Cheesecake cremos cu piersici

Cheesecake cremos cu piersici

Un tort absolut perfect, am improvizat puțin până a ajuns în "halul" acesta, dar este varianta perfectă - cred că l-am făcut de vreo 3 ori până am ajuns să fie după gustul nostru - dar de fiecare dată nu apucam să fac poză finală :)

Și aici poza nu este perfectă dar cât de cât reprezentativă. Mulțumiri multe Nataliei, datorită ei am descoperit gustul și rețeta de cheesecake.

Am completat gustul de cheesecake cu o cremă de smântână, foarte fresh - și la final pentru aromă și decor am pus felii de piersici din compot. În sezonul de căpșuni, se pun felii de căpșuni în loc de piersici și atunci chiar că nu mai rezistă nimeni la așa un desert delicios.

Recomand cu încredere, este un tort foarte foarte bun, cred că unul din cele mai reușite pe care le-am mâncat vreodată.

Ingrediente

Făină albă calitate superioară
200 g
   
Praf de copt
1 buc
1 plic de 10g
Unt
75 g
   
Zahăr
275 g
75 pt blat și 100g pt crema de brânză + 100g pt crema de smântână
Esență de vanilie
2 buc
2 fiole
Ouă
5 buc
1 pt aluat și 4 pt cremă
Cremă de brânză philadelphia
500 g
sau Almette cu smântână
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
200 ml
   
Amidon alimentar
2 linguri
   
Smântână 20% grăsime
500 g
   
Gelatină
1 buc
1 plic pentru 500ml lichid
Compot de piersici
2 buc
Pentru a acoperi bine tot tortul aveți nevoie de 2 borcane de 700ml - mai rămân resturi dar sigur vă trebuie 2 borcane.
Gelatină - tort gele de la Dr. Oetker
1 buc
luați din acela simplu fără colorant

Pași de urmat

Pas 1

Se amestecă făina cu praful de copt, 75g de zahăr și 75g de unt.

Cheesecake cremos cu piersici - Pas 1
Pas 2

Apoi adăugați 1 ou, esența de vanilie și frământați aluatul.

Cheesecake cremos cu piersici - Pas 2
Pas 3

Iese un aluat moale și puțin lipicios pe care îl vom folosi la blatul pt cheesecake.

Cheesecake cremos cu piersici - Pas 3
Pas 4

Se unge cu unt o tavă rotundă de 26-28cm, cu pereții detașabili de preferat - să vă fie pe urmă ușor să scoateți tortul din tavă.

Cheesecake cremos cu piersici - Pas 4
Pas 5

Aluatul se întinde în tavă, presând ușor cu degetele, în plus se face și o bordură cam de  3 cm.

Cheesecake cremos cu piersici - Pas 5
Pas 6

Acum pregătim crema: Se bate mai întâi smântâna pentru frișcă, să se întărească - aveți grijă să fie rece bine altfel nu se face.

Cheesecake cremos cu piersici - Pas 6
Pas 7

Albușurile se separă de gălbenușuri (acestea se adaugă la amestecul de brânză, 100g de zahăr, amidon și esență de vanilie).

Cheesecake cremos cu piersici - Pas 7
Pas 8

Albușurile se bat spumă tare.

Cheesecake cremos cu piersici - Pas 8
Pas 9

Crema de brânză, gălbenușurile, esența de vanilie, amidonul și zahărul(100g) se amestecă bine cu mixerul. Și aici aveți cele 3 compoziții - de brânză, frișcă și albușurile.

Cheesecake cremos cu piersici - Pas 9
Pas 10

Acum încorporăm aceste 3 compoziții - mai întâi adăugați frișca la crema de brânză, amestecați bine.

Cheesecake cremos cu piersici - Pas 10
Pas 11

Și apoi albușurile bătute spumă - amestecați atent cu o paletă, cu mișcări de sus-jos.

Cheesecake cremos cu piersici - Pas 11
Pas 12

Turnați compoziția peste aluatul din tavă și o dați la cuptor la un foc moderat spre mic - cam 160-170 grade.

Cheesecake cremos cu piersici - Pas 12
Pas 13

O verificați dacă este gata scuturând ușor compoziția, să vedeți dacă mai sunt porțiuni lichide. Când se prinde toată atunci este gata. O scoateți din cuptor și o lăsați să se răcească complet.

Cheesecake cremos cu piersici - Pas 13
Pas 14

În acest timp pregătiți crema de smântână - se bate smântâna cu 100g de zahăr și după preferință 1 esență de vanilie. Separat dizolvați gelatina în puțină apă caldă, după ce se dizolvă complet o adăugați la smântâna bătută și o puneți la frigider să se prindă ușor.

Cheesecake cremos cu piersici - Pas 14
Pas 15

După ce s-a răcit tarta cu brânză și smântâna puțin s-a prins - turnați aceasta din urmă peste umplutura de brânză, aveți grijă să nu iasă peste margini, deși smântâna după ce se prinde ușor cu gelatina nu mai este așa curgătoare. O întindeți uniform și dați la frigider până se prinde foarte bine crema de smântână.

Cheesecake cremos cu piersici - Pas 15
Pas 16

Feliați frumos piersicile din compot.

Cheesecake cremos cu piersici - Pas 16
Pas 17

Le aranjați uniform și estetic peste tort (după ce s-a prins bine smântâna).

Cheesecake cremos cu piersici - Pas 17
Pas 18

Apoi preparați gelatina Tort-Gelee de la Dr.Oetker conform instrucțiunilor de pe plic - mai bine folosiți aceasta pentru a face suprafața tortului mai lucioasă. Dacă o faceți cu gelatină simplă va curge, nu se prinde pe suprafață.

Cheesecake cremos cu piersici - Pas 18
Pas 19

Turnați compoziția de Tort-Gelee peste piersici și dați la frigider încă puțin să se întărească complet - deși aceasta se întărește imediat ce o turnați peste fructe.

Cheesecake cremos cu piersici - Pas 19
Pas 20

Și aici vedeți o felie din tort, poză făcută în grabă pentru că tortul efectiv dispare de pe farfurii în 2 minute :)

Este foarte fresh, aromat, moale și plăcut, vă recomand cu încredere.

Poate pare mai complicat dar să știți că nu este - doar am încercat să dau cât mai detaliat pașii să aveți tortul perfect.

Poftă Bună!

Cheesecake cremos cu piersici - Pas 20

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (10 porții)
Timp de preparare: 180 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 23

Federica
Federica 24 Jan 2024, 18:20

Buna Lena. Cam cate minute e nevoie sa coacem? Multumesc

lena
Elena (lena) Federica 24 Jan 2024, 21:43

Aproximativ 45-50 min, depinde de cuptor.

Carp Cristina
Cristina Carp (Carp Cristina) 21 Sep 2017, 14:19

Pentru ca ne place mai mult branza,am schimbat putin proportiile!

Poza mea pentru rețetă:
semiramida
Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 16 Jul 2013, 13:50

Lena iarasi eu cu aceeasi intrebare, cu ce inlocuiesc in R.M.  crema de brinza Philadelphia? pot pune brinza de casa?

lena
Elena (lena) Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 16 Jul 2013, 17:28

Nu merge cu branza de casa - mi se pare ca aveau cei de la President ceva crema de branza. Cauta o branzica foarte fina si cremoasa, foarte bun si Almette cu smantana de la  Hochland.

Karen
Karen 20 Dec 2010, 11:17

Delicios!!! la mine tocmai e sezonul capsunilor (locuiesc in NZ) si  imi doream un  asemenea desert mai ales ca aici e ,,moda,, cheescake evident nu le iese asa....romanesc!!!!!!!

Nota mea pentru rețetă:
Lavi
Lavi 20 Dec 2010, 08:50

hanna, amidonul nu se poate inlocui cu faina, nu are aceleasi roluri.

lena, un tort senzational!

Nota mea pentru rețetă:
claudia1976
claudia1976 19 Dec 2010, 18:04

Arata foarte bine . Felicitari !

Nota mea pentru rețetă:
Mery75
Mery75 19 Dec 2010, 17:11

smantana dulce este pt frisca?

Mery75
Mery75 19 Dec 2010, 17:01

Arata super.Cred ca o sa o fac de Craciun. Esti foarte tare. Ma bucur ca te-am gasit. Imi esti de un real ajutor

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 19 Dec 2010, 15:05

immm supert prajiturica sigur e gustoasa

Nota mea pentru rețetă:
hanna
hanna 19 Dec 2010, 13:30

BUNA,AMIDONUL ALIMENTAR SE POATE INLOCUI CU FAINA?

lena
Elena (lena) hanna 19 Dec 2010, 13:32

Nu stiu Hanna, el isi are rolul lui, dar poti incerca.

Arată toate comentariile