Cheesecake cremos cu piersici
Un tort absolut perfect, am improvizat puțin până a ajuns în "halul" acesta, dar este varianta perfectă - cred că l-am făcut de vreo 3 ori până am ajuns să fie după gustul nostru - dar de fiecare dată nu apucam să fac poză finală :)
Și aici poza nu este perfectă dar cât de cât reprezentativă. Mulțumiri multe Nataliei, datorită ei am descoperit gustul și rețeta de cheesecake.
Am completat gustul de cheesecake cu o cremă de smântână, foarte fresh - și la final pentru aromă și decor am pus felii de piersici din compot. În sezonul de căpșuni, se pun felii de căpșuni în loc de piersici și atunci chiar că nu mai rezistă nimeni la așa un desert delicios.
Recomand cu încredere, este un tort foarte foarte bun, cred că unul din cele mai reușite pe care le-am mâncat vreodată.
Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
200 g
●
Praf de copt
1 buc
1 plic de 10g
●
Zahăr
275 g
75 pt blat și 100g pt crema de brânză + 100g pt crema de smântână
●
Esență de vanilie
2 buc
2 fiole
●
Ouă
5 buc
1 pt aluat și 4 pt cremă
●
Cremă de brânză philadelphia
500 g
sau Almette cu smântână
●
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
200 ml
●
Amidon alimentar
2 linguri
●
Smântână 20% grăsime
500 g
●
Gelatină
1 buc
1 plic pentru 500ml lichid
●
Compot de piersici
2 buc
Pentru a acoperi bine tot tortul aveți nevoie de 2 borcane de 700ml - mai rămân resturi dar sigur vă trebuie 2 borcane.
●
Gelatină - tort gele de la Dr. Oetker
1 buc
luați din acela simplu fără colorant
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se amestecă făina cu praful de copt, 75g de zahăr și 75g de unt.
Pas 2
Apoi adăugați 1 ou, esența de vanilie și frământați aluatul.
Pas 3
Iese un aluat moale și puțin lipicios pe care îl vom folosi la blatul pt cheesecake.
Pas 4
Se unge cu unt o tavă rotundă de 26-28cm, cu pereții detașabili de preferat - să vă fie pe urmă ușor să scoateți tortul din tavă.
Pas 5
Aluatul se întinde în tavă, presând ușor cu degetele, în plus se face și o bordură cam de 3 cm.
Pas 6
Acum pregătim crema: Se bate mai întâi smântâna pentru frișcă, să se întărească - aveți grijă să fie rece bine altfel nu se face.
Pas 7
Albușurile se separă de gălbenușuri (acestea se adaugă la amestecul de brânză, 100g de zahăr, amidon și esență de vanilie).
Pas 8
Albușurile se bat spumă tare.
Pas 9
Crema de brânză, gălbenușurile, esența de vanilie, amidonul și zahărul(100g) se amestecă bine cu mixerul. Și aici aveți cele 3 compoziții - de brânză, frișcă și albușurile.
Pas 10
Acum încorporăm aceste 3 compoziții - mai întâi adăugați frișca la crema de brânză, amestecați bine.
Pas 11
Și apoi albușurile bătute spumă - amestecați atent cu o paletă, cu mișcări de sus-jos.
Pas 12
Turnați compoziția peste aluatul din tavă și o dați la cuptor la un foc moderat spre mic - cam 160-170 grade.
Pas 13
O verificați dacă este gata scuturând ușor compoziția, să vedeți dacă mai sunt porțiuni lichide. Când se prinde toată atunci este gata. O scoateți din cuptor și o lăsați să se răcească complet.
Pas 14
În acest timp pregătiți crema de smântână - se bate smântâna cu 100g de zahăr și după preferință 1 esență de vanilie. Separat dizolvați gelatina în puțină apă caldă, după ce se dizolvă complet o adăugați la smântâna bătută și o puneți la frigider să se prindă ușor.
Pas 15
După ce s-a răcit tarta cu brânză și smântâna puțin s-a prins - turnați aceasta din urmă peste umplutura de brânză, aveți grijă să nu iasă peste margini, deși smântâna după ce se prinde ușor cu gelatina nu mai este așa curgătoare. O întindeți uniform și dați la frigider până se prinde foarte bine crema de smântână.
Pas 16
Feliați frumos piersicile din compot.
Pas 17
Le aranjați uniform și estetic peste tort (după ce s-a prins bine smântâna).
Pas 18
Apoi preparați gelatina Tort-Gelee de la Dr.Oetker conform instrucțiunilor de pe plic - mai bine folosiți aceasta pentru a face suprafața tortului mai lucioasă. Dacă o faceți cu gelatină simplă va curge, nu se prinde pe suprafață.
Pas 19
Turnați compoziția de Tort-Gelee peste piersici și dați la frigider încă puțin să se întărească complet - deși aceasta se întărește imediat ce o turnați peste fructe.
Pas 20
Și aici vedeți o felie din tort, poză făcută în grabă pentru că tortul efectiv dispare de pe farfurii în 2 minute :)
Este foarte fresh, aromat, moale și plăcut, vă recomand cu încredere.
Poate pare mai complicat dar să știți că nu este - doar am încercat să dau cât mai detaliat pașii să aveți tortul perfect.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 buc
(10 porții)
Timp de preparare:
180 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)