Cheescake fara foc

Unul din cele mai delicioase deserturi, usor, moale, aromat -  acum si mai repede de preparat....... Reteta este f.simpla, chiar dupa ce l-am pus la frigider ma gandeam ca este solutia ideala pt gospodinele grabite si care nu vor sa se complice cu deserturi sofisticate. Eu l-am facut intr-o ora dimineata, pana dupa amiaza l-am lasat la frigider si seara am dat lovitura :)

Pe viitor doar cred ca voi dubla cantitatea de crema, ca sa-l fac mai inalt (sa fie mai aratos desi este oke si asa) sau sa folosesc o tava cu diametru mai mic (a mea are 28 cm)

Ingrediente

Unt
150 g
Biscuiti faramaciosi
300 g
eu am luat biscuiti de ciocolata, de la BelVita
Crema de branza mascarpone
500 g
sau o branza simpla de vaci, dar cremoasa, moale
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
200 ml
Zahar
150 g
Gelatina
20 g

Pasi de urmat

1

Biscuitii se maruntesc bine sau cu un blender sau prin masina de tocat.

2

Untul se topeste (eu il pun 1 min la microunde).

3

Aduagati untul la bicuiti si amestecati bine cu mainile sau o lingura, sa fie o compozitie mai groasa si lipicioasa putin.

4

Asterneti cu folie alimentara o tava cu borduri inalte care se scot (daca va descurcati sa scoateti prajitura si fara bordurile care se scot atunci folositi o tava rotunda simpla), puneti folie si pe borduri.

Puneti compozitia de mai sus in tava si o presati sa vina uniform pe toata suprafata tavii.

5

Gelatina se pune in 100ml de apa, apoi se incalzeste bine pana se dizolva complet in apa - aveti grija sa nu fiarba, isi va pierde calitatile de gelifiere.

6

Smantana dulce se mixeaza bine cu zahar - la mine nu s-a intarit si am lasat-o asa. Bineinteles perfect ar fi sa va iasa o frisca mai tare, dar oricum nu va faceti griji, gelatina le prinde bine.

Apoi adaugati branza mascarpone si amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.

7

Apoi adaugati gelatina dizolvata in apa si iarasi amestecati bine cu telul.

8

Turnati amestecul in tava tapetata cu biscuiti, nivelati  si puneti la frigider pana se intareste bine crema.

Cam in 2 ore se intareste daca nu aveti probleme cu gelatina sau frigiderul.

9

Cand este gata, o scoateti din tava, ornati cum va place si o serviti cu mare placere :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (10 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (11 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 49

ElenaBraghişSlobozeanu977
Elena Slobozeanu (ElenaBraghişSlobozeanu977) 28 aug 2017, 22:31

Iata ce mi sa primit mie. Miine dimineață o încercăm. E prima mea incercare, si mentionez ca sunt o incepatoare in bucătăria dulce.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Elena Slobozeanu (ElenaBraghişSlobozeanu977) 29 aug 2017, 07:06

Sigur va fi bine, pofta mare sa aveti!

NutzaH586
Nutza H (NutzaH586) 19 iul 2017, 20:05

Foarte bun, doar că aș prefera alta crema de branza data viitoare. Merci!!!

Poza mea pentru reteta:
alinutza7
alinutza7 03 nov 2016, 01:37

Si iarasi am preparat acest delicios cheescake insa de data aceasta cu crema de brinza, care mie personal mai mult mia placut decit cu mascarpone,probabil nu sunt o iubitoare mare a acestei creme.

Insa vreau sa va spun ca e un desert care te salveaza in orice clipa cind iti bat musafirii la usa si nustii ce sa faci !!!

Va multumesc mult pentru reteta !!! 😘👍👍

Poza mea pentru reteta:
alinutza7
alinutza7 06 oct 2016, 16:53

Foarte buna , nota10+ , multumesc

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
anca2015
anca2015 08 iul 2015, 20:41

Ft rapid si gustos. Am facut cu mascarpone, dar o sa incerc si cu branza in urmatoarele zile 

Poza mea pentru reteta:
Roddy
Rodica (Roddy) 22 feb 2015, 00:38

am încercat reteta azi , doar laude si într-adevăr a fost delicios si rapid făcut;) având nevoie de o cantitate mai mica de desert am luat o tava de 18cm, si am proporționat untul si biscuiții la 2/3, in schimb cum a scris Lena la începutul rețetei ca ar fi făcut mai multa crema, nu am schimbat proporția la crema. Deci am avut dublul de crema si a fost cam exagerat, prea greu asa desert ( am in vedere dublul de  crema la baza de mascarpone ) dupa o cina la fel de gustoasa de pe site;) am ornat cu nuca de cocos si topping de zmeura!

oricum Multumesc Lena pentru 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Emil C.
Emil C. 24 dec 2014, 09:52

Buna , am încercat ieri aceasta retetă si vreau sa spun ca e foarte simpla si gustoasă Multumesc ,o singura întrebare cum as putea face ca blatul de biscuiți sa fie mai puțin sfarâmicios ,am modificat puțin cantitatile trebuia mai mult unt? 

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Emil C. 24 dec 2014, 11:52

Da, untul le tine impreuna.

LicaStar
Lica (LicaStar) 22 feb 2014, 14:12

Prajitura asta eu am facut-o in stil norvegian, "ostekake" - cum ii zic ei. E traditionala si se serveste aproape la toate serbarile lor. E delicioasa, nu difera la compozitie mai cu nimic de prajitura de aici, doar un pic ingredientele la crema alba. Stratul de deasupra e jeleu, se combina foarte bine. Cand voi fi in tara, voi incerca si varianta asta, sunt sigura ca nu face diferenta la gust. Multumesc, de reteta!

Poza mea pentru reteta:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 09 dec 2010, 17:14

simplu si arata foarte gustos nota

Nota mea pentru reteta:
marceluta
marcela (marceluta) 09 dec 2010, 13:32

Foarte frumoasa si foarte rapida de facut .

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile