Ingrediente
●
Margaritar Zahăr Gelifiant 2:1
500 g
●
Esență de vanilie
1 lingura
sau semințele de la o păstaie de vanilie
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Alegeți zmeura de impurități, puneți într-o sită și clătiți sub jet de apă rece.
Lăsați să se scurgă de apă timp de 5 minute.
Pas 2
Pregătiți borcanele, le spălați bine și uscați - eu le pun pentru 10 minute în cuptorul preîncălzit la 120 de grade.
Pas 4
Adăugați esența de vanilie sau atenți scoateți semințele de la păstaia de vanilie cu dosul unui cuțit. Adăugați în oală semințele, dar și păstaia rămasă, să fiarbă în dulceață, apoi o vom arunca la final.
Pas 5
Turnați 100ml de apă în oală și amestecați bine toată compoziția apoi o puneți pe aragaz.
Pas 6
Când începe să fiarbă intens, micșorați focul și lăsați 5-10 minute, amestecând periodic în dulceață.
Pas 7
Cam după 5 minute începeți să luați cu lingura câte puțin din zeamă și picurați pe o farfurie curată.
Dacă aceasta nu se dispersează și se ține legată, dulceața este gata.
Pas 8
Luați oala de pe foc, amestecați încet în ea până se așază și dispare spuma.
Apoi turnați dulceața fierbinte în borcanele pregătite anterior.
Pas 9
Închideți ermetic cu capace și lăsați să se răcească complet 8-10 ore, timp în care va termina să se gelifieze.
Savurați și vă bucurați de acest gust fin.
Poftă Bună!
Cantitate:
1400 g
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: