Dulceata de cirese cu petale de trandafiri
Ciresele, in general, au un gust destul de neutru, fara aroma specifica si merg bine combinate cu adaosuri aromate, de exemplu - lamaie, scortisoara si o noua aroma testata de mine acum, petale de trandafiri. Foarte reusita aceasta ultima combinatie in reteta de dulceata de cirese cu petale de trandafiri, va garantez ca veti obtine o delicatesa foarte fina, cu textura interesanta, buna de combinat cu orice va place.
Mie imi place s-o servesc cu iaurt rece grecesc, dar puteti sa va delectati cu ea la clatite, cornulete fragede, cozonac (combinati aici dulceata de cirese si trandafiri cu nuci macinate), prajituri, chec, etc.
Ingrediente
●
Cirese fara samburi
1 kg
●
Petale de trandafiri
200 g
de la aproximativ 10-15 flori, sau mai mult
●
Lamaie
1 buc
sau 1 lingurita sare de lamaie
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In primul rand spalati bine ciresele si le curatati de codite si samburi.
Stoarceti peste ele zeama de la 1 lamaie (sau adaugati 1 lingurita sare de lamaie) si amestecati-le bine cu o lingura.
Pas 2
Alegeti petalele de trandafiri de pe flori (nu orice petale de trandafiri, doar cele potrivite pentru dulceata!), eu nu le spal doar le scutur si aleg bine, sa nu fie musculite sau gandacei.
Pas 3
Intr-o oala alternati in straturi zaharul + ciresele + petalele de trandafiri.
Puneti cate putin din fiecare, apoi repetati.
Pas 4
Lasati-le pe masa, eventual acoperite cu capac, timp de 12-15 ore sau pana ciresele lasa zeama.
Pas 5
Dupa acest timp le mai amestecati 1-2 ori, observati ca deja a aparut lichidul sau zeama in care vor fierbe ciresele cu petalele de trandafiri.
Pas 6
Acum puneti cratita pe foc si cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati 5 minute.
Apoi inchideti focul si iarasi lasati cratita cu dulceata pe masa din bucatarie timp de 1 zi, dar neaparat fara capac!
Pas 7
Veti observa a 2-a zi ca dulceata in acest timp se confiaza pasiv, astfel ciresele au textura foarte ferma si culoare frumoasa.
Puneti din nou oala la fiert pentru 5 minute, iarasi opriti focul si mai lasati 1 zi pe masa la confiat, fara capac!
Pas 8
A 3-a zi observati ca dulceata devine mai densa, acum o puteti fierbe si turna in borcane sau mai fierbeti o data si lasati inca 1 zi, daca va doriti sa fie cu mai putin lichid.
Pas 9
Cand decideti ca sunteti multumit de textura, turnati dulceata fierbinte in borcane curate si uscate, sigilati bine.
Lasati sa se raceasca complet, apoi depozitati in camara sau savurati cu orice va place.
Pofta Buna!
Cantitate:
1600 g
Timp de preparare:
500 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
90 min
Data publicarii: