Tort "Bounty"

Tort "Bounty"

Un tort foarte bun, deosebit si simplu de preparat - sigur o sa placa la toti amatorii de nuca de cocos :)

Ingrediente

Pandispan de ciocolata
1 buc
oricare va place, eu l-am facut pe cel de pe site
Lapte
500 ml
Unt
200 g
Gris
6 linguri
Zahar
1 pahare
Nuca de cocos
200 g
eu data viitoare as pune doar 150, dar reglati pe viitor dupa preferinte
Lapte condensat
200 g
este pt ornare - am folosit lapte condensat caramelizat din comert - dar puteti folosi si altceva - glazura, pudra de zahar, crema ganache, etc.

Pasi de urmat

1

Am preparat pandispanul dupa Reteta de pandispan de ciocolata de pe site - l-am lasat sa se racoreasca apoi l-am taiat in 2 foi.

2

In tava in care am facut pandispanul am pus prima foaie de pandispan - am luat-o pe cea de sus,  nu-i chiar dreapta si o folosesc ca baza tortului(pt ca nu se vede:)

3

Facem repede crema de cocos:

- intr-o cratita punem la fiert laptele, zaharul si untul

4

- cand incepe sa fiarba, adaugati "in ploaie" grisul si amestecati repede cu un tel, sa nu fie cocoloase

5

- lasati sa fiarba pana se ingroasa putin - cam in 5 minute se face destul de gros.

6

- acum adaugati nuca de cocos si amestecati bine compozitia - si gata crema.

7

Puneti crema peste blatul din tava.

8

Nivelati si presati bine.

9

Peste crema puneti al 2-lea blat si dati tava la frigider pt minim 1 ora, sa se intareasca crema.

10

Dupa acest timp, scoateti bordurile la tava si ornati tortul cu ce va place.

11

Eu am ornat cu lapte condensat fiert, dar merge bine si cu orice glazura care va place. Sau puteti folosi ganache-ul de la Prajitura cu ciocolata si banane.

12

Si o sectiune, eu zic ca destul de reprezentativa :)

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

Cori
Cori 07 mar 2012, 23:13

Ooooo mersi mult, Lena, la fel si tie iti doresc. O reteta deosebita. Multumesc si pt. felia de tort, fie ea si virtuala si sunt si prima norocoasa. LA MULTI ANI !

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 07 mar 2012, 23:38

Multumesc, draga Lena si am o mare recunoastere fata de felul in care cu ajutorul tau am schimbat stilul de viata si de alimentatie al familiei noastre, diversificandu-ne arta de a gati si a ne rasfata. Intr-un mod echilibrat, evident. Iti doresc o primavara plina de inspiratie si de rasfat pentru tine insati, mai ales stiu cat de dedicata esti pentru ceilalti. Te iubim! Si poate mergem impreuna la un SPA intr-o zi (hihi)

desdemonica
desdemonica 07 mar 2012, 23:46

Multumesc pt urari Lena draga. Ce -mi doresc sa mi se indeplineasca mie,sa ti dea Dumnezeu tie si familiei tale. Aratos tortul si banuiesc f. bun. Spune-mi de unde-ti procuri laptele condensat la cutie,pt.a-l fierbe?

lena
Elena (lena) desdemonica 08 mar 2012, 08:12

Desdemonica, in Romania nu se gaseste, doar la magazinul rusesc prin Tineretului - dar se poate face acasa - se fierbe cutia cu lapte condensat simplu vreo 2-3 ore la foc mic.

Multumesc mult fetelor pentru urari si asa cuvinte frumoase!

Nina-Andreea
Nina-Andreea 08 mar 2012, 08:54

Tortul arata demential si spectaculos! Asa cum ar trebui sa fim si noi, femeile, in viata celor dragi noua! Va doresc din suflet un sincer "La multi ani" de 8 Martie!! M-am atasat incredibil de acest site, de dvs., utilizatori si gospodine, de la care incerc sa invat cat mai multe! Sa aveti o zi plina de bucurii si surprize placute!

sara33
sara33 08 mar 2012, 10:44

buna lena!la multi ani pt ziua de azi,tie si tuturor gospodinelor,sa va dea d-zeu sanatate si multa dragoste si intelegere!pana la ora asta nu am pregatit nimik dar treb sa ma gandesc la ceva!cat pt tort,este foarte frumos,si p kt de frumos este,atata de bun cred k si e!am sa-l incerc si eu kt de curand!pupici si un 8 martie fericit!

Geea
Geea 08 mar 2012, 11:19

La multi ani! si tie draga Lena, iti doresc multa sanatate si armonie in familie si sa te bucuri de fetita ta , mult succes in tot ceea ce faci, pentru ca ai facut un lucru extraordinar cu acest site, din care invatam multe lucruri utile si ne putem sfatui. Cat despre  tortul pe care la-i facut de ziua noastra,a femeilor,...ESTE EXTRAORDINAR,de-abia astept sa-l fac!

adina0885
adina0885 08 mar 2012, 11:26

La multi ani! sa fii sanatoasa si iubita! Multumim pt acest tort minunat, abia astept sa-l prepar! dar eu o sa-l fac, saptamana viitoare cu o ocazie mult mai speciala, cand fetita mea implineste 6 luni :) Arata minunat!

Carmen Nedelea
Carmen Nedelea 08 mar 2012, 11:36
Draga Elena,

Am trimis si eu citeva intrebari legate de mucenici moldovenesti – nu am primit raspuns, dar acum e prea tirziu, nu cred ca mai imi poti raspunde in timp.
 
Legat de reteta de tort Bounty am o intrebare:
 
Crema o pui calda peste pandispan sau se lasa se raceasca?
 
Mai am o rugaminte:
 
Exista destula femei care nu se pricep la bucatarie – ca mine de exemplu – si care nu stiu chichitele gatitului.
Te rog foarte mult ca atunci cind descrii pasii unei retete sa indici si daca crema se lasa sa se raceasca (1-2ore-toata noaptea) sau se pune calda/calduta, siropul trebuie sa fie rece, cald/caldut, cit timp se lasa sa se raceasca, etc.
 
Poate pentru voi sint lucruri banale dar nu toate se pricep – iar eu sint descurajata din start sa mai fac reteta respectiva.
 
Daca se poate, daca nu, asta e.
 
Multumesc frumos
Carmen
YRY
YRY 08 mar 2012, 14:12

La multi ani pt ziua de azi!

Este o reteta simpla , o s-o fac si eu chiar azi.

Multumesc

auratop
auratop 08 mar 2012, 15:39

Doamnelor si domnisoarelor gospodine, va urez un sincer La multi ani!!

mamaMIHAELA
mamaMIHAELA 08 mar 2012, 21:28

La multi ani, Lena ! Multumesc pentru retetele gustoase pe care ni le impartasesti in fiecare zi ! I Iti doresc sanatate si bucurii !

monica aly
monica aly 09 mar 2012, 22:46

buna lena la multi ani super retetele tale am facut multe din ele dar nu am timp sa iti scriu despre fiecare iar anumite retete nu mi au iesit  sau la gust au iesit perfect dar aspectul a fost jalnic de nu ma pre pricep dar oricum multumesc m ai scos de multe ori din incurcatura cand nu stiam ce sa mai fac de mancare  sau sa fac ceva repede oricum cea mai des reteta care am facut a fost cea de pui cu maioneza si ciuperci cu care am dat gata niste prieteni spanioli inca odata multumesc si la mai multe retete in continoare

crisan
alexandra crisan (crisan) 10 mar 2012, 02:35

pare afi foarte ok

Nota mea pentru reteta:
lilia.l
lilia.l 11 mar 2012, 18:26

Buna! Am facut si eu torta aceasta..nu am ramas multumita de crema. Poate daca as fi pus macar putin zahar ar fi fost mai ok. Pandishpanul in schimb a iesit ff gustos.

lena
Elena (lena) 11 mar 2012, 19:32

Lilia, scuze, este greseala mea - la ingrediente am pus 1 pahar de  zahar dar in pasi nu am mentionat - imediat corectez.

lilia.l
lilia.l 11 mar 2012, 21:29

:) acum am vazut ca nici eu n-am fost foarte atenta, in reteta sunt enumerate doar ingredientele pt crema, deci clar acel pahar de zahar nu era pt pandishpan.

costina
costina 12 mar 2012, 12:36

Am facut si eu tortul sambata, am adaugat zaharul buclucas....dar cred ca as mai mari cantitatea de unt sau de lapte, ca am senzatia ca este putin fada crema, in rest pandispanul este ciocolatos si cred ca merge bine adaptat si cu alte creme de vanilie sau de ce nu de ....ciocolata

Geea
Geea 27 mar 2012, 22:12

Acest tort este o nebunie ! I-a fermecat pe toti membrii familiei mele si nu numai , deoarece l-am facut a doua oara cand am avut si cativa invitati la masa . Crema este pur si simplu delicioasa !

