Omleta-pizza
Tare-i greu atunci cand stii regulile alimentatiei sanatoase sa ajungi seara si sa ai pofte de tot felul - de exemplu pizza sau ceva din aceeasi categorie, adica fainoase(strict interzise dupa ora 17.00).
Eu am improvizat asa o reteta de omleta-pizza la cuptor, si a devenit adevarata solutie delicioasa si rapida pentru cina de seara(merge la fel de bine si dimineata sau la pranz), in 20 de minute suntem toti mancati si fara pofte pacatoase:)
Pentru cine tine regim mai strict de calorii, puteti face omleta doar din albusuri - toppingurile bineinteles le puteti varia dupa ce aveti in frigider, eu am facut de obicei cu legume - ciuperci, broccoli, ardei, rosii, masline, ceapa rosie, etc. Nu folosesc cascaval, am presarat doar un pic de telemea light(sau simpla) si am servit cu un strop de ketchup, ca sa fie si mai apropiata la aspect si gust cu pizza.
Ingrediente
●
Oua
3 buc
sau 6 albusuri
●
Ciuperci
100 g
proaspete, din conserva sau ciuperci coapte
●
Ceapa rosie
0.25 buc
un sfert de ceapa
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In primul rand dati drumul la cuptor, la 180-200 grade.
Apoi intr-un bol bateti ouale si sarea - nu trebuie mixer, eu le bat doar cu furculita.
Pas 2
Turnati amestecul de oua intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.
Eu am folosit tava de silicon si nu am pus hartie.
Pas 3
Peste oua adaugati legumele - aici am pus ciuperci coapte taiate sferturi si ardei kapia.
Pas 4
Si cateva masline, ceapa taiata cat mai fin si subtire.
Puneti tava la cuptor pentru 15 minute - pana se vede ca s-a prins omleta.
Pas 5
Cam asa arata cand este gata.
Pas 6
Tasturnati omleta din tava pe o farfurie sau fund(scoateti hartia daca ati folosit tava normala).
Pas 7
Peste omleta rasturnata am pus o alta farfurie si am intors invers - sa sa fie cu legumele in sus.
Pas 8
Presarati telemea rasa si eventual putin ketchup.
Portia este pentru 2 persoane, daca vreti sa faceti mai mult puneti inca 2-3 oua si va fi mai gros blatul, respectiv mai satios.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(2 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)