Ingrediente
●
Telemea de vacă
300 g
sau de oi și neapărat să fie maturată, altfel se cam topește - nu este grav dar nu este chaiar ce trebuie
●
Smântână
1 pahar
sau amestec de smântână cu iaurt, chefir, lapte bătut, etc.
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Mai întâi pregătiți toate ingredientele, pentru că procesul efectiv de gătit este destul de rapid și trebuie să le aveți la îndemână pe toate gata.
Deci, brânza telemea se dă prin răzătoarea mare sau se fărâmițează cu o furculiță.
Pas 2
Ouăle se bat bine cu un tel sau furculiță.
Pas 3
Apoi adăugați la ouă amestecul de smântână, bateți bine.
V-am spus că atunci când nu am nimic din lactate prin frigider, pun numai apă și este tot foarte bună.
Pas 4
Ceapa se curăță, spală și se taie mărunt.
În tigaie încălziți uleiul și puneți ceapa la călit - amestecați periodic.
Pas 5
Când se rumenește ușor ceapa, adăugați brânza pregătită - da, nu este o greșeală, brânza se pune la prăjit împreună cu ceapa. Amestecați bine.
Pas 6
Nu vă speriați dacă pe parcurs brânza se va topi, depinde cât de maturată este și cât de grasă. Lăsați cam 5 min brânza la călit împreună cu ceapa.
Pas 7
Apoi urmează amestecul de ouă, îl turnați în tigaie și amestecați încet și continuu.
Pas 8
Veți observa pe parcurs ce amestecați că această compoziție se îngroașă treptat.
Pas 9
După ce se îngroașă compoziția, devine ca o omletă mai moale, puteți s-o mai lăsați 5-10 min la foc mediu să se mai coacă. De obicei de sare nu trebuie potrivită, pentru că brânza este suficient de sărată.
În plus, dacă vă place și aveți, puteți adăuga puțin curry pentru culoare (asta nu-i după rețeta bunicii:) sau ierburi uscate, dar fără aromă puternică, ceva gen pătrunjel.
Se servește cu mămăligă caldă și puțin mujdei.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(4 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)