Pizza cu Za'tar si carne tocata

Pizza cu Za'tar si carne tocata

De la un timp am inceput sa caut alte topping-uri pentru pizza - mi s-a cam luat de la pizza cu mezeluri sau pui - da, ce sa fac, cred ca "nu mai pot de bine" :)

Asa am descoperit gustul fantastic al Pizza 4 formaggi, si acum va prezint o pizza cu inspiratie turceasca. Nu este chiar o pizza turceasca, pentru ca am adaptat si simplificat ingredientele - dar ideea cu carnea tocata si ingredientul aromat Za'tar ii dau "aerul" acela turcesc-arabesc.

V-o recomand sa incercati este foarte gustoasa si aromata, frageda si deosebita de pizzele standard.

Semipreparate

2 lingurite
sau orice alte condimente va plac
600 g
1 portie

Ingrediente

Carne de vita/manzat
400 g
Masline verzi, fara samburi
100 g
sau taiate
Ceapa alba
1 buc
Ardei gras
1 buc
eu am pus ardei rosu copt, congelat din vara
Pasta de tomate
2 linguri
sau sos pt pizza
Cascaval clasic
250 g
Vin rosu demisec
50 ml
optional, dar va recomand - va da un gust deosebit
Mirodenii uscate(patrunjel, busuioc, etc)
1 lingurita
plus piper

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatiti aluatul conform retetei de Aluat de pizza.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 1
Pas 2

Tocati carnea de vita.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 2
Pas 3

O puneti la calit cu putin ulei - amestecati periodic.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 3
Pas 4

Dupa ce se frige putin, turnati 50 ml de vin rosu sec si lasati pana se evapora tot lichidul si carnea incepe sa se rumeneasca.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 4
Pas 5

Atunci adaugati sare dupa gust, mirodenii uscate - aici am pus piper, curry si ceva busuioc si patrunjel uscat. Amestecati si luati de pe foc.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 5
Pas 6

Aici am pregatit topping-ul pt pizza - ceapa taiata julien subtire, ardeii felii lungi si subtiri, maslinele taiate rondele si bineinteles carnea si Za'tarul.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 6
Pas 7

Puneti aluatul de pizza in tava - metoda mea preferata este sa-l intind cu mainile unse cu putin ulei. Si daca am timp il las 5-10 min sa creasca putin, desi este optional - daca il lasati un pic va fi mai pufos blatul de pizza.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 7
Pas 8

Ungeti blatul de pizza cu pasta de rosii si presarati uniform Za'tarul.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 8
Pas 9

Apoi urmeaza straturile de topping - primul este cel de cascaval.

Daca puneti cascavalul sub celelalte topinguri la coacere acesta se topeste, cuprinde celelalte ingrediente si este moale si fraged. Daca il puneti deasupra, ca ultim strat - el se va face o crusta corcanta dar nu va lasa sa se coaca celelalte ingrediente, acestea se vor opari. Alegeti varianta care o preferati.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 9
Pas 10

Urmeaza carnea, o distribuiti uniform.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 10
Pas 11

Apoi feliile de ardei gras.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 11
Pas 12

Si ultimele sunt maslinele si ceapa. Ceapa eu o mai frec bine cu mainile sa se inmoaie putin si sa se desfaca in felii subtiri.

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 12
Pas 13

O coaceti la temperatura medie de 180-200 grade pana se rumenesc usor marginile. Apoi o scoateti si lasati 5 min in tava sa se odihneasca si patrunda. Apoi o feliati si savurati :)

Pofta Buna!

Pizza cu Za'tar si carne tocata - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 buc (2 pizza de 30 cm)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Natali
Natali 26 Jan 2011, 15:34

Foarte apetisanta! Bun pontul cu cascavalul!

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 26 Jan 2011, 16:26

Lena ce pizza ai facut!?pot spune ca e f.diferita,dar cred ca e fff buna!ma pot servi cu o feliuta?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Elena (Ellena) 26 Jan 2011, 17:02

Serveste-te cu placere Ellena!

stiuca
stiuca 26 Jan 2011, 17:50

Gata m-ati convins cu Za"tar.Trebuie facut si testat .ok.

ica
burlacu ica (ica) 30 Jan 2011, 01:05

ok voi proba

Lia1
Lia1 02 Sep 2012, 15:30

am facut ieri una dintre cele doua pizza si azi pe a doua. a doua jumatate de blat l-am pus la frigider dar cred ca trebuia uns cu ulei sau presarat cu faina ca sa nu faca crusta. eu l-am mai framantat vreo 5 minute si a iesit perfect, subtirel si fraged.

mi-a placut mult

Alma
Alma 23 May 2013, 18:09

maine fac reteta asta,ieri sotul meu vine acasa si imi spune ca vrea pizza cu carne tocata,la care eu...unde ai mai vazut tu pizza cu carne tocata si uite asa am dat de reteta ta,adica speram sa ai si asa ceva.am alta intrebare ,am vazut o emisiune produs autohton,la un post din republica moldova,si era acolo un fel de placinta cu branza si marar si ceapa si prajita in fandela(tigaie),dar am facut si or fost un dezastru,e drept nu am prins toata reteta.din cate stiu ai origini peste prut,sau ceva de genu si vreau sa stiu despre ce fel de placinta e vb?este reteta aici p site?intreb pt ca desi or fost un dezastru i-au placut sotului si as vrea sa mai fac,dar sa imi reuseasca cat de cat.multumesc lena :*

lena
Elena (lena) Alma 23 May 2013, 19:19

Este delicioasa pizza cu carne tocata, asa o fac turcii.

Despre placinte, eu am doar asa Placinte cu branza si marar, care le fac la tigaie si sunt delicioase.

Mai sunt si altele dintr-un aluat mai simplu, li se spune Placinte Tropotite, a postat-o Lilia pe site.

Spor la treaba si sa aveti pofta buna!