Ingrediente
●
Piept de pui
1 buc
sau orice carne preferata
●
Ciuperci albe proaspete
500 g
sau ciuperci din conserva
●
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita de piper macinat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati bine carnea si o puneti la fiert in 2-3 litri de apa.
Pas 2
Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 10 min. Apoi aruncati apa in care a fiert carnea, spalati bine cratita si carnea. Puneti din nou apa filtrata, puneti pe foc si cand va fierbe adaugati o jumatate de ceapa taiata marunt, frunza de dafin. Faceti focul mic si lasati sa fiarba 30-40 de min.
Pas 3
In acest timp pregatiti cartofii si ceapa, curatati si spalati.
Pas 4
Apoi spalati si taiati marunt ciupercile. Le caliti un pic in ulei, adaugati o ceapa tocata marunt si lasati sa se rumeneasca impreuna.
Pas 5
Le lasati intr-o farfurie sau tigaie pana pregatiti restul pasilor.
Pas 6
Taiati cartofii cubulete si adaugati in supa, lasati sa mai fiarba inca 25-30 de min.
Pas 7
Caliti o ceapa in ulei, pana incepe sa se rumeneasca.
Pas 8
Adaugati faina, amestecati bine si lasati 2-3 min sa se caleasca putin.
Pas 9
Apoi adaugati cate un polonic de supa, si amestecati bine dupa fiecare - sa nu se formeze cocoloase.
Pas 10
Adaugati supa, pana aceasta compozitie va fi de consistenta unei smantani lichide. Daca s-au format cumva cocoloase, amestecati bine cu un tel, sa le desfaceti.
Pas 11
Adaugati smantana si amestecati bine.
Pas 12
Carnea o scoateti din supa si o taiati marunt.
Pas 13
Adaugati compozitia de smantana si carnea in cratita cu supa, amestecati bine si lasati sa fiarba inca 5-10 min la foc mic.
Pas 14
Apoi adaugati ciupercile - daca le adaugati mai inainte supa va avea o culoare mai inchisa.
Pas 15
Si la final patrunjelul tocat marunt. Stingeti focul, acoperiti cu capac si lasati 15 min sa se patrunda.
Cantitate:
2 l
(4 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)