Cheescake fara foc

Cheescake fara foc

Unul din cele mai delicioase deserturi, usor, moale, aromat - acum si mai repede de preparat....... Reteta este f.simpla, chiar dupa ce l-am pus la frigider ma gandeam ca este solutia ideala pt gospodinele grabite si care nu vor sa se complice cu deserturi sofisticate. Eu l-am facut intr-o ora dimineata, pana dupa amiaza l-am lasat la frigider si seara am dat lovitura :)

Pe viitor doar cred ca voi dubla cantitatea de crema, ca sa-l fac mai inalt (sa fie mai aratos desi este oke si asa) sau sa folosesc o tava cu diametru mai mic (a mea are 28 cm)

Ingrediente

Unt
150 g
Biscuiti faramaciosi
300 g
eu am luat biscuiti de ciocolata, de la BelVita
Crema de branza mascarpone
500 g
sau o branza simpla de vaci, dar cremoasa, moale
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
200 ml
Zahar
150 g
Gelatina
20 g

Pasi de urmat

1

Biscuitii se maruntesc bine sau cu un blender sau prin masina de tocat.

2

Untul se topeste (eu il pun 1 min la microunde).

3

Aduagati untul la bicuiti si amestecati bine cu mainile sau o lingura, sa fie o compozitie mai groasa si lipicioasa putin.

4

Asterneti cu folie alimentara o tava cu borduri inalte care se scot (daca va descurcati sa scoateti prajitura si fara bordurile care se scot atunci folositi o tava rotunda simpla), puneti folie si pe borduri.

Puneti compozitia de mai sus in tava si o presati sa vina uniform pe toata suprafata tavii.

5

Gelatina se pune in 100ml de apa, apoi se incalzeste bine pana se dizolva complet in apa - aveti grija sa nu fiarba, isi va pierde calitatile de gelifiere.

6

Smantana dulce se mixeaza bine cu zahar - la mine nu s-a intarit si am lasat-o asa. Bineinteles perfect ar fi sa va iasa o frisca mai tare, dar oricum nu va faceti griji, gelatina le prinde bine.

Apoi adaugati branza mascarpone si amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.

7

Apoi adaugati gelatina dizolvata in apa si iarasi amestecati bine cu telul.

8

Turnati amestecul in tava tapetata cu biscuiti, nivelati  si puneti la frigider pana se intareste bine crema.

Cam in 2 ore se intareste daca nu aveti probleme cu gelatina sau frigiderul.

9

Cand este gata, o scoateti din tava, ornati cum va place si o serviti cu mare placere :)

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (10 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (13 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 53

piti
Daniela (piti) 22 apr 2019, 20:08

Foarte bun! Am folosit branza de vaci .😘

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AnastasiaHirzob771
Anastasia (AnastasiaHirzob771) 20 feb 2019, 12:09

Reteta mea preferata de cheescake, mai ales ca se prepara rapid. Am incercat sa o fac atat cu mascarpone, cat si cu branza cremoasa. Ambele variante sunt delicioase. Multumim!

Nota mea pentru reteta:
Nadiusha
Nadiusha 29 sep 2018, 15:14

buna. Elena,cu ce as putea inlocui smintina ? crema de brinza sau iaurt grecesc ?! sunt in Italia si mai rar ajung pe la magazine Romanesti.

lena
Elena (lena) Nadiusha 30 sep 2018, 15:35

Va fi bine daca amesteci ricotta cu mascarpone, sau mascarpone cu iaurt :)

ElenaBraghi?Slobozeanu977
Elena Slobozeanu (ElenaBraghi?Slobozeanu977) 28 aug 2017, 22:31

Iata ce mi sa primit mie. Miine dimineață o încercăm. E prima mea incercare, si mentionez ca sunt o incepatoare in bucătăria dulce.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Elena Slobozeanu (ElenaBraghi?Slobozeanu977) 29 aug 2017, 07:06

Sigur va fi bine, pofta mare sa aveti!

NutzaH586
Nutza H (NutzaH586) 19 iul 2017, 20:05

Foarte bun, doar că aș prefera alta crema de branza data viitoare. Merci!!!

Poza mea pentru reteta:
alinutza7
alinutza7 03 nov 2016, 01:37

Si iarasi am preparat acest delicios cheescake insa de data aceasta cu crema de brinza, care mie personal mai mult mia placut decit cu mascarpone,probabil nu sunt o iubitoare mare a acestei creme.

Insa vreau sa va spun ca e un desert care te salveaza in orice clipa cind iti bat musafirii la usa si nustii ce sa faci !!!

Va multumesc mult pentru reteta !!! 😘👍👍

Poza mea pentru reteta:
alinutza7
alinutza7 06 oct 2016, 16:53

Foarte buna , nota10+ , multumesc

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
anca2015
anca2015 08 iul 2015, 20:41

Ft rapid si gustos. Am facut cu mascarpone, dar o sa incerc si cu branza in urmatoarele zile 

Poza mea pentru reteta:
Roddy
Rodica (Roddy) 22 feb 2015, 00:38

am încercat reteta azi , doar laude si într-adevăr a fost delicios si rapid făcut;) având nevoie de o cantitate mai mica de desert am luat o tava de 18cm, si am proporționat untul si biscuiții la 2/3, in schimb cum a scris Lena la începutul rețetei ca ar fi făcut mai multa crema, nu am schimbat proporția la crema. Deci am avut dublul de crema si a fost cam exagerat, prea greu asa desert ( am in vedere dublul de  crema la baza de mascarpone ) dupa o cina la fel de gustoasa de pe site;) am ornat cu nuca de cocos si topping de zmeura!

oricum Multumesc Lena pentru 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LicaStar
Lica (LicaStar) 22 feb 2014, 14:12

Prajitura asta eu am facut-o in stil norvegian, "ostekake" - cum ii zic ei. E traditionala si se serveste aproape la toate serbarile lor. E delicioasa, nu difera la compozitie mai cu nimic de prajitura de aici, doar un pic ingredientele la crema alba. Stratul de deasupra e jeleu, se combina foarte bine. Cand voi fi in tara, voi incerca si varianta asta, sunt sigura ca nu face diferenta la gust. Multumesc, de reteta!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile