Mere coapte cu brânză de vaci

Mere coapte cu brânză de vaci

O rețetă sănătoasă, gustoasă, aromată. Foarte bună în regimuri diverse și ca desert pentru copii.

Ingrediente

Mere ionatan
2 kg
   
Branza de vaci
500 kg
Vă recomand să luați brânza mai moale, nu zgrunțuroasă.
Oua
2 buc
   
Stafide
50 g
   
Zahar
100 g
dacă vă place mai dulce, mai adăugați zahăr
Esenta de vanilie
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Merele se spală, se taie în jumătăți. Din fiecare jumătate se scot sâmburii și se face puțin loc pentru brânza de vaci.

Mere coapte cu brânză de vaci - Pas 1
Pas 2

Într-un bol se amestecă brânza cu ouă, zahăr, stafidele spălate și vanilia.

Mere coapte cu brânză de vaci - Pas 2
Pas 3

Fiecare jumătate de măr se umple cu compoziția de brânză. Se pun la cuptor  până se rumenește brânza ușor deasupra.

Mere coapte cu brânză de vaci - Pas 3
Pas 4

După ce le scoateți din cuptor, le puteți unge deasupra cu dulceața preferată, pentru încă un plus de aromă și o culoare frumoasă.

Poftă Bună!

Mere coapte cu brânză de vaci - Pas 4

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

Alida
Alida 08 Nov 2013, 15:42

au iesit super!! desi sunt la dieta nu m-am putut abtine :)))

Alida
Alida 07 Nov 2013, 17:14

Buna. Am si eu o intrebare mai de amatoare in ale bucatariei  : la branza de vaci te referi la branza dulce sau merge si telemea data pe razatoarea mica? multumesc

lena
Elena (lena) Alida 07 Nov 2013, 17:19

Branza dulce Alida

lena
Elena (lena) 11 Jan 2013, 22:21

Poti sa nu le pui, nu este critic.

Jonny
Ionut valentin Mironov (Jonny) 11 Jan 2013, 22:17

buna lena.sotia este alegica la ou.pot folosi altceva pentru al inlocui?multumesc anticipat

Nota mea pentru rețetă:
janin
janin 24 Feb 2011, 18:13

E bun bun , nu gluma :) dar tot am doua intrebari pentru Lena pe care o rog sa-mi spuna 1. daca branza e cam moale trebuie sa-i adaug ceva sau las compozitia asa cum e? si 2. cu ce sa ung tava...ca eu am dat-o cu unt si s-a cam lipit marul...poate ca si merele erau un pic cam moi din start.....oricum e o delicatese :D

lena
Elena (lena) janin 24 Feb 2011, 18:15

Janin, daca este mai lichida compozitia de branza, poti sa pui niste gris in ea, o va tine mai bine. Tava am uns-o cu ulei, poti sa incerci si cu hartie de copt.

TatianaD
Tatiana (TatianaD) 08 Feb 2011, 10:26

Am reusit si eu sa fac acest desert deosebit ! Trebuie sa recunosc - nici nu m-am gandit pana acum la asa combinatie a ingredientelor A iesit foarte bun, mersi!!!

amalia80
amalia80 20 Sep 2010, 15:07

Eu le pun dulceata de capsune dar inainte de a le pune la copt. In timpul coptului aroma si dulceata se amesteca cu branzica si deasupra se formeaza o crusta de zahar ars si capsunele confiate.

gogosac
gogosac 28 Dec 2008, 09:00

buuuuun

alistaal
alistaal 19 Nov 2008, 18:06

Super, super retete, Elena... Multumim!

Nota mea pentru rețetă:
nasty
nasty 16 Nov 2008, 07:35

hmmmmmm...ce bine arata.......

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile