Pizza 4 formaggi

Pizza 4 formaggi

Pentru cei pasionați de anumite lucruri inspirația vine pe drum, o găsești în orice faci și oriunde ai merge - această afirmație este un lucru foarte valabil și în cazul meu cu rețetele. Cu ocazia mutărilor la casă nouă nu prea aveam timp să gătesc, din această cauză contractul nostru de vânzare-cumpărare l-am sărbătorit cu pizza. Și bineînțeles dacă am avut ocazia să aleg o pizza, am ales una de care mă tot ascundeam și o evitam - mă tot gândeam ce bun o fi într-o pizza numai cu cașcaval - pizza 4 formaggi.

Și am învățat lecția, niciodată să nu ai o părere despre ceva până nu testezi singur. Deci, brânza cu mucegai nu prea o mănânci așa simplu, o combinam cu struguri, pere și ceva vin alb - aici în pizza și-a arătat tot ce putea - aroma, gustul picant, etc. Chiar și cei mai mofturoși gurmanzi sunt sigură că vor aprecia acest gust.

Despre această pizza - o nebunie, aromată, plăcută, moale, fragedă --- și lista poate continua, a devenit preferata mea și anume în așa combinație cum o veți vedea în rețetă. Prefer să amestec tipurile de brânză, nu le pun separat, pentru că numai împreună dau acel gust deosebit.

Tipurile de brânză obligatorii ar fi mozzarella și brânza cu mucegai albastru - restul le alegeți după cum găsiți și vă place - parmezan, emmentaler, cheddar, cașcavalul simplu, etc.

Și să știți că este una din cele mai rapide pizza preparate, nici o grijă cu prepararea ingredientelor, doar cașcavalul, sosul și mirodeniile.

Gata, gata, am terminat povestea - aș putea să mai scriu multe despre această pizza, dar vă las să vedeți și să o încercați - obligatoriu! :)

Semipreparate

600 g
1 porție

Ingrediente

Cașcaval mozzarella
300 g
   
Brânză cu mucegai albastru
150 g
   
Cașcaval clasic
250 g
   
Parmezan
100 g
puteți lua orice alt cașcaval din lista de care v-am spus
Bulion de roșii
100 ml
sau roșii pasate sau ketchup de bună calitate
Mirodenii pizza
2 lingurite
un amestec de busuioc, oregano și usturoi granulat - sau îl cumpărați din comerț

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți aluatul după Rețetă de aluat de pizza de pe site.

Pizza 4 formaggi - Pas 1
Pas 2

Pregătiți cașcavalurile - în cazul meu am folosit - mozzarella, parmezan, brânza cu mucegai albastru și cașcaval clasic.

Pizza 4 formaggi - Pas 2
Pas 3

Aluatul de pizza îl puneți în tava unsă cu puțin ulei. Îl ungeți bine cu pastă de roșii și presărați 1 linguriță de mirodenii pentru pizza.

Pizza 4 formaggi - Pas 3
Pas 4

Primul strat trebuie să fie cel de mozzarella - dată prin răzătoare sau ruptă bucățele.

Pizza 4 formaggi - Pas 4
Pas 5

Următorul nivel va fi cel de brânză albastră - o rupeți bucățele mici și distribuiți pe toată suprafața, nu foarte dens. Dacă nu sunteți amatori, pentru prima încercare vă recomand să puneți mai puțin, pe urmă mai vedeți.

Apoi presărați parmezanul dat prin răzătoare.

Pizza 4 formaggi - Pas 5
Pas 6

Și ultimul este cașcavalul simplu, pentru a face o crustă frumoasă.

Pizza 4 formaggi - Pas 6
Pas 7

Puneți pizza la cuptor până se rumenește ușor. O scoateți și lăsați 5 min în tavă, apoi porționați și serviți.

Poftă Bună!

Pizza 4 formaggi - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 buc (2 pizza de 30 cm)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 45 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 11

TatianaD
Tatiana (TatianaD) 23 Oct 2011, 19:03

Dragilor, tocmai am papat o astfel de pizza si va asigur ca este excelenta! Nu va faceti griji de aluatul de pizza, daca urmati instructiunile - va fi foarte bun. Merita sa incercati aceasta pizza, avand branza si cascaval de calitate! Eventual puteti adauga rucola, iese geniala!!! Multumim de idee si de postare!!!

Nota mea pentru rețetă:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 20 Jan 2011, 15:23

super imi place

Nota mea pentru rețetă:
miniraton
irina (miniraton) 20 Jan 2011, 13:28

Arata demential pizza ta, exact ca cele din meniurile de la restaurante. Sa stapaniti sanatosi noua casa !

Lavi
Lavi 20 Jan 2011, 08:56

arata foarte bine!

Nota mea pentru rețetă:
alinuta
alinuta 19 Jan 2011, 20:47

Arata foarte bine cred ca este la fel de buna ,trebuie sa o fac si eu copiilor mei .Lor le place foarte mult pizza multumesc lena

crisan
alexandra crisan (crisan) 19 Jan 2011, 19:41

super buna

Nota mea pentru rețetă:
olga-dragancea
Olga (olga-dragancea) 19 Jan 2011, 16:05

E foarte adevarat ca pizza ai quattro formaggi e o bunatate :) in italia ii spunem gorgonzola, desi eu nu-s mare amatoare de gorgonzola, o folosim in pizza si la mamaliga italieneasca alba  (care de obicei se face ceva mai lichida decit mamaliga noastra, dar oricum odata intarita mamaliga devine cam ca a noastra). Eu fac mamaliga aproape lichida, ca pe grisul cu lapte, si deasupra ii pun brinza cu mucegai, e foarte delicioasa. Atita doar ca pina in iunie trebuie sa ma abtin de la gorgonzola ptr ca mi-o interzis medicu sa pap mucegai in timpul sarcinii ;) 

Nota mea pentru rețetă:
Ellena
Elena (Ellena) 19 Jan 2011, 15:48

Arata mai bine ca cea din pizzarie, cu toate ca stau Italia nu prea fac pizza acasa,ca imi este mai comod sa o cumpar , dar a ta Lena arata fenomenal si pot gasi imediat ingredientele,asa ca voi incerca cu siguranta,ca arata prea bine!!!

Nota mea pentru rețetă:
Elena.M
Elena (Elena.M) 19 Jan 2011, 13:38

Arata foarte bine.Eu intootdeauna nu am fost multumita de alauatul de pizza.Dar cum ai spus tu amelittat ca se poate adauga si putin gris,e o idee buna.As incerca.Sambata fac reteta cand va fi intreaga familie acasa.o sa revin cu comentariul dupa ce voi degusta reteta.Va pup.

amelittat
amelittat 19 Jan 2011, 13:18

ce bine arata pizza asta si in plus cu cascaval, iti dau o sugestie, am gasit reteta de pizza pe net, la 400 gr faina se pune 100 gr de gris, aluatul iese mai fin si mai gustos./........... o zi minunata

Arată toate comentariile