Vinete cu rosii la cuptor

Vinete cu rosii la cuptor

In cautare de retete usoare si gustoase am dat peste aceasta reteta pe un forum, am zis s-o incerc - este absolut delicioasa in plus si foarte simpla, rapida si dietetica. Recomand s-o faceti neaparat, merge bine cu orice garnitura de carne sau legume - si rece si calda.

Ingrediente

Vinete
2 buc
alegeti vinete mai drepte si subtiri
Rosii
3 buc
alegeti sa fie cam de aceeasi talie ca si vinetele
Cascaval clasic
50 g
Branza de vaci
100 g
luati branza mai dietetica
Ulei de masline
1 linguri
Lapte de vaca
70 ml
Usturoi
2 buc
2 catei
Busuioc uscat
1 lingurite
sau amestec de ierburi care va plac
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Taiati vinetele rondele, cam de 1 cm grosime, le presarati cu sare si lasati 15 min sa lase din sucul lor.

2

In acest timp pregatim sosul de branza. Se da cascavalul prin razatoarea marunta.

3

In bolul de mixer puneti toate ingredientele - branza, cascavalul,usturoiul, laptele, uleiul, sarea si verdeata. Mixati bine pana devine o pasta. Dar sa stiti, daca nu aveti blender este suficient sa le amestecati bine.

4

Aici amestecul de branza si mirodenii.

5

Luati o bucata de folie (calculati una care sa acopere toata compozitia), puneti pe ea o rondea de vinete, stearsa de sucul pe care il lasa. O ungeti cu sosul de branza.

6

Apoi puneti peste ea o rondea de rosie, o ungeti si pe asta cu branza.

7

Repetati procedura inca o data, ultima va fi o bucata de vinete. Deci sunt 3 rondele de vinete si 2 de rosii.

8

Inveliti bine toata compozitia cu folie de aluminiu.

9

In asa faceti toate vinetele si rosiile, le puneti intr-o tava  si dati la cuptor, la 180-200 grade aproximativ 40-60 min.

10

Le serviti cu ceva verdeata la orice garnitura preferata.

Sunt bune si reci si calde.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 5 bucati
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

crissy
Cristina Crissy (crissy) 12 aug 2010, 08:48

pare super

crissy
Cristina Crissy (crissy) 12 aug 2010, 08:49

da e ceva deosebit si usor, dar fara branza cum o fi?? de post?

ELLA
ELLA 28 aug 2010, 14:59

Buna. Dar eu am cuptor obisnuit cum tb sa fie focul?

lena
Elena (lena) ELLA 28 aug 2010, 22:03

Focul trebuie sa fie mediu.

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 ian 2012, 23:17

Offf, Elena, mi-ai amintit de ceea ce imi facea mama in copilarie, de obicei vara, aroma de usturoi, cu vinete si rosii proaspete.... nimic nu o poate egala. Incercati, fetelor, nu va va dezamagi!

Poza mea pentru reteta:
edwina
edwina 11 feb 2013, 02:07

da foarte gustoasa reteta !! eu am facut niste modificari, in sensul ca am pus si piept de pui si ciuperci taiate felii subtiri, si in loc de usturoi am pus praz ... a iesit o delicatese .....

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
edwina
edwina 11 feb 2013, 02:09

rezultatul final

edwina
edwina 11 feb 2013, 02:10

delicios

Poza mea pentru reteta: