Ingrediente
●
Salam uscat/afumat
300 g
●
Ceapă roșie
2 buc
în această rețetă am pus ceapă albă, dar este mult mai bună aia roșie pentru pizza
●
Busuioc uscat
1 lingurita
●
Ulei de măsline
2 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se prepară aluatul de pizza conform rețetei de aici.
Pas 2
Cât crește aluatul, se pregătesc ingredientele pentru 2 tăvi de pizza - se taie salamul uscat rondele foartă subțiri (cât mai subțiri posibil).
Pas 3
Ardeiul gras se taie fidea.
Pas 4
Ceapa se taie fidea lungă și foarte subțire.
Pas 5
Se ung tăvile de pizza cu puțin ulei, aluatul se împarte în 2 și se întinde uniform în tavă cu mâinile unse cu ulei (pizza este foarte pufoasă și moale dacă aluatul este moale, lipicios). Bulionul de roșii se amestecă cu mirodenii, ulei de măsline, sare și se unge bine aluatul cu acest amestec.
Pas 6
Apoi se distribuie pe toată suprafața cașcavalul ras.
Pas 7
Urmează ceapa și ardeiul gras.
Pas 8
Și la urmă feliile de salam din belșug se distribuie pe pizza.
Pas 9
Se coace la cuptor la foc mediu, aproximativ 30-40 de minute.
Este delicioasă cu ketchup și un pahar de bere :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(2 pizza medii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
45 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)