Dulceață de cireșe cu petale de trandafiri

Dulceață de cireșe cu petale de trandafiri

Cireșele, în general, au un gust destul de neutru, fără aromă specifică și merg bine combinate cu adaosuri aromate, de exemplu - lămâie, scorțișoară și o nouă aromă testată de mine acum, petale de trandafiri. Foarte reușită această ultimă combinație în rețeta de dulceață de cireșe cu petale de trandafiri, vă garantez că veți obține o delicatesă foarte fină, cu textură interesantă, bună de combinat cu orice vă place.

Mie îmi place s-o servesc cu iaurt rece grecesc, dar puteți să vă delectați cu ea la clătite, cornulețe fragede, cozonac (combinați aici dulceața de cireșe și trandafiri cu nuci măcinate), prăjituri, chec, etc.

Ingrediente

Cireșe fără sâmburi
1 kg
   
Zahăr
800 g
   
Petale de trandafiri
200 g
de la aproximativ 10-15 flori, sau mai mult
Lămâie
1 buc
sau 1 linguriță sare de lămâie

Pași de urmat

Pas 1

În primul rând spălați bine cireșele și le curățați de codițe și sâmburi.

Stoarceți peste ele zeama de la 1 lămâie (sau adăugați 1 linguriță sare de lămâie) și amestecați-le bine cu o lingură.

Dulceață de cireșe cu petale de trandafiri - Pas 1
Pas 2

Alegeți petalele de trandafiri de pe flori (nu orice petale de trandafiri, doar cele potrivite pentru dulceață!), eu nu le spăl doar le scutur și aleg bine, să nu fie musculițe sau gândăcei.

Dulceață de cireșe cu petale de trandafiri - Pas 2
Pas 3

Într-o oală alternați în straturi zahărul + cireșele + petalele de trandafiri.

Puneți câte puțin din fiecare, apoi repetați.

Dulceață de cireșe cu petale de trandafiri - Pas 3
Pas 4

Lăsați-le pe masă, eventual acoperite cu capac, timp de 12-15 ore sau până când cireșele lasă zeamă.

Dulceață de cireșe cu petale de trandafiri - Pas 4
Pas 5

După acest timp le mai amestecați de 1-2 ori, observați că deja a apărut lichidul sau zeama în care vor fierbe cireșele cu petalele de trandafiri.

Dulceață de cireșe cu petale de trandafiri - Pas 5
Pas 6

Acum puneți cratița pe foc și când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați 5 minute.

Apoi închideți focul și iarăși lăsați cratița cu dulceață pe masă în bucătărie timp de 1 zi, dar neapărat fără capac!

Dulceață de cireșe cu petale de trandafiri - Pas 6
Pas 7

Veți observa a 2-a zi că dulceața în acest timp se confiază pasiv, astfel cireșele au textură foarte fermă și culoare frumoasă.

Puneți din nou oala la fiert pentru 5 minute, iarăși opriți focul și mai lăsați 1 zi pe masă la confiat, fără capac!

Dulceață de cireșe cu petale de trandafiri - Pas 7
Pas 8

A 3-a zi observați că dulceața devine mai densă, acum o puteți fierbe și turna în borcane sau mai fierbeți o dată și lăsați încă 1 zi, dacă vă doriți să fie cu mai puțin lichid.

Dulceață de cireșe cu petale de trandafiri - Pas 8
Pas 9

Când decideți că sunteți mulțumit de textură, turnați dulceața fierbinte în borcane curate și uscate, sigilați bine.

Lăsați să se răcească complet, apoi depozitați în cămară sau savurați cu orice vă place.

Poftă Bună!

Dulceață de cireșe cu petale de trandafiri - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1600 g
Timp de preparare: 500 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 90 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!