Semipreparate
●
500 g
cantități conform rețetei
Ingrediente
●
Piept de pui
1 kg
2 piepți de pui fără oase
●
Ciuperci proaspete
500 g
●
Masline negre
200 g
fără sâmburi
●
Maioneza
150 g
Amestecați-o cu busuioc jumătate de linguriță.
●
Busuioc uscat
1 lingurita
●
Boia de ardei rosu dulce
0.5 lingurite
●
Piper negru
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Faceți aluatul pentru pizza conform rețetei, lăsați să crească 30-40 min.
În acest timp pregătiți ingredientele.
Pas 2
Spălați și tăiați pieptul de pui cubulețe mici.
Pas 3
Într-o tigaie căliți uleiul de măsline, adăugați pieptul de pui și lăsați să scadă bine lichidul, carnea se albește.
Adăugați vin alb, lăsați carnea cu vinul să fiarbă la foc mediu până se evaporă tot lichidul și începe să se rumenească. Apoi puneți busuiocul, boia de ardei dulce, sare și piper negru. Lăsați încă 2 min, amestecați bine și stingeți focul.
Pas 4
În timpul cât carnea fierbe curățați, spălați și tăiați subțire ciupercile.
Pas 5
Măslinele fără sâmburi le tăiați rondele, sau puteți cumpăra măsline deja tăiate.
Pas 6
După ce s-a răcit puțin carnea, și vedeți că bucățile sunt măricele le mai tăiați puțin după preferință.
Pas 7
Ungeți tava cu ulei. Tavile ar fi bine să fie speciale pentru pizza, sunt mai subțiri și pizza se coace foarte bine în ele.
Pas 8
Ungeți mâinile bine cu ulei, luați jumătate din aluat, îl formați în formă de bilă și îl întindeți cu mâinile pe toată suprafața tăvii, formând borturi.
Pas 9
Cu o pensulă ungeți aluatul cu maioneză, amestecată cu busuioc uscat. Sau puteți folosi pastă de roșii mai lichidă, tot mixată cu busuioc.
Pas 10
Radeți cașcaval peste maioneză, așa ca să acopere bine toată suprafața.
Pas 11
Aranjați ciupercile pe toată suprafața.
Pas 13
Tăiați mărunt o roșie, și la fel o puneți pe pizza.
Pas 14
Peste roșii adăugați măslinele și puneți tava cu pizza la cuptor.
Pas 15
Se coace aproximativ 40-50 de min, în dependență de puterea cuptorului. Se vede dacă s-a copt după bordurile rumenite.
Pas 16
Se taie felii și se savurează cu toată familia.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(2 pizza medii)
Timp de preparare:
80 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)