Ingrediente
●
Ouă
6 buc
de obicei ajung 12 jumătăți de ou pentru un platou, dar puneți atâtea ouă cât de mare aveți platoul
●
Ulei de floarea-soarelui
4 linguri
●
Maioneză
1 lingura
+ 100g pentru uns ouăle deasupra
●
Sare
0.25 lingurite
puneți după gust
●
Piper negru
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
●
Usturoi
1 buc
1 cățel de usturoi sau un pic de pudră de usturoi - oricum sunt opționale
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ouăle se fierb 10 min, apoi se lasă aproximativ 20 de min, chiar și mai mult în apă rece, după care le curățați de coajă.
Pas 2
Le tăiați jumătăți, gălbenușurile le puneți într-un bol separat.
Pas 3
Ceapa se taie mărunt și se călește în ulei până se rumenește ușor.
Pas 4
Peste gălbenușuri se pune ceapa călită, maioneza, puțină sare și piper. Cu o furculiță se pasează bine toate și se amestecă. Gustați de sare, piper, dacă vă place mai adăugați și puțin usturoi.
Pas 5
Puneți amestecul rezultat de mai sus înapoi în jumătățile de ou, presați puțin și distribuiți uniform pe toată suprafața.
Pas 6
Și aici deja le puteți înfrumuseța și face cum vă place mai mult - le puteți pune cu umplutura în jos și unge deasupra cu puțină maioneză și verdeață - sau simplu, le lăsați așa cum sunt, le ungeți cu maioneză și puneți ceva verdeață pe ele.
Dacă aveți timp și inspirație se pot face multe chestii - buburuze, albinute, șoricei...etc.
Poftă bună!
Cantitate:
12 buc
(din 6 ouă)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)