Ciorbă de pui cu tăiţei de casă

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă

Este o ciorbă clasică şi foarte gustoasă, reţeta am învăţat-o de la mai multe persoane şi sunt sigură că o să vă placă.

Semipreparate

300 g
   

Ingrediente

Pui intreg
1 kg
   
Ceapa alba
3 buc
   
Ardei gras
2 buc
   
Rosii
2 buc
   
Cartofi
3 buc
   
Morcovi
1 buc
   
Frunza de dafin
2 buc
   
Patrunjel verde
1 buc
Adică o legătură
Bors acru
0.5 l
   
Sare
1 lingura
   
Radacina patrunjel(albitura)
200 g
   

Pasi de urmat

Pas 1

Puiul se taie bucăţi, se spală bine. Aranjaţi bucățile de pui într-o cratiţă de 4-5 litri şi turnaţi apă ca să le acopere bine.

Se pune la fiert.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 1
Pas 2

Până începe să fiarbă carnea curățaţi 1 ceapă, 1 ardei gras. Le tăiaţi mărunt, inclusiv şi roşiile (aici am folosit roşii din conservă). Pregătiţi frunza de dafin.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 2
Pas 3

Când începe să fiarbă carnea, strângeţi spuma, sau schimbaţi apa şi lăsaţi din nou să fiarbă.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 3
Pas 4

Când începe iarăşi să fiarbă carnea se adaugă legumele pregătite şi frunza de dafin. Se lasă să fiarbă la foc mic 40-45 min.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 4
Pas 5

Se curăţă şi taie mărunt morcovul, albitura şi ardeiul gras.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 5
Pas 6

Se curăţă şi se taie cuburi cartofii şi ceapa.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 6
Pas 7

După ce a fiert carnea, se adaugă legumele pregătite şi se lasă să fiarbă totul încă 20-25 min, până au fiert legumele.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 7
Pas 8

Între timp se poate scoate carnea şi sunt 2 posibilităţi de a o folosi în continuare:

1. Faceţi un sos cu smântână. Vezi reţeta "Pui cu smântână"

2. Se scoate carnea de pe oase, se mărunţeşte şi se pune înapoi în ciorbă.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 8
Pas 9

După ce au fiert legumele se adaugă borşul şi se lasă să fiarbă 5 min.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 9
Pas 10

Se taie mărunt pătrunjelul şi o ceapă.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 10
Pas 11

Ciorba se potriveşte de sare, se adaugă pătrunjelul şi ceapa, se stinge focul şi se lasă să ciorba aproximativ 15-20 min să se pătrundă toate aromele.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 11
Pas 12

Tăiţeii se fierb separat, se scurg de apă şi se clătesc cu apă rece. Se ung cu puţin ulei rafinat.

Atunci când se serveşte ciorba, tăiţeii se adaugă în farfurie. Dacă îi fierbeţi împreună cu ciorba, ei se înmoaie prea mult şi ciorba se face urâtă a 2-a zi. Se pot pune în ciorbă şi reci, păstrați la frigider.

Ciorba se serveşte cu smântână sau fără.

Poftă Bună!

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 5 kg
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 4 (11 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 44

lycica
lycica 04 Feb 2024, 19:24

Lena, bună, nu găsesc rețeta borșului roșu cu carne și sfeclă, țin minte că ieșea perfectă, ați scos-o cumva de pe site?

lena
Elena (lena) lycica 04 Feb 2024, 19:48

Nu l-am scos, il gasiti in Categoria de Ciorbe cu siguranta.😉

lycica
lycica Elena (lena) 13 Feb 2024, 12:23

Am căutat de câteva ori și după cuvântul ”sfeclă” și la categoria Ciorbe și nu este. Mă gândeam poate a fost scoasă și dacă e întâmplător să verificați. Nu știu, dar mulțumesc oricum.

lena
Elena (lena) lycica 13 Feb 2024, 13:17

Da, de fapt este o problema cu motorul de search pe site, in aplicatie merge bine, pe net mai da rateuri.

Uitati aici ciorba - https://www.lalena.ro/reteta/12/Ciorba-Ucraineanacu-varza-si-sfecla-rosie/

lena
Elena (lena) Elena (lena) 13 Feb 2024, 13:17

La ciorbe cu carne este ultima.

lycica
lycica Elena (lena) 13 Feb 2024, 13:29

Mulțumesc mult pentru link. La aplicație, într-adevăr este, de pe calculator nici acum nu o arată la Ciorbe. Verific pe viitor în aplicație. Cer scuze de deranj.

Stefy3
Stefy3 14 Oct 2017, 14:15

O ciorba grozava intr-o zi superba de toamna!

Multumim Lena pt.retetele tale:)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Gabriel N
Gabriel N 03 Dec 2014, 22:36

O reteta ok dar observ totusi ca nu parliti puii inainte de gatit. Stau si ma intreb, nu isi iau zborul din farfurie?

Nota mea pentru reteta:
cristi29
cristi29 15 Oct 2013, 18:50

Inca o ciorba super reusita

Nota mea pentru reteta:
irinutza
irinutza 17 Nov 2012, 11:47

Lena,multumim pentru recetele delicioase pe care le impartasesti cu noi!!! Eu locuiesc in alta tara si aici nu gasesc bors acru dar eu inacresc ciorba cu zeama de lamie,e foarte bun.

Poza mea pentru reteta:
TatianaD
Tatiana (TatianaD) 02 Feb 2012, 16:06

Aceasta ciorba a devenit preferata familiei mele! Sa ne traiesti Lena! O recomand tuturor ! Am facut asta ciorbita si cu cocos si a iesit exceptionala! Merita sa o incercati!

Poza mea pentru reteta:
amalia16
Amalia (amalia16) 03 Jan 2012, 19:16

Portia mancata de mine, merge perfect dupa sarbatori.  

Poza mea pentru reteta:
amalia16
Amalia (amalia16) 03 Jan 2012, 19:15

Si ciorba cu taiteii de casa, bun bun  

Poza mea pentru reteta:
heliga
heliga 10 Oct 2010, 01:05

Noi(Rep.MD centru) la fel nu folosim frunza de dafin la zeama,nici cimbur,dar folosim leustean si e foarte delicioasa

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 27 Sep 2010, 08:52

nimic nu se compara cu taiteii de casa si ne place mult dreasa cu ou........................

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile