Ingrediente
●
Ciocolata neagra/amaruie
100 g
●
Faina alba calitate superioara
100 g
●
Praf de copt
0.5 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se pune la topit untul si ciocolata rupta bucatele.
Pas 2
Amestecati bine cu un tel sau spatula pentru a omogeniza compozitia.
Pas 3
Luati cratita de pe foc si adaugati zaharul. Se amesteca bine 2-3 minute.
Pas 4
Urmeaza oul, amestecati bine sa se incorporeze.
Pas 5
Apoi pudra de cacao - amestecati.
Pas 6
Si ultima tura este faina cu praful de copt. Amestecati bine cu o lingura sau cu spatula.
Pas 7
Se formeaza un aluat putin lipicios dar destul de uniform. Il puneti asa direct in frigider pentru 30 de minute, fara sa-l mai framantati in plus cu mainile.
Pas 8
Dupa acest timp aluatul se mai intareste, il scoateti din frigider si puteti sa-l lucrati foarte usor cu mainile.
Pas 9
Il formati in forma de bila, o intindeti cu facaletul pe masa presarata cu faina, cam de 5-6 mm grosime.
Taiati forme cu ce aveti si ce va place - aici am un set de forme Tupperware, foarte dragute si compacte.
Pas 10
Puneti pe o tava de teflon turta dulce si le dati la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
Pas 11
Imi place ca dupa ce se fac nu se deformeaza deloc, doar usor creste.
Pas 12
Bateti un albus spuma cu 3-4 linguri de zahar pudra - pentru a face glazura - asta-i optional. Dupa mine le-as pudra cu zahar si gata, dar cum va place si vreti.
Pas 13
Ungeti, desenati sau ornati cum vreti turta dulce cat este fierbinte, sa se prinda bine albusul si sa se usuce repede.
Pas 14
Eu pentru un rezultat mai sigur le-am mai tinut 10 minute la 180 de grade, sa se intareasca si dezinfecteze albusul.
Pas 15
Singura problema cu albusul este faptul ca acum pe perioada de iarna se umezeste repede, deci vedeti cum faceti - sau pudrati cu zahar, sau le uscati bine deasupra, sau le depozitati intr-un loc uscat.
Pas 16
Sunt tare bune si aromate, le recomand cu incredere!
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
4 (5 voturi)