Chec cu dovlecei și morcovi
Un chec foarte aromat, cu scorțișoară, un pic umed, pufos, se topește în gură - perfect pentru cei ce țin la o alimentație sănătoasă și pentru copiii mofturoși amatori de dulce. Se poate pune și făină integrală, ca să-l faceți și mai sănătos, dovleceii nu se simt deloc la gust - am avut musafiri în seara aceea, le-am servit și i-am rugat să-mi spună ce părere au, din ce este făcut. Niciunul nu a fost nici pe aproape cu ghicitul (adică nu și-au dat seama de morcovi și dovlecei), dar toți au zis că este f.bun.
Se pot face și muffins din acest aluat, eu nu am forme bune de brioșe și am zis să fac chec.
Deci, recomand neapărat să-l încercați.
Ingrediente
●
Dovlecei
160 g
dați prin răzătoare și scurși de suc
●
Morcov ras mărunt
160 g
puteți înlocui morcovii cu mere, sau să puneți jumate mere, jumate morcovi- deci le combinați cum vă place
●
Suc de portocale, proaspăt stors
75 g
eu am stors 1 portocală, simplu cu mâna
●
Făină albă calitate superioară
300 g
o puteți combina cu făină integrală de grâu - cam 50% din ea
●
Scorțișoară
2 lingurite
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
●
Ulei fără miros
45 g
puteți înlocui jumătate din ulei cu piure de mere, așa va fi mai dietetic
●
Esență de vanilie
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Stoarceți o portocală și cântăriți să fie 75g de suc.
Pas 2
Dovleceii se dau prin răzătoare și se scurg bine de suc.
Pas 3
Apoi la dovlecei adăugați morcovul dat prin răzătoare mică și mere, dacă preferați.
Pas 4
Făina se amestecă cu scorțișoara, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Pas 5
Ouăle se bat cu zahărul și uleiul, adăugați esența de vanilie și mai amestecați o dată.
Pas 6
Se amestecă compoziția de făină cu cea de la pasul 5.
Pas 7
Apoi adăugați sucul de portocale, morcovii și dovleceii, amestecați bine.
Pas 8
Și la urmă adăugați nucile mărunțite puțin, amestecați din nou.
Pas 9
Puneți toată compoziția într-o tavă de chec, așternută cu hârtie de copt. Dați la cuptor preîncălzit, la 180-200 de grade.
Pas 10
Lăsați la cuptor până se rumenește bine, testați cu o scobitoare și dacă este gata îl scoateți. Îl țineți 5 min în tavă.
Pas 11
Apoi îl întoarceți pe un fund, scoateți hârtia de copt și lăsați să se răcească bine. Apoi îl porționați și serviți cu plăcere.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(un chec de mărime normală)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)