Și voi continua săptămâna aceasta cu câteva din rețetele mele de bază de conserve. Una din ele, cea mai nouă din colecție, este această rețetă de ardei în sos de roșii. Din ce am mai aflat pe internet, din originile rețetei, este o mâncare ungurească - care se poate face ca atare, sau se poate conserva pentru iarnă.
Se prepară foarte simplu, cu doar 2 ingrediente - și rezultatul neașteptat de bun, ca dovadă - am lăsat o farfurie din lecio să se răcească și să o probăm a doua zi de dimineață, să fac și poza finală pentru site. Dimineața când am venit la bucătărie a dispărut jumate din farfurie - și l-am văzut pe soțul meu zâmbind și spunându-mi cât de bună a fost și hai iar la ea. L-am oprit în grabă, să nu mănânce tot înainte să fac pozele pentru site :) Deci a trecut testul...:)
Ies 10 litri de mâncare din această cantitate de ingrediente - deci cam 13 borcane de 780 ml, recomand să faceți din jumătate de ingrediente, și apoi repetați dacă vedeți la anul că nu v-a ajuns.
Merge foarte bine pe pâine, cu alte mâncăruri ca salată, sau adăugat în mâncăruri. Are gustul aromat de roșii, ardei gras și un pic dulciu de la zahărul și sarea adăugate exact cât trebuie.