Pizza cu salam uscat și ceapă

Pizza cu salam uscat și ceapă

Este o rețetă inspirată după ce am mâncat niște pizza la comandă, foarte reușită. De obicei preferam pizza cu pui, ciuperci - dar salamul uscat crocant și ceapa călită m-au convins să încerc și acest tip de pizza, vă recomand și vouă să încercați. Are ingrediente puține, dar potrivite foarte bine după părerea mea.

Semipreparate

500 g
   

Ingrediente

Salam uscat/afumat
300 g
   
Ceapă roșie
2 buc
în această rețetă am pus ceapă albă, dar este mult mai bună aia roșie pentru pizza
Ardei gras
1 buc
   
Cașcaval clasic
300 g
   
Bulion de roșii
100 ml
   
Busuioc uscat
1 lingurita
   
Ulei de măsline
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Se prepară aluatul de pizza conform rețetei de aici.

Pizza cu salam uscat și ceapă - Pas 1
Pas 2

Cât crește aluatul, se pregătesc ingredientele pentru 2 tăvi de pizza - se taie salamul uscat rondele foartă subțiri (cât mai subțiri posibil).

Pizza cu salam uscat și ceapă - Pas 2
Pas 3

Ardeiul gras se taie fidea.

Pizza cu salam uscat și ceapă - Pas 3
Pas 4

Ceapa se taie fidea lungă și foarte subțire.

Pizza cu salam uscat și ceapă - Pas 4
Pas 5

Se ung tăvile de pizza cu puțin ulei, aluatul se împarte în 2 și se întinde uniform în tavă cu mâinile unse cu ulei (pizza este foarte pufoasă și moale dacă aluatul este moale, lipicios). Bulionul de roșii se amestecă cu mirodenii, ulei de măsline, sare și se unge bine aluatul cu acest amestec.

Pizza cu salam uscat și ceapă - Pas 5
Pas 6

Apoi se distribuie pe toată suprafața cașcavalul ras.

Pizza cu salam uscat și ceapă - Pas 6
Pas 7

Urmează ceapa și ardeiul gras.

Pizza cu salam uscat și ceapă - Pas 7
Pas 8

Și la urmă feliile de salam din belșug se distribuie pe pizza.

Pizza cu salam uscat și ceapă - Pas 8
Pas 9

Se coace la cuptor la foc mediu, aproximativ 30-40 de minute.

Este delicioasă cu ketchup și un pahar de bere :)

Poftă Bună!

Pizza cu salam uscat și ceapă - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2 pizza medii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 45 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

etinc3lle
luminita (etinc3lle) 17 Jul 2009, 18:15

pizza salami!!!!!!! yami!!!!!! cea mai tare pizza! trebuie sa o incerc

carmenbella
carmen (carmenbella) 08 May 2010, 12:04

si eu vreau sa o incerc dar sunt curioasa nu ramane aluatul crud sub salam.Eu de obicei pun putin aluatul simplu in cuptor si dupa ce se intareste putin, pun ingredientele.Eu mai pun si ciuperci si masline,ce am prin casa.Sa vedem ce iese.

amalia80
amalia80 14 Sep 2010, 14:39

La final presaram oregano, merge foarte bine cu acest tip de pizza. Este aromat si merge foarte bine cu salamul.

Nota mea pentru rețetă:
crismi
crismi 14 May 2012, 10:39

Tare gustoasa a fost aceasta pizza.Eu de obicei puneam cascavalul deasupra, dar asa parca a fost mai gustoasa.

Poza mea pentru rețetă:
Ekaterinka
Ekaterinka 30 Apr 2017, 21:08

nu am tava pt pizza si vreau sa o prepar la tava mare de la cuptorul aragazului si vroiam sa intreb cantitatea de aluat va fi suficienta?

lena
Elena (lena) Ekaterinka 30 Apr 2017, 21:46

Iese o pizza mare din acest alut, sau chiar 2, dar depinde daca o intindeti chiar pe toata tava. Merge rotunda si pe tava de cuptor.

Ekaterinka
Ekaterinka 01 May 2017, 11:38

da cred ca o sa o intind pe o hirtie de copt  sa pot sa o mut in tava

mersi