Ciorbă de pui cu tăiţei de casă

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă

Este o ciorbă clasică şi foarte gustoasă, reţeta am învăţat-o de la mai multe persoane şi sunt sigură că o să vă placă.

Semipreparate

300 g
   

Ingrediente

Pui întreg
1 kg
   
Ceapă albă
3 buc
   
Ardei gras
2 buc
   
Roșii
2 buc
   
Cartofi
3 buc
   
Morcovi
1 buc
   
Frunză de dafin
2 buc
   
Pătrunjel verde
1 buc
Adică o legătură
Borș acru
0.5 l
   
Sare
1 lingura
   
Rădăcină pătrunjel (albitură)
200 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Puiul se taie bucăţi, se spală bine. Aranjaţi bucățile de pui într-o cratiţă de 4-5 litri şi turnaţi apă ca să le acopere bine.

Se pune la fiert.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 1
Pas 2

Până începe să fiarbă carnea curățaţi 1 ceapă, 1 ardei gras. Le tăiaţi mărunt, inclusiv şi roşiile (aici am folosit roşii din conservă). Pregătiţi frunza de dafin.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 2
Pas 3

Când începe să fiarbă carnea, strângeţi spuma, sau schimbaţi apa şi lăsaţi din nou să fiarbă.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 3
Pas 4

Când începe iarăşi să fiarbă carnea se adaugă legumele pregătite şi frunza de dafin. Se lasă să fiarbă la foc mic 40-45 min.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 4
Pas 5

Se curăţă şi taie mărunt morcovul, albitura şi ardeiul gras.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 5
Pas 6

Se curăţă şi se taie cuburi cartofii şi ceapa.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 6
Pas 7

După ce a fiert carnea, se adaugă legumele pregătite şi se lasă să fiarbă totul încă 20-25 min, până au fiert legumele.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 7
Pas 8

Între timp se poate scoate carnea şi sunt 2 posibilităţi de a o folosi în continuare:

1. Faceţi un sos cu smântână. Vezi reţeta "Pui cu smântână"

2. Se scoate carnea de pe oase, se mărunţeşte şi se pune înapoi în ciorbă.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 8
Pas 9

După ce au fiert legumele se adaugă borşul şi se lasă să fiarbă 5 min.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 9
Pas 10

Se taie mărunt pătrunjelul şi o ceapă.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 10
Pas 11

Ciorba se potriveşte de sare, se adaugă pătrunjelul şi ceapa, se stinge focul şi se lasă să ciorba aproximativ 15-20 min să se pătrundă toate aromele.

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 11
Pas 12

Tăiţeii se fierb separat, se scurg de apă şi se clătesc cu apă rece. Se ung cu puţin ulei rafinat.

Atunci când se serveşte ciorba, tăiţeii se adaugă în farfurie. Dacă îi fierbeţi împreună cu ciorba, ei se înmoaie prea mult şi ciorba se face urâtă a 2-a zi. Se pot pune în ciorbă şi reci, păstrați la frigider.

Ciorba se serveşte cu smântână sau fără.

Poftă Bună!

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 5 kg
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 4 (11 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

bubulinutza22
bubulinutza22 15 Sep 2009, 13:58

Buna Lena nu sunt  in romania  momentan si aici nu se  gaseste bors la sticla si nici la pliculete dar eu mi-am luat  bors la pliculete si am o intrebare pot folosi bors la pliculete?

Si mai am inca o  intrebare eu nu stiam ca se pun foi de dafin la ciorba ( ca stiu ca da un  gust amar) esti sigura de foile de  dafin  ca sincer mie imi place cum arata  ciorbica ta si  vreau si eu sa o fac .

lena
Elena (lena) bubulinutza22 15 Sep 2009, 14:03

Da, poti folosi si bors la pliculete, foia de dafin foloseste cu incredere - are o aroma foarte buna si la cantitati mai mari de lichid nu se simte nimic amar. Imi pare bine ca iti place ciorbitza mea

Este foarte gustoasa, asa ca urmeaza pasii si totul va fi bine. Spor la treaba!

bubulinutza22
bubulinutza22 15 Sep 2009, 14:08

Multumesc mult! Eu cred am impresia ca tu gatesti ca si mama mea si  mi se pare cele mai bune retete ,apropo am  facut crema ta de zahar  ars minunata dar cuptorul ma  dezamagit hihihi !

roxannaa
Roxana (roxannaa) 23 Nov 2009, 16:47

Hmmm.....eu nu stiam ca se face cu bors...supa cu taitei imi place dulce nu acra si asa stiu ..si nu cred k mi ar placea ....dar fiecare face cum stie..cred k o sa incerc crema de zahar ars....chiar azi am facut supa cu taitei..a iesit f buna....

