Omleta-pizza

Omleta-pizza

Tare-i greu atunci cand stii regulile alimentatiei sanatoase sa ajungi seara si sa ai pofte de tot felul - de exemplu pizza sau ceva din aceeasi categorie, adica fainoase(strict interzise dupa ora 17.00).

Eu am improvizat asa o reteta de omleta-pizza la cuptor, si a devenit adevarata solutie delicioasa si rapida pentru cina de seara(merge la fel de bine si dimineata sau la pranz), in 20 de minute suntem toti mancati si fara pofte pacatoase:)

Pentru cine tine regim mai strict de calorii, puteti face omleta doar din albusuri - toppingurile bineinteles le puteti varia dupa ce aveti in frigider, eu am facut de obicei cu legume - ciuperci, broccoli, ardei, rosii, masline, ceapa rosie, etc. Nu folosesc cascaval, am presarat doar un pic de telemea light(sau simpla) si am servit cu un strop de ketchup, ca sa fie si mai apropiata la aspect si gust cu pizza.

Ingrediente

Oua
3 buc
sau 6 albusuri
Ciuperci
100 g
proaspete, din conserva sau ciuperci coapte
Ardei gras
0.5 buc
Masline taiate
50 g
Ceapa rosie
0.25 buc
un sfert de ceapa
Telemea de vaca
30 g
Sare
0.25 lingurite

Pasi de urmat

Pas 1

In primul rand dati drumul la cuptor, la 180-200 grade.

Apoi intr-un bol bateti ouale si sarea - nu trebuie mixer, eu le bat doar cu furculita.

Omleta-pizza - Pas 1
Pas 2

Turnati amestecul de oua intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.

Eu am folosit tava de silicon si nu am pus hartie.

Omleta-pizza - Pas 2
Pas 3

Peste oua adaugati legumele - aici am pus ciuperci coapte taiate sferturi si ardei kapia.

Omleta-pizza - Pas 3
Pas 4

Si cateva masline, ceapa taiata cat mai fin si subtire.

Puneti tava la cuptor pentru 15 minute - pana se vede ca s-a prins omleta.

Omleta-pizza - Pas 4
Pas 5

Cam asa arata cand este gata.

Omleta-pizza - Pas 5
Pas 6

Tasturnati omleta din tava pe o farfurie sau fund(scoateti hartia daca ati folosit tava normala).

Omleta-pizza - Pas 6
Pas 7

Peste omleta rasturnata am pus o alta farfurie si am intors invers - sa sa fie cu legumele in sus.

Omleta-pizza - Pas 7
Pas 8

Presarati telemea rasa si eventual putin ketchup.

Portia este pentru 2 persoane, daca vreti sa faceti mai mult puneti inca 2-3 oua si va fi mai gros blatul, respectiv mai satios.

Pofta Buna!

Omleta-pizza - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

HDorina
HDorina 23 Jul 2013, 17:58

Foarte gustoasa!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 23 Jul 2013, 18:29

Sa aveti pofta buna Dorina si multumesc mult de poze si comentarii!

elizagabriela
elizagabriela 25 Jul 2013, 14:24

foarte buna si arata nemaipomenit ....prietenul meu chiar a crezut k e pizza:))....nu am mai apucat sa fac poza k a fost mancata foarte repede

tanicelu
tanicelu 25 Jul 2013, 18:09

delicios, din pacate nu pe gustul piciului meu

tanicelu
tanicelu 25 Jul 2013, 18:10

si poza

Poza mea pentru reteta:
Lianulia
Lianulia 04 Aug 2013, 16:45

E buna. As numi-o 2 in 1, pentru ca e o alternativa mai sanatoasa si la pizza, si la omleta...

Iulia Cristian
Iulia (Iulia Cristian) 03 Sep 2013, 01:11

Buna, Lena! Sunt noua aici si ma bucur ca am descoperit acest minunat blog. Sunt incepatoare si deocamdata gatesc doar retete mai simple, dar parca urmand pasii tai, mi se pare o joaca si chiar distractiv. M-am gandit sa gatesc pentru tatal meu aceasta pizza-omleta, adaugand cateva ingrediente preferate de el, dar pastrand ideea ta, pentru ca mi se pare o idee geniala. O sa revin cu poze pentru aceasta reteta..si nu numai...am atatea retete pe care de abia astept sa le gatesc. Esti o femeie minunata si faci o treaba extraordinara. Am fost de asemenea placut surprinsa de numarul mare de like-uri de pe facebook. Esti o adevarata vedeta in arta culinara. Mult succes in continuare!

lena
Elena (lena) 03 Sep 2013, 08:40

Multumesc mult Iulia pentru comentariu!

Sa ai spor la gatit si pofta buna, neaparat sa faci si poze

predairina
predairina 08 Feb 2014, 13:00

Buna!Ma numesc Irina si am facut o multime de retete care au si iesit(toate)in special torturile.Esti minunata in ce faci!Felicitari si tine-o tot asa.

Dana M.
Dana M. 16 May 2014, 19:53

Ce poate fi mai simplu și gustos! Deja am mâncat tot împreună cu soțul meu și printesa noastră. Felicitări pt ideile rapide și gustoase. Eu am pus în compoziție ce aveam prin casa.

Poza mea pentru reteta:
Dana M.
Dana M. 16 May 2014, 19:55

Nu reușesc sa trimit 2 poze simultan😊 te pup

Poza mea pentru reteta:
l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 10 Oct 2016, 10:56

A manca oua seara este o mare greseala; dimineta oul e medicament,la pranz aliment si seraa otrava; este f gresit sa dati fucatului asa ceva la cina; mai bine atunci fainoase. :)

lena
Elena (lena) Elisa Lazarescu (l.e.) 10 Oct 2016, 11:29

Hmm, e o parere si asta, eu totusi merg dupa indicatiile nutritionistei, numai asa reusesc sa-mi pastrez forma cat de cat decent. Mancam rar, cam 1 data pe saptamana, dar nici intr-un caz fainoase, mai bine lactate slabe si legume.

l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 10 Oct 2016, 14:24

Am marit imaginea, ca tot gresesc:(

La scoala tehnica Sanitara, care era f serioasa n 1960, ne  spus unul din medicii; am mancat odata saera albusuri fierte, ca nu au calrii; am simtit ca mor, nu alta.

M am mirat  vazand si eu retete de slabire cu oua seara.

Eu sunt adepta oalelor, de casa; nu au cum sa contina grasimi multe cateva grame d egalbenus.

Oul fiert tare, imi face bine, ca si celelate; oricum e ceamai naturala grasime.Imi plac ouale , is mai naturale decat Eurile din comert,si nu i ascult pe nutritionisti, ci pe taranii care aau mancat grasimi naturale; dar au facut si miscare si au mancat fructe si legume din gradina lor.

l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 10 Oct 2016, 15:06

Sunt pareri impartite in ce priveste folosirea oualelor;  a se manca 1 pe zi /adultii; altii zic numai 2 /saptamana.Eu cred  ca putem manca 1 ou pe zi fara a face rau, proteinele din ou sunt f sanatoase, chiar si grasimea din galbenus; nu cele vopsite, care contin mai stiu eu ce, ca sa devina galbenusul f colorat.