Aluat pentru tarte 1

Aluat pentru tarte 1

Este una dintre multele variante de aluat pentru tarte. Această rețetă este destul de bună, pe viitor voi mai testa și alte combinații să vedem care este optimă.

Ingrediente

Gălbenuș de ou
1 buc
   
Făină albă calitate superioară
250 g
   
Unt
125 g
   
Sare
10 g
Un vârf de cuțit
Apă
50 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți ingredientele pentru rețetă.

Aluat pentru tarte 1 - Pas 1
Pas 2

Se freacă bine untul cu făina, se adaugă gălbenușul de ou, sarea. Apoi pentru a forma aluatul final, turnați puțin câte puțin apă, până aluatul este de consistență normală, să nu se lipească de mâini.

Nu este neapărat să folosiți toată apa.

Atenție! Aluatul din poză l-am făcut cu o cantitate dublă de ingrediente, pentru că forma de tarte este mai mare. În mod normal folosiți cantitatea de ingrediente din rețetă.

Aluat pentru tarte 1 - Pas 2
Pas 3

Forma pentru tarte se unge cu puțin ulei sau unt.

Aluat pentru tarte 1 - Pas 3
Pas 4

Din aluat se întinde o foaie de dimensiunea formei de tarte, se pune în tavă și se aranjează cu mâna, să se plieze bine pe margini.

Tava cu aluatul întins se poate pune la frigider pentru o jumătate de oră, eu de data aceasta nu am pus-o pentru că nu am avut timp. Nu am observat mari deosebiri.

Aluat pentru tarte 1 - Pas 4
Pas 5

Pentru ca aluatul de tartă să nu se strângă la copt și să nu se deformeze (aceasta este marea problemă a aluatului pentru tarte), pe aluatul întins se pune folie de aluminiu, așa cum vedeți în poză.

Se pune la cuptor pentru 20 min, înainte cu 5 min scoateți folia de aluminiu, să se coacă un pic mai bine și partea de sus a tartei.

Aluat pentru tarte 1 - Pas 5
Pas 6

Scoateți din cuptor, lăsați puțin să se răcească și îl puneți pe un platou pentru a lucra în continuare cu umplutura pentru tartă.

Spor la treabă!

Aluat pentru tarte 1 - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 450 g
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 45 min
Data publicării:
Colecții: Aluaturi

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

etinc3lle
luminita (etinc3lle) 01 Sep 2009, 08:24

am o intrebare: blatul este crocant? ca am mai multe retete de tarte, dar blatul este pufos, si as vrea si o reteta pt blat crocant 

MariaP
MariaP 03 Sep 2010, 14:19

Pentru ca aluatul sa nu se deformeze la copt, eu, inainte de a-l introduce la cuptor, pun pe el hartie de copt, iar peste ea boabe de fasole (greutatea acestora favorizeaza coacerea uniforma a aluatului), bag tava la cuptor si dupa 10-15 minute indepartez hartia si boabele (boabele nu le arunc, ci le folosesc si la alte aluaturi).