Nota mea pentru rețetă:
roxannaa
Roxana (roxannaa) 23 Nov 2009, 16:49

si nu se inmoaie taiteii...raman la fel....depinde cum ii faci..

lena
Elena (lena) 23 Nov 2009, 16:53

Supa de obicei se face fara bors, iar taiteii ii fierb separat si ii pun in ciorba direct in faafurie, dar nu este obligatoriu, intr-adevar depinde de ce fel de taitei pui.

tanya81
tanya81 25 Jan 2010, 21:33

la noi se numeste zeama(Republica Moldova), taieteii preparati acasa se pun la sfirsit si in loc de dafin punem cimbur

lena
Elena (lena) 25 Jan 2010, 21:38

Da Tania, si eu sunt de acolo, stiu ca se numeste zeama, dar cimbru nu am auzit sa se foloseasca. Si stiu s-o fac de la bunica.....

tanya81
tanya81 27 Jan 2010, 18:25

si eu tot de la bunica, mama am invatat. prin partile noastre dafinul il punem in orice mincare, numai nu in zeama, dar aproape in orice ciorba, supa punem cimbru, este un ingredient obligatoriu in bucataria noastra.

Caterina
Caterina 17 May 2010, 23:24

Multumesc de receta, mi-a prins bine.

Nota mea pentru rețetă:
doinik
Doina (doinik) 02 Sep 2010, 10:54

Aseară am încîntat familia cu această zeamă superbă

Nota mea pentru rețetă:
amalia80
amalia80 02 Sep 2010, 11:18

O reteta care nu lipseste din meniul nostru. Noi insa nu punem cartofi niciodata...

Nota mea pentru rețetă:
Lavi
Lavi 27 Sep 2010, 08:52

nimic nu se compara cu taiteii de casa si ne place mult dreasa cu ou........................

Nota mea pentru rețetă:
desyre
desyre 27 Sep 2010, 23:05

cred ca aceasta ciorba nu am mai mancat-o de ..10 ani, de cand ma duceam pe la bunica, in vacanta. Numai ea mai facea taietei de casa. Buna mai era.

Nota mea pentru rețetă:
heliga
heliga 10 Oct 2010, 01:05

Noi(Rep.MD centru) la fel nu folosim frunza de dafin la zeama,nici cimbur,dar folosim leustean si e foarte delicioasa

Nota mea pentru rețetă:
heliga
heliga 10 Oct 2010, 01:08

aaa da si eu fiind departe de casa in loc de bors folosesc lamie.

Biank
Biank 21 Jan 2011, 21:30

miaaam f buna o sa incerc si eu....pana acum am incercat mai multe retete de pe site si mi-au iesit super..mai ales ciorba de perisoare..........am o intrebare taiteii se tin la frigider in apa sau asa simplu intr-o caserola?.....si observ ca ciorbele nu se fac toate la fel adik exista cate o strategie diferita la fiecar fel de ciorba...e cam ciudat si greu de retinut...

lena
Elena (lena) Biank 21 Jan 2011, 22:29

Taieteii se tin la frigider in caserola, fara apa bineinteles.

TatianaD
Tatiana (TatianaD) 02 Jul 2011, 11:52

DELICIOS! Am reusit in final sa fac ciorbita, si a fost delicioasa. Din lipsa de timp in loc de taitei de casa am pus fidea, fiarta separat. Gustul exceptional, ador aceasta ciorba! Multumesc frumos, Lena, pentru postare si impartasirea secretelor tale!!! Multa sanatate!!!

Nota mea pentru rețetă:
amalia16
Amalia (amalia16) 03 Jan 2012, 19:15

Si ciorba cu taiteii de casa, bun bun  

Poza mea pentru rețetă:
amalia16
Amalia (amalia16) 03 Jan 2012, 19:16

Portia mancata de mine, merge perfect dupa sarbatori.  

Poza mea pentru rețetă:
TatianaD
Tatiana (TatianaD) 02 Feb 2012, 16:06

Aceasta ciorba a devenit preferata familiei mele! Sa ne traiesti Lena! O recomand tuturor ! Am facut asta ciorbita si cu cocos si a iesit exceptionala! Merita sa o incercati!

Poza mea pentru rețetă:
CristinaG
Cristina (CristinaG) 16 Mar 2012, 19:46

Ceapa adaugata la sfarsit nu ramane cruda? Eu de cate ori fac ciorba de pui nu reusesc sa adaug si pieptul.. pt ca-l pregatesc salata (asta ca o paranteza sau o idee) adica il tai cubulete, dau pe razatoarea mare castravetii murati din 2 borcane si adaug maioneza dupa gust sare si piper. Dragelor credeti-ma ca iese o minunatie :)

Lena, multumesc! site-ul este o sursa importanta de ispiratie pt mine :) La cat mai multe retete!!

lena
Elena (lena) Cristina (CristinaG) 16 Mar 2012, 19:50

Cristina, asta si-i metoda  cu lasatul ciorbei inca 15-20 de minute - sa se patrunda dupa ce a fiert si s-au adaugat ceapa si patrunjelul. Ele se fac dar nu isi pierd din gust, te asigur ca va fi bine, si sigur o sa va placa :)

