Supă de pui cu cașcaval și ciuperci

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci

O supă simplă, foarte gustoasă și deosebită de ciorbele și supele standard. Este o improvizație foarte reușită, sunt sigură că va fi una dintre supele preferate, după ce o veți încerca.

Ingrediente

Piept de pui
1 buc
   
Ceapă albă
2 buc
   
Ouă de prepeliță
10 buc
   
Brânză topită
200 g
   
Ciuperci albe proaspete
500 g
   
Frunză de dafin
2 buc
   
Piper negru
0.25 lingurite
   
Pătrunjel verde
1 legatura
   
Sare
1 lingura
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Spălați pieptul de pui, îl puneți într-o cratiță cu 2 l de apă la fiert.

Când începe să fiarbă, strângeți spuma, tăiați o ceapă mică mărunt, adăugați frunza de dafin. Faceți focul mic când începe să fiarbă, și lăsați 30-40 de min.

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 1
Pas 2

Până fierbe carnea, curățați și spălați ciupercile. Apoi le tăiați mărunt.

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 2
Pas 3

Le lăsați cu puțin ulei într-o tigaie să se călească.

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 3
Pas 4

Amestecați din când în când, iar când se rumenesc ușor stingeți focul.

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 4
Pas 5

Fierbeți 5-7 min ouăle de prepeliță, le răciți cu apă rece și le curățați de coajă.

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 5
Pas 6

După 30-40 de min, după ce fierbe carnea, o scoateți din supă, o răcoriți puțin și o tăiați bucățele mici.

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 6
Pas 7

În supa de carne adăugați ciupercile călite, carnea mărunțită.

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 7
Pas 8

Cașcavalul tăiați bucățele mici

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 8
Pas 9

Adăugați cașcavalul în supă, amestecați continuu până nu se dizolvă, supa se face albă. Dacă cașcavalul este moale se dizolvă mai repede și mai bine. Dacă folosiți unul clasic, posibil să nu se dizolve complet. Adăugați sare și piper după gust.

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 9
Pas 10

Tăiați pătrunjelul și o ceapă mică mărunt. Adăugați-le în supă și stingeți focul imediat. Lăsați 20-30 de min supa să se pătrundă.

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 10
Pas 11

Supa o serviți cu ouăle de prepeliță în fiecare farfurie, numărul lor variază după preferință. Ouăle sunt foarte sănătoase și "înnobilează" supa.

Poftă Bună!

Supă de pui cu cașcaval și ciuperci - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l (4 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (5 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 02 Jan 2009, 16:20

Aceasta supa de pui ar fi super probabil dupa mancarurile mai "grele" din timpul sarbatorilor de iarna .

Nota mea pentru rețetă:
david
david 03 Dec 2009, 19:07

o idee foarte buna!!! o sa incerc cat de curand!

Nota mea pentru rețetă:
david
david 06 Dec 2009, 15:25

am facut astazi supa si a iesit intr-adevar foarte, foarte gustoasa. multumesc mult pentru idee. am insa o mica problema cu cascavalul. poti sa-mi spui te rog ce fel de cascaval folosesti- firma-? eu am luat la dorna si nu s-a topit chiar cu am trebui.

lena
Elena (lena) david 06 Dec 2009, 17:20

Cel mai bine o fost cu cascavalul topit de la Hochland

david
david 06 Dec 2009, 18:51

pe ala am pus mana prima data, dar mi  s-a parut mai moale asta... mai bine ramaneam la ala!!!! mu;ltumesc mult de raspuns. data viitoare vom lua ce trebuie.este foarte buna si o vom mai face cu siguranta!

nona
nona nona (nona) 10 Jun 2010, 10:00

e interesanta!

nona
nona nona (nona) 10 Jun 2010, 10:02

imi place saitul lena si o sa incerc o parte din retete, poate o sa va scriu si eu o reteta la ciorba de burta si alte ciorbe!

amalia80
amalia80 02 Sep 2010, 11:10

Gustoasa reteta. Cred ca ouale merg puse crude, odata cu cascavalul, ies mai gustoase.

Nota mea pentru rețetă:
Lavi
Lavi 06 Sep 2010, 13:22

eu as adauga si un morcov ras sau cand se fierbe carnea as adauga cartof, morcov, putina telina - intregi toate , care la sfarsit sa le scot!

katomika
katomika 07 Sep 2010, 17:54

woow pe asta am gatit=-o cand a venit soacra mea la mine :D si ghici ce .. a iesit o bunatate si m-alaudat la toata familia .... ms

MariaP
MariaP 29 Sep 2010, 16:53

N-am mancat pana acum supa cu oua fierte si cascaval.Oricum, pare o supa foarte consistenta. M-ar tenta s-o incerc, dar cred ca fara oua.

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 14 Jul 2013, 09:54

Interesant si placut gust. Eu am pus oua de gaina si a fost ok.

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 28 Sep 2014, 19:25

Buna. Am facut si aceasta supa din nou, cu oua de prepelita (de data asta) si cu pulpe de pui, pe care le-am lasat intregi si am pus fiecaruia cate o buc. in fafurie. Mare succes. Aaaaaaa, si am bagat pe langa cascaval si un tub de branza topita ( nu stiu daca a ajutat, dar precis a mai albit-o). Hahaha. Pupici.Wow. scuze,vad ca nu am dat stelute data trecuta. Vai,vai ce imprudenta.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: