Ingrediente
●
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
1 l
●
Compot de visine fara samburi
500 g
●
Ciocolata neagra/amaruie
20 g
pt ornare
●
Pandispan de ciocolata
1 buc
eu am folosit reteta de aici de pe site, o gasiti la Sectiunea de Torturi
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Apoil il taiati atent in 3 foi cam de 1 cm grosime.
Pas 3
Visinele le scurgeti de suc(in cazul in care folositi direct visine in tort) sau faceti un jeleu de visine(in compotul cu tot cu fructe adaugati gelatina conform instructiunilor de pe plic si incalziti usor, amestecand continuu pana se dizolva - apoi raciti, sa se prinda).
Pas 4
Dupa ce aveti gata visinele si pandispanul taiat faceti crema de frisca: smantana de frisca racita bine(eu folosesc doar Milli de 32%) se bate 2-3 minute la viteza maxima cu mixerul, apoi incorporati incet zaharul pudra si bateti pana se ingroasa bine - atunci cand ridicati paletele de la mixer aveti varfurile la frisca fixe, nu se lasa in jos.
Pas 5
Si incepem sa montam tortul - mai nou pentru a nu murdari farfuria in care punem tortul aplic o noua metoda:
- pun 2-3 bucati de hartie de copt care sa acopere marginile farfuriei....
Pas 6
- montez tortul fara griji si la urma scot hartiile - este metoda f.buna si nu va chinuiti cu stersul farfuriei sau mutarea tortului pe alta curata.
Pas 7
Deci punem prima foaie de pandispan, optional se poate insiropa cu lichior de visine sau compot - eu am lasat asa, pandispanul este usor umed si merge fara insiropare.
Ungeti din abundenta cu frisca, sa fie un strat mai gros - puneti deasupra multe visine sau cum vedeti in poza bucati de jeleu de visine (le-am scos cu lingura din vasul in care s-a prins).
Pas 8
In asa fel montati si a 2-a foaie de pandispan. Ultima foaie se unge doar cu frisca si se orneaza dupa preferinte.
Pas 9
Eu am uns bordurile bine cu frisca si am nivelat - apoi am facut motzuri de frisca cu posul de ornat si am dat prin razatoare deasupra ciocolata amaruie.
Pas 10
Cred ca si sectiunea este destul de reprezentativa, va asigur ca si gustul este pe masura - un tort foarte fin, gustos, moale, aromat - deci perfect :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1500 g
(10-12 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (9 voturi)