Rulada rapida cu gem

Rulada rapida cu gem

I se mai spune rulada "in 5 minute" - desi mi-a luat cam 10 minute, chiar este rapida si deosebit de gustoasa. S-a mancat la noi cu aceeasi viteza cu care se face, asa ca sa va ganditi din start ca va trebui s-o mai repetati.

Am combinat-o cu gemul proaspat de capsuni, deci va dati seama ce bunatate a fost...

Ingrediente

Zahar
5 linguri
Faina alba
5 linguri
Lapte praf
5 linguri
Oua
3 buc
Praf de copt
0.5 lingurite
Sare
0.25 lingurite
Gem
5 linguri
puneti cat aveti si va place

Pasi de urmat

1

Asterneti o tava de cuptor cu hartie de copt si o puneti la cuptor - temperatura 180-200 grade.

Eu as recomanda sa ungeti hartia de copt cu putin ulei, sa se desprinda mai repede aluatul copt de pe ea.

2

In acest timp preparam aluatul:

- cu mixerul bateti ouale cu zaharul - sa fie spuma alba;

3

- adaugati faina, laptele praf, praful de copt si sarea - amestecati sa nu fie cocoloase.

4

Va iese un aluat ca smantana.

5

Turnati-l pe tava(cu hartie de copt) incinsa - distribuiti uniform si nivelati.

6

Puneti tava la cuptor pentru 5-7 minute - stati pe langa pentru ca se face foarte repede si riscati s-o "bronzati" prea tare.

Imediat cum incepe sa se rumeneasca o scoateti diun cuptor.

7

Acum va miscati repede, cat este fierbinte - imediat o ungeti cu gem...

8

...si rulati cat mai strans posibil(scoateti usor hartia si eventual va ajutati cu un prosop sau manusi sa nu va frigeti pe maini)

O lasati sa se racoreasca putin si deja se poate taia si servi.

9

Este la fel de buna si calda si rece - recomand cu mare incredere!

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Data publicarii:
Nota: 5 (18 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 82

ElenaEftodi962
Elena Eftodi (ElenaEftodi962) 16 Sep 2022, 14:40

Buna Elena cu ce as putea inlocui praful de lapte daca la moment nu am?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Elena Eftodi (ElenaEftodi962) 17 Sep 2022, 18:00

Doar il omiteti, daca nu aveti, eventual adaugati 1 lingura de faina in plus.😉

Roxana
Roxana 10 Dec 2020, 15:47

La cat de repede se prepara, categoric o voi repeta! Eu nu am folosit asa de mult gem ( intrucat era destul de lichid ), desi ar fi trebuit putin mai mult! :D Este foarte, foarte buna! Eu am scazut 2 linguri de zahar iar la cuptor a stat 13 minute la 190 grade C ( pentru aproape orice reteta, la cuptorul meu, trebuie sa las putin mai mult... ). Multumesc pentru reteta! O dupa-masa minunata!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
IonIon733
Ion Ion (IonIon733) 02 Dec 2018, 22:13

Buna reteta

Nota mea pentru reteta:
Monaa
Monaa 09 Apr 2016, 20:40

Eu am facut si briose din aceasta compozitie,au iesit foarte bune.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 22 Nov 2015, 14:13

Buna. Nu stiu cum de nu am facut pana acuma aceasta reteta. Doamne cat de simplu si ce buna e. Am facut cu gem de rabarba, cred ca cel mai bun la gust pentru prajituri, dar nu asa aspectuos. Am lucrat cu ea f. fierbinte (mi-am pus manusi chirurgicale ca asa nu simt fierbinteala) si s-a rulat nemaipomenit. Ma gandeam sa fac fara zahar cu branza, carne, dar cred ca br, se va topi, Ramane carnea (calita),. Faina tare. ( am avut nimai 2 Lg.de lapte praf, dar fu ok ). Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 02 Sep 2015, 04:58

Bun si rapid. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Sabinuta
Sabinuta 11 Feb 2015, 19:02

buna,ador acest sait,iata si rulada mea numai ca e cu coacaza neagra

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
dianushka8526
dianushka8526 18 Jun 2014, 14:42

mmmmm buna buna ;) am facut-o cu crema de ciocolata "Nuttela" .. super delicioasa Bravo si iar bravo !!! Lena 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DanyelaCostin
DanyelaCostin 23 Jun 2013, 22:36

A fost super delicioasa,deasupra am ornat-o cu ciocolata si cu miez de nuca dat prin razatoare. Merci beaucoup!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
rov
rov 19 Jun 2013, 17:07

Am facut si eu rulada azi, si mi-a iesit din prima! Am nevoie insa de o tava mai lata, se pare... In poza sunt si briosele aperitiv...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile