Pizza 4 formaggi

Pizza 4 formaggi

Pentru cei pasionati de anumite lucruri inspiratia vine pe drum, o gasesti in orice faci si oriunde ai merge - aceasta afirmatie este un lucru foarte valabil si in cazul meu cu retetele. Cu ocazia mutarilor la casa noua nu prea aveam timp sa gatesc, din aceasta cauza contractul nostru de vz-cumparare l-am sarbatorit cu pizza. Si bineinteles daca am avut ocazia sa aleg o pizza, am ales una de care ma tot ascundeam si o evitam - ma tot gandeam ce bun o fi intr-o pizza numai cu cascaval - pizza 4 formaggi.

Si am invatat lectia, niciodata sa nu ai o parere despre ceva pana nu testezi singur. Deci, branza cu mucegai nu prea o mananci asa simplu, o combinam cu struguri, pere si ceva vin alb - aici in pizza si-a aratat tot ce putea - aroma, gustul picant, etc. Chiar si cei mai mofturosi gurmanzi sunt sigura ca vor aprecia acest gust.

Despre aceasta pizza - o nebunie, aromata, placuta, moale, frageda --- si lista poate continua, a devenit preferata mea si anume in asa combinatie cum o veti vedea in reteta. Prefer sa amestec tipurile de branza, nu le pun separat, pentru ca numai impreuna dau acel gust deosebit.

Tipurile de branza obligatorii ar fi mozzarela si branza cu mucegai albastru - restul le alegeti dupa cum gasiti si va place - parmezan, emmentaler, cheddar, cascavalul simplu, etc.

Si sa stiti ca este una din cele mai rapide pizza preparate, nici o grija cu prepararea ingredientelor, doar cascavalul, sosul si mirodeniile.

Gata, gata, am terminat povestea - as putea sa mai scriu multe despre aceasta pizza, dar va las sa vedeti si sa o incercati - obligatoriu! :)

Semipreparate

600 g
1 portie

Ingrediente

Cascaval mozzarela
300 g
Branza cu mucegai albastru
150 g
Cascaval clasic
250 g
Parmezan
100 g
puteti lua orice alt cascaval din lista de care v-am spus
Bulion de rosii
100 ml
sau rosii pasate sau ketchup de buna calitate
Mirodenii pizza
2 lingurite
un amestec de busuioc, oregano si usturoi granulat - sau il cumparati din comert

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatiti aluatul dupa Reteta de aluat de pizza de pe site.

Pizza 4 formaggi - Pas 1
Pas 2

Pregatiti cascavalurile - in cazul meu am folosit - mozzarela, parmezan, branza cu mucegai albastru si cascaval clasic.

Pizza 4 formaggi - Pas 2
Pas 3

Aluatul de pizza il puneti in tava unsa cu putin ulei. Il ungeti bine cu pasta de rosii si presarati 1 lingurita de mirodenii pentru pizza.

Pizza 4 formaggi - Pas 3
Pas 4

Primul strat trebuie sa fie cel de mozzarela - data prin razatoare sau rupta bucatele.

Pizza 4 formaggi - Pas 4
Pas 5

Urmatorul nivel va fi cel de branza albastra - o rupeti bucatele mici si distribuiti pe toata suprafata, nu foarte dens. Daca nu sunteti amatori pentru prima incercare va recomand sa puneti mai putin, pe urma mai vedeti.

Apoi presarati parmezanul dat prin razatoare.

Pizza 4 formaggi - Pas 5
Pas 6

Si ultimul este cascavalul simplu, pentru a face o crusta frumoasa.

Pizza 4 formaggi - Pas 6
Pas 7

Puneti pizza la cuptor pana se rumeneste usor. O scoateti si lasati 5 min in tava, apoi portionati si serviti.

Pofta Buna!

Pizza 4 formaggi - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 buc (2 pizza de 30 cm)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

amelittat
amelittat 19 Jan 2011, 13:18

ce bine arata pizza asta si in plus cu cascaval, iti dau o sugestie, am gasit reteta de pizza pe net, la 400 gr faina se pune 100 gr de gris, aluatul iese mai fin si mai gustos./........... o zi minunata

Elena.M
Elena (Elena.M) 19 Jan 2011, 13:38

Arata foarte bine.Eu intootdeauna nu am fost multumita de alauatul de pizza.Dar cum ai spus tu amelittat ca se poate adauga si putin gris,e o idee buna.As incerca.Sambata fac reteta cand va fi intreaga familie acasa.o sa revin cu comentariul dupa ce voi degusta reteta.Va pup.

Ellena
Elena (Ellena) 19 Jan 2011, 15:48

Arata mai bine ca cea din pizzarie, cu toate ca stau Italia nu prea fac pizza acasa,ca imi este mai comod sa o cumpar , dar a ta Lena arata fenomenal si pot gasi imediat ingredientele,asa ca voi incerca cu siguranta,ca arata prea bine!!!

Nota mea pentru reteta:
olga-dragancea
Olga (olga-dragancea) 19 Jan 2011, 16:05

E foarte adevarat ca pizza ai quattro formaggi e o bunatate :) in italia ii spunem gorgonzola, desi eu nu-s mare amatoare de gorgonzola, o folosim in pizza si la mamaliga italieneasca alba  (care de obicei se face ceva mai lichida decit mamaliga noastra, dar oricum odata intarita mamaliga devine cam ca a noastra). Eu fac mamaliga aproape lichida, ca pe grisul cu lapte, si deasupra ii pun brinza cu mucegai, e foarte delicioasa. Atita doar ca pina in iunie trebuie sa ma abtin de la gorgonzola ptr ca mi-o interzis medicu sa pap mucegai in timpul sarcinii ;) 

Nota mea pentru reteta:
crisan
alexandra crisan (crisan) 19 Jan 2011, 19:41

super buna

Nota mea pentru reteta:
alinuta
alinuta 19 Jan 2011, 20:47

Arata foarte bine cred ca este la fel de buna ,trebuie sa o fac si eu copiilor mei .Lor le place foarte mult pizza multumesc lena

ica
burlacu ica (ica) 19 Jan 2011, 23:17

mmm delicios

Lavi
Lavi 20 Jan 2011, 08:56

arata foarte bine!

Nota mea pentru reteta:
miniraton
irina (miniraton) 20 Jan 2011, 13:28

Arata demential pizza ta, exact ca cele din meniurile de la restaurante. Sa stapaniti sanatosi noua casa !

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 20 Jan 2011, 15:23

super imi place

Nota mea pentru reteta:
TatianaD
Tatiana (TatianaD) 23 Oct 2011, 19:03

Dragilor, tocmai am papat o astfel de pizza si va asigur ca este excelenta! Nu va faceti griji de aluatul de pizza, daca urmati instructiunile - va fi foarte bun. Merita sa incercati aceasta pizza, avand branza si cascaval de calitate! Eventual puteti adauga rucola, iese geniala!!! Multumim de idee si de postare!!!

Nota mea pentru reteta: