Ouă umplute

Ouă umplute

Cel mai simplu, rapid, ieftin (doar suntem și în criză :) și delicios aperitiv - rețeta este una de bază, la ea puteți adăuga orice vă place (brânzică, ficăței, pește, etc). Deși cum eu țin minte de la mama, anume așa sunt cele mai bune, fără prea multe arome și amestecuri în ele. Este și unul din aperitivele pe care îl fac cel mai des, mai ales dacă nu vreau să mă complic prea mult cu o masă festivă.

Ingrediente

Ouă
6 buc
de obicei ajung 12 jumătăți de ou pentru un platou, dar puneți atâtea ouă cât de mare aveți platoul
Ceapă albă
1 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
4 linguri
   
Maioneză
1 lingura
+ 100g pentru uns ouăle deasupra
Sare
0.25 lingurite
puneți după gust
Piper negru
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Usturoi
1 buc
1 cățel de usturoi sau un pic de pudră de usturoi - oricum sunt opționale

Pași de urmat

Pas 1

Ouăle se fierb 10 min, apoi se lasă aproximativ 20 de min, chiar și mai mult în apă rece, după care le curățați de coajă.

Ouă umplute - Pas 1
Pas 2

Le tăiați jumătăți, gălbenușurile le puneți într-un bol separat.

Ouă umplute - Pas 2
Pas 3

Ceapa se taie mărunt și se călește în ulei până se rumenește ușor.

Ouă umplute - Pas 3
Pas 4

Peste gălbenușuri se pune ceapa călită, maioneza, puțină sare și piper. Cu o furculiță se pasează bine toate și se amestecă. Gustați de sare, piper, dacă vă place mai adăugați și puțin usturoi.

Ouă umplute - Pas 4
Pas 5

Puneți amestecul rezultat de mai sus înapoi în jumătățile de ou, presați puțin și distribuiți uniform pe toată suprafața.

Ouă umplute - Pas 5
Pas 6

Și aici deja le puteți înfrumuseța și face cum vă place mai mult - le puteți pune cu umplutura în jos și unge deasupra cu puțină maioneză și verdeață - sau simplu, le lăsați așa cum sunt, le ungeți cu maioneză și puneți ceva verdeață pe ele.

Dacă aveți timp și inspirație se pot face multe chestii - buburuze, albinute, șoricei...etc.

Poftă bună!

Ouă umplute - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc (din 6 ouă)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (5 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 20

tasicuta
tasicuta 29 Feb 2016, 17:28

Este pentru noi mai degraba o mancare traditionala la orice sarbatoare, si usor de facut

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 16 May 2015, 06:49

O, nu deloc, dar ma gandeam cum de nu seamana cu omuletii de zapada. Babute e frumos, dar eu la bunicute le spun babute. hahaha. Paaaaa.

timotei
timotei 15 May 2015, 19:47

Tiki la noi in Basarabia( sau mai bine zis de unde sunt eu) la omul de zapada ii ziceam baba de omat. Asa ca eu ti liam alintat un pik , foarte reusiti oamenii de zapada ai tai. Sper sa nu te superi ca leam numit babute.

tiki
tiki 01 Jan 2015, 15:25

LA  MULTI  ANI !. F. buna aceasta compozitie de oua si simplu de facut. Si eu fac cu multe alte ingrediente, dar astea-s la indemana oricui. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
simona.blondy
simona.blondy 08 Oct 2012, 18:46

Am citit reteta ta si toate comentariile,asa k am decis sa fac si acest aperitiv,doar k fiind in criza de timp am ajuns la o alta umplutura pt oua !Am pus in aparat la mixat galbenus de ou fiert,pateu de  ficat,sare,piper, iaurt natural,maioneza,marar si putin usturoi pisat !Am plekt fixata p 6 8oua dar faknd si punand pe platou,se tot furau,a trebuit sa mai fac ink 9-10 ! =)) Data viitoare knd prepar cv va trebui sa pun o iaala la buktarie in kzul in kre nu sunt singura in ksa ! =)) 

Au iesit super bune !

Sa ai o seara minunata! :*

Nota mea pentru rețetă:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 31 Dec 2011, 22:44

Le-am facut si eu, in varianta clasica cu galbenusul zdrobit cu furculita si amestecat cu pate de pui, mustar cu hrean si 2 linguri de maioneza.Eu nu sunt foarte prietena cu ceapa din motive de sanatate deci nu am pus. Oricum o reteta foarte usoara si delicioasa!

Poza mea pentru rețetă:
crisan
alexandra crisan (crisan) 25 Dec 2010, 18:37

Nota mea pentru rețetă:
Ludmila87
ludmila (Ludmila87) 22 Dec 2010, 20:48

simplu si  foarte gustos....thanks

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 22 Dec 2010, 14:42

imi plac f mult

Nota mea pentru rețetă:
Lavi
Lavi 22 Dec 2010, 09:00

oua umplute  fac mereu de sarbatori, numai ca eu le fac asa: galbenusul il frec cu putin pateu si o lingura de maioneza si le ornez cu verdeata

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile