Semipreparate
●
500 g
cantitati conform retetei
Ingrediente
●
Piept de pui
1 kg
2 piepti de pui fara oase
●
Ciuperci proaspete
500 g
●
Masline negre
200 g
fara samburi
●
Maioneza
150 g
Amestecati-o cu busuioc jumate de lingurita.
●
Busuioc uscat
1 lingurita
●
Boia de ardei rosu dulce
0.5 lingurite
●
Piper negru
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Faceti aluatul pentru pizza conform retetei, lasati sa creasca 30-40 min.
In acest timp pregatiti ingredientele.
Pas 2
Spalati si taiati pieptul de pui cubulete mici.
Pas 3
Intr-o tigaie caliti uleiul de masline, adaugati pieptul de pui si lasati sa scada bine lichidul, carnea se albeste.
Adaugati vin alb, lasati carnea cu vinul sa fiarba la foc mediu pana se evapora tot lichidul si incepe sa se rumeneasca. Apoi puneti busuiocul, boia de ardei dulce, sare si piper negru. Lasati inca 2 min, amesteceti bine si stingeti focul.
Pas 4
In timpul cat carnea fierbe curatati, spalati si taiati subtire ciupercile.
Pas 5
Maslinele fara samburi le taiati rondele, sau puteti cumpara masline deja taiate.
Pas 6
Dupa ce s-a racit putin carnea, si vedeti ca bucatile sunt maricele le mai taiati putin dupa preferinta.
Pas 7
Ungeti tava cu ulei. Tavile ar fi bine sa fie special pentru pizza, sunt mai subtiri si pizza se coace foarte bine in ele.
Pas 8
Ungeti mainile bine cu ulei, luati jumatate din aluat, il formati in forma de bila si il intindeti cu mainile pe toata suprafata tavii, formand borturi.
Pas 9
Cu o pensula ungeti aluatul cu maioneza, amestecata cu busuioc uscat. Sau puteti folosi pasta de rosii mai lichida, tot mixata cu busuioc.
Pas 10
Radeti cascaval peste maioneza, asa ca sa acopere bine toata suprafata.
Pas 11
Aranjati ciupecile pe toata suprafata.
Pas 13
Taiati marunt o rosie, si la fel o puneti pe pizza.
Pas 14
Peste rosii adaugati maslinele si puneti tava cu pizza la cuptor.
Pas 15
Se coace aproximativ 40-50 de min, in dependenta de puterea cuptorului. Se vede daca s-a copt dupa bordurile rumenite.
Pas 16
Se taie felii si se savureaza cu toata familia.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(2 pizza medii)
Timp de preparare:
80 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)