Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra)

Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra)

Tortul "Foret Noire" este un tort clasic, si la prima vedere cu ingrediente simple: pandispan de cacao, crema de frisca si visine/cirese... DAR....pana a gasi reteta perfecta de pandispan de cacao nici nu ma apucam de el. Acum avand deja reteta verificata si foarte buna a fost momentul perfect sa incerc si tortul.

Visinele sau ciresele pot fi proaspete, congelate, din compot sau si mai frumos - un jeleu aromat de visine. Iese racoritor si foarte moale, delicios..... Aveti si o sectiune impresionanta la finalul retetei.

Ingrediente

Smantana dulce 32%(dorna/milli)
1 l
Compot de visine fara samburi
500 g
Ciocolata neagra/amaruie
20 g
pt ornare
Zahar pudra
300 g
Pandispan de ciocolata
1 buc
eu am folosit reteta de aici de pe site, o gasiti la Sectiunea de Torturi

Pasi de urmat

1

In primul pas bineinteles preparati Pandispanul de ciocolata si il lasati sa se racoreasca putin.

2

Apoil il taiati atent in 3 foi cam de 1 cm grosime.

3

Visinele le scurgeti de suc(in cazul in care folositi direct visine in tort) sau faceti un jeleu de visine(in compotul cu tot cu fructe adaugati gelatina conform instructiunilor de pe plic si incalziti usor, amestecand continuu pana se dizolva - apoi raciti, sa se prinda).

4

Dupa ce aveti gata visinele si pandispanul taiat faceti crema de frisca: smantana de frisca racita bine(eu folosesc doar Milli de 32%) se bate 2-3 minute la viteza maxima cu mixerul, apoi incorporati incet zaharul pudra si bateti pana se ingroasa bine - atunci cand ridicati paletele de la mixer aveti varfurile la frisca fixe, nu se lasa in jos.

5

Si incepem sa montam tortul - mai nou pentru a nu murdari farfuria in care punem tortul aplic o noua metoda:

- pun 2-3 bucati de hartie de copt care sa acopere marginile farfuriei....

6

- montez tortul fara griji si la urma scot hartiile - este metoda f.buna si nu va chinuiti cu stersul farfuriei sau mutarea tortului pe alta curata.

7

Deci punem prima foaie de pandispan, optional se poate insiropa cu lichior de visine sau compot - eu am lasat asa, pandispanul este usor umed si merge fara insiropare.

Ungeti din abundenta cu frisca, sa fie un strat mai gros - puneti deasupra multe visine sau cum vedeti in poza bucati de jeleu de visine (le-am scos cu lingura din vasul in care s-a prins).

8

In asa fel montati si a 2-a foaie de pandispan. Ultima foaie se unge doar cu frisca si se orneaza dupa preferinte.

9

Eu am uns bordurile bine cu frisca si am nivelat - apoi am facut motzuri de frisca cu posul de ornat si am dat prin razatoare deasupra ciocolata amaruie.

10

Cred ca si sectiunea este destul de reprezentativa, va asigur ca si gustul este pe masura - un tort foarte fin, gustos, moale, aromat - deci perfect :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 grame (10-12 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 66

Dia.Si.
Dia.Si. 09 apr 2020, 22:47

Este un tort foarte bun! Apreciat de la mic la mare. Tin sa precizez ca am redus cantitatile de zahar la jumatate. Si din blat si frisca. Este pur si simplu mult prea mult zahar. Sunt retete foarte bune, care raman bune chiar si daca pun zahar mai putin. Ar fi de folos tuturor, daca de fiecare data cand repetati retetele de pe site, sa reduceti (macar de test) progresiv cantitatea de zahar. Incercati macar cu 25% la inceput. Veti vedea ca sunt tot dulci si chiar mai gustoase.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Alina1987
Alina1987 14 mar 2020, 17:19

Vroiam ceva nou dar nu prea dulce. Deci am reusit. Crema am făcut 50/50 frișcă vegetală și yogurt alb fără zahar. Zahărul l-am adăugat după gust. Vă mulțumesc mult pentru recetă...

Poza mea pentru reteta:
Miulika
Miulika 03 iun 2017, 16:34

Oare cu capsuni proaspete in loc de visine ar merge?

lena
Elena (lena) Miulika 03 iun 2017, 18:08

Sigur nu strica :)

DorinaB
DorinaB 09 iul 2015, 00:14

Mi-a placut tare mult tortul!!!! e minunat... Nota 10

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
catalina TL
catalina TL 27 apr 2015, 22:13

iata si sectiune. Cel mai bun tort pe care l-am mancat vreodata. multumim lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Diadiana
Diadiana 05 dec 2014, 00:25

Si poza

Poza mea pentru reteta:
bursucu4me
bursucu4me 05 mai 2014, 10:52

L-am preparat in februarie pentru ziua sotului meu iar sambata trecuta pentru ziua mea. A iesit foarte bun de fiecare data!

Poza mea pentru reteta:
liliaviscun
Lilia Viscun (liliaviscun) 17 dec 2012, 13:47

In sfirshit am facut acest minunat tort.
sa primit foarte gustos. eu l-am umplut cu smintina dulce( frishca proaspata) shi am ramas placut surprinsa! pt gustul meu tortul a ieshit prea dulce, iar pt al sotzului prea cremos. data viitoare am sa scad cantitatzile de zahar shi frishca shi va fi ideal pt familia mea. 
Itzi multzumesc,Lena pt ca ne faci viatza mai gustoasa! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 05 feb 2012, 12:44

Aici aveți și o secțiune. Tăietura e un pic „murdară” și neglijentă din cauza emoțiilor și a curiozității de a-l gusta!

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 05 feb 2012, 12:41

Un tort extra-delicios! Pandișpanul are un gust fin și aromat de ciocolată, frișca nu e grețoasă absolut deloc, iar vișinele sunt de fapt „cireașa” de pe acest tort magnific!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile