Ingrediente
●
Carne de vita/manzat
1 kg
luati carne cu os - spata, cotlet - puteti folosi si vitel daca nu aveti timp s-o fierbeti pe cea de vita
●
Orez
1 lingura
sau alac, dar fiert din timp
●
Castraveti murati
5 buc
●
Pasta de tomate
1 lingura
●
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
●
Sare
1 lingura
sarati dupa gust si preferinte
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Carnea se spala bine, se pune in cratita, se toarna apa cat s-o acopere bine si se pune la fiert.
Pas 2
Cand incepe sa fiarba luati spuma, adaugati frunza de dafin, o ceapa taiata in sferturi si rosia taiata bucati mici. Cand fierbe uniform faceti focul mic si lasati sa fiarba incet cateva ore - depinde de ce fel de carne folositi. Cea de vita fierbe f.mult - 3-4 ore, manzatul - 2-3 ore, vitelul - 1-2 ore.
Pas 3
Baza supei este gata atunci cand carnea este foarte moale si iese usor de pe os. Scoateti carnea din cratita si lasati sa se raocreasca putin.
Pas 4
Cartofii se curata, se spala, se taie bucati medii si se adauga la supa.
Pas 5
Dupa cartofi adaugati orezul, dati focul mai mare si cand incepe sa fiaba faceti focul mic si lasati 25-30 de min. In acest timp se prepara restul de ingrediente.
Pas 6
Intr-o tigaie se caleste cu ulei o ceapa taiata marunt si morcovii taiati cubulete.
Pas 7
Cand sunt usor rumene morcovul si ceapa adaugati pasta de rosii, amestecati, mai lasati 2 min si stingeti focul.
Pas 8
Castravetii se taie cubulete mici.
Pas 9
Carnea se scoate de pe os si se taie bucati medii.
Pas 10
Dupa ce au fiert cartofii si orezul 25 de min, la supa se adauga carnea, castravetii si prajeala de morcov cu ceapa si pasta de rosii. Amestecati bine, dati focul mare sa fiarba bine, apoi la foc mic mai lasati sa fiarba 10 min toate impreuna.
Pas 11
In acest timp tocati marunt verdeata si o ceapa alba.
Pas 12
Le adaugati la supa, amestecati si stingeti focul, acoperiti oala cu capac si mai lasati sa se patrunda 15-20 de min.
Pas 13
Supa se serveste optional cu smantana, si merge perfect cu niste ceapa cruda sau praz verde si putin piper negru presarat deasupra. Este supa preferata a familiei noastre in sezonul rece, chiar si fetitza mea care nu pune limba pe ciorba a mancat cu mare pofta vreo 5 linguri (bineinteles impreuna cu ciocolata:)
Pofta Buna!
Cantitate:
3 l
(6-7 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
200 min
Data publicarii:
Nota:
5 (14 voturi)