Ingrediente
●
Prune
2 kg
cele mai potrivite sunt cele mici(brumarii), dar nu am gasit in piata si am facut din ce am gasit
●
Esenta de vanilie
1 buc
optional, sau scortisoara
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Prunele se spala, se curata de samburi si se taie sferturi.
Pas 2
Intr-un ceaun se pun la fiert 1 pahar de apa si 1 kg de zahar. Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati sa fiarba 10 minute amestecand periodic.
Pas 3
Dupa acest timp adaugati prunele, lasati pana incep sa fiarba si faceti focul mic.
Pas 4
Amestecati periodic gemul - veti observa ca pe parcurs cum fierbe isi schimba culoarea, aroma si textura. Aici este un roz deschis.
Pas 5
Aici deja un maroniu deschis.
Pas 7
Si.. culoarea potrivita - un fel de maro mai pronuntat, dar nici negru(isi pierde din aroma daca fierbeti prea mult). Adaugati vanilia si amestecati - este optional dar foarte delicios si aromat.
Timpul de fierbere depinde de calitatea si tipul prunelor.
Pas 8
Borcanele pentru dulceata se spala bine si se usuca - sau in cuptor(metoda rapida) sau pe un prosop pe masa(metoda mai de durata).
Se umple cu dulceata si se capseaza bine.
Pas 9
Si aici borcanele mele - din 2 kg atat mi-a iesit. Le lasati sa se racoreasca si depozitati in loc racoros, camara.
Pas 10
Cred ca nu trebuie sa va spun cum si la ce sa-l folositi.
Pofta Buna!
Cantitate:
1500 g
(4 borcane mici de 380ml)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
25 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)