Aripioare de pui la cuptor

Aripioare de pui la cuptor

Am văzut rețeta într-o emisiune la TV, mi s-a părut interesantă, mai ales că era foarte lăudată de participanții la emisiunea respectivă. Până nu demult nu am gătit aripioare, dar după ce am încercat această rețetă, sunt foarte frecvente la noi în meniu.

Ingrediente

Aripioare de pui
1 kg
   
Pastă de tomate
3 linguri
   
Muștar
2 linguri
   
Sos de soia
5 linguri
   
Piper negru
0.25 lingurite
un vârf de linguriță

Pași de urmat

Pas 1

Spălați bine aripioarele și le lăsați să se scurgă de apă.

Aripioare de pui la cuptor - Pas 1
Pas 2

Într-un bol amestecați muștarul, pasta de roșii, sosul de soia, piperul.

Aripioare de pui la cuptor - Pas 2
Pas 3

Dacă observați că sosul este foarte gros, mai adăugați puțin sos de soia. Gustați de sare dacă vă place mai sărat, adăugați puțină sare.

 

Aripioare de pui la cuptor - Pas 3
Pas 4

Și acum partea cea mai frumoasă :)

Luați cu mâinile fiecare aripă și o ungeți bine cu sos, după care le puneți într-o tavă de cuptor.

Aripioare de pui la cuptor - Pas 4
Pas 5

Lăsați aripioarele aproximativ o oră la cuptor, preîncălzit la 200 de grade, le serviți cu orice garnitură preferată.

Poftă Bună!

Aripioare de pui la cuptor - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

tiki
tiki 28 Nov 2014, 02:15

Sa vada toti un mic dejun din spital  !!!!!!! UNA lingurita margarina, UNA lngurita pateu. Oare un barbat de aproximativ 80 kg s-ar satura? Ce bune ar fi niste aripioare....

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) tiki 29 Nov 2014, 20:07

Sanda, imi pare rau de mama ta, multa sanatate si recuperare rapida sa aiba. Tie multa rabdare bineinteles si putere.

tiki
tiki 28 Nov 2014, 02:05

Buna. Nu stiu daca cineva mi-a simtit lipsa, care va mai continua, dar eu am simtit-o. Am fost 2 saptamani in spital cu mama mea si stau cu ea, la ea. Ruptura de bazin, femur,=92 ani. Imi lipseste mult leptopul, gatitul....,dar asa-i viata. Am facut aceste aripioare si dupa mancarea (aproape inexistenta) din spital au fost  magnifice. Bune rau. Am slabit 2 kg,dar nu-mi pare rau. Multumesc Lena. Poza e facuta seara si e mai "NASPA" Hahaha. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
carmiyna
carmiyna 07 Oct 2012, 15:12

Buna Lena am combinat ariporele de pui cu darkini de cartofi stropiti cu praf de usturoi. Ai mei sau lins pe degete. Multumesc ca ai postat aceste retete.

Nota mea pentru rețetă:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 02 Mar 2012, 15:22

Cele mai bune aripioare mancate in viata mea! Pe bune! Nici nu imi venea sa cred ce simplu a fost sa le gatesc! Multumesc, draga Lena!

Poza mea pentru rețetă:
vicusha
vicusha 13 Jan 2011, 19:36

mersi mult pentru reteta, au iesit niste aripioare nemaipomenite!!!! am urmat sfatul Amaliei -am adaugat si putina lamie, iar sos de soia am pus mai putin, inca o data multumesc, Lena!

Nota mea pentru rețetă:
alinadragot
alinadragot 07 Jan 2011, 13:51

la cite grade se prepara spuneti va rog

amalia80
amalia80 26 Sep 2010, 18:27

Daca adaugati in sos si zeama de la o jumatate de lime/ lamaie vor iesi mult mai fragede, pur si simplu se topesc in gura!!

Musette
Musette 12 Nov 2009, 22:23

maine le incerc si iti spun cum au iesit.Sotul meu e innebunit dupa aripioare.

  multumesc Lena.

Musette
Musette 12 Nov 2009, 20:26

Tava trebuie unsa cu ceva?   Merci mult.

lena
Elena (lena) Musette 12 Nov 2009, 22:11

Nu este obligatoriu, sosul cu care sunt unse aripioarele este suficient sa nu se lipeasca de tava.

cristy
cristy 17 May 2009, 12:13

excelent!!!!!!!!!!! mersi mult de reteta, afost minunata!!!!!!!

Arată toate comentariile