Pizza cu Za'tar si carne tocata
De la un timp am inceput sa caut alte topping-uri pentru pizza - mi s-a cam luat de la pizza cu mezeluri sau pui - da, ce sa fac, cred ca "nu mai pot de bine" :)
Asa am descoperit gustul fantastic al Pizza 4 formaggi, si acum va prezint o pizza cu inspiratie turceasca. Nu este chiar o pizza turceasca, pentru ca am adaptat si simplificat ingredientele - dar ideea cu carnea tocata si ingredientul aromat Za'tar ii dau "aerul" acela turcesc-arabesc.
V-o recomand sa incercati este foarte gustoasa si aromata, frageda si deosebita de pizzele standard.
Semipreparate
●
2 lingurite
sau orice alte condimente va plac
Ingrediente
●
Carne de vita/manzat
400 g
●
Masline verzi, fara samburi
100 g
sau taiate
●
Ardei gras
1 buc
eu am pus ardei rosu copt, congelat din vara
●
Pasta de tomate
2 linguri
sau sos pt pizza
●
Vin rosu demisec
50 ml
optional, dar va recomand - va da un gust deosebit
●
Mirodenii uscate(patrunjel, busuioc, etc)
1 lingurita
plus piper
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 3
O puneti la calit cu putin ulei - amestecati periodic.
Pas 4
Dupa ce se frige putin, turnati 50 ml de vin rosu sec si lasati pana se evapora tot lichidul si carnea incepe sa se rumeneasca.
Pas 5
Atunci adaugati sare dupa gust, mirodenii uscate - aici am pus piper, curry si ceva busuioc si patrunjel uscat. Amestecati si luati de pe foc.
Pas 6
Aici am pregatit topping-ul pt pizza - ceapa taiata julien subtire, ardeii felii lungi si subtiri, maslinele taiate rondele si bineinteles carnea si Za'tarul.
Pas 7
Puneti aluatul de pizza in tava - metoda mea preferata este sa-l intind cu mainile unse cu putin ulei. Si daca am timp il las 5-10 min sa creasca putin, desi este optional - daca il lasati un pic va fi mai pufos blatul de pizza.
Pas 8
Ungeti blatul de pizza cu pasta de rosii si presarati uniform Za'tarul.
Pas 9
Apoi urmeaza straturile de topping - primul este cel de cascaval.
Daca puneti cascavalul sub celelalte topinguri la coacere acesta se topeste, cuprinde celelalte ingrediente si este moale si fraged. Daca il puneti deasupra, ca ultim strat - el se va face o crusta corcanta dar nu va lasa sa se coaca celelalte ingrediente, acestea se vor opari. Alegeti varianta care o preferati.
Pas 10
Urmeaza carnea, o distribuiti uniform.
Pas 11
Apoi feliile de ardei gras.
Pas 12
Si ultimele sunt maslinele si ceapa. Ceapa eu o mai frec bine cu mainile sa se inmoaie putin si sa se desfaca in felii subtiri.
Pas 13
O coaceti la temperatura medie de 180-200 grade pana se rumenesc usor marginile. Apoi o scoateti si lasati 5 min in tava sa se odihneasca si patrunda. Apoi o feliati si savurati :)
Pofta Buna!
Cantitate:
2 buc
(2 pizza de 30 cm)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
45 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)