Ingrediente
●
Piept de pui
1 buc
sau orice carne preferată
●
Ciuperci albe proaspete
500 g
sau ciuperci din conservă
●
Piper negru
0.25 lingurite
un vârf de linguriță de piper măcinat
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați bine carnea și o puneți la fiert în 2-3 litri de apă.
Pas 2
Când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați 10 min. Apoi aruncați apa în care a fiert carnea, spălați bine cratița și carnea. Puneți din nou apă filtrată, puneți pe foc și când va fierbe adăugați o jumătate de ceapă tăiată mărunt, frunza de dafin. Faceți focul mic și lăsați să fiarbă 30-40 de min.
Pas 3
În acest timp pregătiți cartofii și ceapa, curățați și spălați.
Pas 4
Apoi spălați și tăiați mărunt ciupercile. Le căliți un pic în ulei, adăugați o ceapă tocată mărunt și lăsați să se rumenească împreună.
Pas 5
Le lăsați într-o farfurie sau tigaie până pregătiți restul pașilor.
Pas 6
Tăiați cartofii cubulețe și adăugați în supă, lăsați să mai fiarbă încă 25-30 de min.
Pas 7
Căliți o ceapă în ulei, până începe să se rumenească.
Pas 8
Adăugați făina, amestecați bine și lăsați 2-3 min să se călească puțin.
Pas 9
Apoi adăugați câte un polonic de supă, și amestecați bine după fiecare - să nu se formeze cocoloașe.
Pas 10
Adăugați supa, până această compoziție va fi de consistența unei smântâni lichide. Dacă s-au format cumva cocoloașe, amestecați bine cu un tel, să le desfaceți.
Pas 11
Adăugați smântâna și amestecați bine.
Pas 12
Carnea o scoateți din supă și o tăiați mărunt.
Pas 13
Adăugați compoziția de smântână și carnea în cratița cu supă, amestecați bine și lăsați să fiarbă încă 5-10 min la foc mic.
Pas 14
Apoi adăugați ciupercile - dacă le adăugați mai înainte supa va avea o culoare mai închisă.
Pas 15
Și la final pătrunjelul tocat mărunt. Stingeți focul, acoperiți cu capac și lăsați 15 min să se pătrundă.
Cantitate:
2 l
(4 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)