Pandișpan de ciocolată
Pandișpanul de care m-am îndrăgostit din prima - știți senzația când îți iese ceva "exact asta, anume așa vroiam eu să fie pandișpanul și tortul!". Și moale, și ciocolatos, și pufos, și nu trebuie însiropat (numa' dacă tare vă place) și plus la toate se face repede și simplu. Nu necesită și timp de "așezare" ca la pandișpanul clasic, deci chiar păcat să nu-l încercați.
Merge și servit ca un chec simplu, pudrat cu puțin zahăr sau ca cel mai delicios și reușit blat de tort. Se poate umple cu orice cremă vă place - eu la prima încercare nu m-am complicat și l-am umplut cu o cremă de smântână (din aceea de 32%), amestecată simplu cu zahăr și vanilie. Acum vreau să încerc ceva mai delicat, urmează și rețeta :)
Natalia, merci mult de așa o rețetă genială, ești tare ca întotdeauna 
Atenție! Rețeta trebuie obligatoriu salvată în caietul cu rețete, recomand pentru că și lalena.ro este un fel de caiet de rețete pentru mine - rețetele bune le postez aici ca să am acces la ele oriunde aș fi - și bineînțeles și voi :)
Ingrediente
●
Cacao pudra
0.5 pahare
sau 60g
●
Ulei de floarea soarelui
120 ml
●
Faina alba calitate superioara
280 g
●
Praf de copt
10 g
1 plic
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se pregătesc toate ingredientele pentru rețetă - am măsurat toate ingredientele, zahărul l-am împărțit în 2 boluri mici a câte 150g în fiecare. Făina se amestecă cu praful de copt.
Pas 2
Apă clocotită se adaugă la cacao și cu un tel sau lingură se amestecă bine să nu mai fie cocoloașe.
Pas 3
Separați albușurile de gălbenușuri - în 2 boluri mai mari.
Pas 4
Albușurile se bat spumă - când se întăresc puțin, adăugați în reprize 150g de zahăr. Trebuie să fie spumă mai tare, cam ca la bezele.
Pas 5
Gălbenușurile se bat spumă cu 150g de zahăr. Adăugați câte puțin uleiul, să se încorporeze complet.
Pas 6
Apoi încorporați compoziția de cacao, răcită puțin.
Pas 7
Și ultima este făina și praful de copt - amestecați bine cu telul sau mixerul să nu fie cocoloașe.
Pas 8
Adăugați această compoziție la albușurile bătute spumă - sau le adăugați în vreo 2-3 reprize - și amestecați încet cu mișcări de sus în jos, să nu se dezumfle albușurile.
Pas 9
Turnați aluatul într-o formă rotundă de 28 cm diametru, așternută cu hârtie de copt, sau unsă cu unt și tapetată cu făină. Ușor (2-3 ori) scuturați tava de masă, ca să se uniformizeze aluatul și să iasă bulele de aer la suprafață.
Pas 10
Puneți tava la cuptor la 180 de grade, temperatură medie - se lasă cam 40 de minute - până nu trece testul cu scobitoarea - vedeți în poză, să fie curată.
Pas 11
După ce s-a răcorit puțin îl scoateți din tavă și lăsați să se răcească complet.
Înainte de ornare, dacă a format un cocolos deasupra îl tăiați atent cu un cuțit subțire - să aveți uniform tortul.
Pas 12
Și aici o poză cu el în secțiune, tăiat, pregătit pentru asamblare.
Pas 13
Așa arată cu fundul în sus - eu prefer ca aceasta să fie partea care vine deasupra, este perfect netedă și comodă pentru ornare.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(1 pandișpan de 28 cm diametru)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (28 voturi)