 500g Zahăr Margaritar Gelifiant 2:1.

Dulceață de zmeură cu vanilie - Pas 3
Pas 4

Adăugați esența de vanilie sau atenți scoateți semințele de la păstaia de vanilie cu dosul unui cuțit. Adăugați în oală semințele, dar și păstaia rămasă, să fiarbă în dulceață, apoi o vom arunca la final.

Dulceață de zmeură cu vanilie - Pas 4
Pas 5

Turnați 100ml de apă în oală și amestecați bine toată compoziția apoi o puneți pe aragaz.

Dulceață de zmeură cu vanilie - Pas 5
Pas 6

Când începe să fiarbă intens, micșorați focul și lăsați 5-10 minute, amestecând periodic în dulceață.

Dulceață de zmeură cu vanilie - Pas 6
Pas 7

Cam după 5 minute începeți să luați cu lingura câte puțin din zeamă și picurați pe o farfurie curată. 

Dacă aceasta nu se dispersează și se ține legată, dulceața este gata.

Dulceață de zmeură cu vanilie - Pas 7
Pas 8

Luați oala de pe foc, amestecați încet în ea până se așază și dispare spuma.

Apoi turnați dulceața fierbinte în borcanele pregătite anterior.

Dulceață de zmeură cu vanilie - Pas 8
Pas 9

Închideți ermetic cu capace și lăsați să se răcească complet 8-10 ore, timp în care va termina să se gelifieze.

Savurați și vă bucurați de acest gust fin.

Poftă Bună!

Dulceață de zmeură cu vanilie - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1400 g
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!