Chiar buna ideea cu pieptul si castravetii, chiar interesant - trebuie neaparat sa incerc, ca tot am o tona de piept prin congelator:)

CristinaG
Cristina (CristinaG) 16 Mar 2012, 21:07

Am incredere in ce-mi spui pt ca niciodata n-am dat gres cu retele de aici, ba chiar am reusit sa-mi impresionez toata familia.. eu apucandu-ma recent de gatit pt ca pana acum stateam cu mami si bineinteles ca ea gatea. Asa ca Lena, esti micul meu secret ;)

Vroiam sa-ti mai spun ca ai o fetita tare draguta :)

CristinaG
Cristina (CristinaG) 16 Mar 2012, 21:19

Pt salata de pui cu castraveti murati am uitat sa spun ca dupa ce radem castravetii ii stoarcem bine de zeama :)

alexuza
alexuza 22 Aug 2012, 20:36

buna lena vreau sa iti zic ca a avut un mare succes acesta ciorbita iti multumesc pentru retele care le postezi pe accest site si tine-o tot asa felicitari !

alexuza
alexuza 22 Aug 2012, 20:38

bubualinutza iti pot da un sfat poti lua rosii la conserva si scapi un pic mai mult in oala si devine destul de acruta eu asa am facut si nu am mai avut nevoi de bors asta in cazu in care nu manci foarte acru 

lena
Elena (lena) 22 Aug 2012, 20:39

Ma bucur ca v-a placut, sa aveti pofta buna!

lacra
lacra 05 Sep 2012, 12:45

lena multumesc pt delicioasele retete !!!!azi am sa fac delicioasa ciorba de pui cu taitei de casa!!!!

irinutza
irinutza 17 Nov 2012, 11:47

Lena,multumim pentru recetele delicioase pe care le impartasesti cu noi!!! Eu locuiesc in alta tara si aici nu gasesc bors acru dar eu inacresc ciorba cu zeama de lamie,e foarte bun.

Poza mea pentru rețetă:
stiuca
stiuca 19 Jan 2013, 10:23

 Cred ca este CEA MAI ,servita ciorba la Romanii .Este buna ,se face simplu,repede,gustoasa .Este buna si celor xxxxx,la kg.

tatinela
tatinela 16 Jun 2013, 15:28

La noi la MD se face fara cartofi,si verdeata eu pun patrunjel,marar si leustean,si cimbru...este preferata familiei noastre!

alexuza
alexuza 16 Jun 2013, 18:27

Buna Lena am si eu întrebare cum se face șuberecul este o mâncare turceasca si ai vreai eu o pregătesc 

olgatarus
olgatarus 08 Oct 2013, 20:10

mmmm,nici nu m-am asteptat sa iasa atat de buna! dar bine,e cu carne de la tara...hmmmmm

cristi29
cristi29 15 Oct 2013, 18:50

Inca o ciorba super reusita

Nota mea pentru rețetă:
Gabriel N
Gabriel N 03 Dec 2014, 22:36

O reteta ok dar observ totusi ca nu parliti puii inainte de gatit. Stau si ma intreb, nu isi iau zborul din farfurie?

Nota mea pentru rețetă:
Stefy3
Stefy3 14 Oct 2017, 14:15

O ciorba grozava intr-o zi superba de toamna!

Multumim Lena pt.retetele tale:)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lycica
lycica 04 Feb 2024, 19:24

Lena, bună, nu găsesc rețeta borșului roșu cu carne și sfeclă, țin minte că ieșea perfectă, ați scos-o cumva de pe site?

lena
Elena (lena) lycica 04 Feb 2024, 19:48

Nu l-am scos, il gasiti in Categoria de Ciorbe cu siguranta.😉

lycica
lycica Elena (lena) 13 Feb 2024, 12:23

Am căutat de câteva ori și după cuvântul ”sfeclă” și la categoria Ciorbe și nu este. Mă gândeam poate a fost scoasă și dacă e întâmplător să verificați. Nu știu, dar mulțumesc oricum.

lena
Elena (lena) lycica 13 Feb 2024, 13:17

Da, de fapt este o problema cu motorul de search pe site, in aplicatie merge bine, pe net mai da rateuri.

Uitati aici ciorba - https://www.lalena.ro/reteta/12/Ciorba-Ucraineanacu-varza-si-sfecla-rosie/

lena
Elena (lena) Elena (lena) 13 Feb 2024, 13:17

La ciorbe cu carne este ultima.

lycica
lycica Elena (lena) 13 Feb 2024, 13:29

Mulțumesc mult pentru link. La aplicație, într-adevăr este, de pe calculator nici acum nu o arată la Ciorbe. Verific pe viitor în aplicație. Cer scuze de deranj.