Poza mea pentru reteta:
m3moo
mihaela (m3moo) 11 apr 2012, 14:43

si crema se pune rece, calda? 

simona.blondy
simona.blondy 27 iun 2012, 18:58

Lena,am facut un tort saptamana trecuta si m am hotarat sa incerc aceasta crema ( sunt nebuna dupa nuca de cocos ) ,a iesit super buna :)     ( am pus 150 g  fulgi de cocos cum ai spus tu ca vei pune data viitoare,inloc de 200 g )  ; a placut tuturor ,plus ca e chiar si usor de preparat,deasupra am folosit glazura de la prajitura cu banane si ciocolata deoarece n am gasit laptele :( ... mi a placut si glazura,dar mi as dori sa gasesc acel lapte condensat caramelizat ! Multumesc pt reteta ! Cu siguranta voi mai incerca si altele ( oricum de cate ori vreau sa fac cv ma uit mai intai pe site.ul tau :) 

Nota mea pentru reteta:
paula mina
paula mina 30 iun 2012, 18:26

Am si eu o intrebare...va rog sa imi raspundeti......blatul nu trebuie insiropat????......acuma astept sa se raceasca si urmeaza sa fac crema

lena
Elena (lena) paula mina 30 iun 2012, 19:14

Poti sa-l insiropezi daca va place, dar este destul de moale si fraged si fara sirop.

irinutza
irinutza 28 oct 2012, 20:16

un tort minunat!!! Merci de receta,imi place si pandispanul si crema,mai ales ca iubesc nuca de cocos.

Poza mea pentru reteta:
mire81
mire81 15 ian 2013, 09:46

Buna Lena , am nevoie de ajutorul tau : nu am gasit lapte condensat caramelizat si am luat lapte condensat la sticluta nu am gasit la cutie , pe eticheta scrie lapte condensat pt cafea ...e ok ce am luat ? cum il prepar pt a orna tortul ?

lena
Elena (lena) mire81 15 ian 2013, 11:06

Nu este bine ce ai luat, din pacate in Romania nu se gaseste laptele condensat caramelizat. De fapt se gaseste, doar la magazinul cu specific rusesc din Tineretului.

Poti sa-l prepari doar din laptele condensat dulce(nu este cel de cafea, e unul la cutii metalice, foarte dulce si gros) - se pune cutia metalica la fiert domol in apa multa, pentru 3-4 ore.

Daca nu te descurci cu asta, orneaza cu o glazura simpla de ciocolata.

mire81
mire81 15 ian 2013, 17:23

Multumesc mult pt raspuns.O sa mi prinda bine laptele la cafea :)

mire81
mire81 16 ian 2013, 16:40

Am revenit....aseara am facut blatul si mi a iesit mai bine decat ma asteptam ,insa acum vreau sa ma duc sa fac crema dar am o intrebare :se pune imediat dupa ce am luat o dp foc sau o mai lasam sa se racoreasca ?

lena
Elena (lena) mire81 16 ian 2013, 16:46

Poti si imediat, nu are importanta, pentru ca este destul de groasa si nu strica nimic la blat.

mire81
mire81 20 ian 2013, 19:50

Foarte ,foarte bun tortul......merita incercat am primit f multe laude din partea invitatiilor si bineinteles ca eu te am laudat pe tine Lena iti multumesc pt retetele minunate si ca datorita tie suntem si noi niste gospodine bune...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
semiramida
Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 28 iun 2013, 09:09

Ce dimensiuni are tava?

semiramida
Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 28 iun 2013, 09:13

Scuze Lena, la reteta de pandispan am inteles care sunt dimensiunile tortului.

semiramida
Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 30 iun 2013, 23:14

Lena, pandispanul trebuie insiropat?

lena
Elena (lena) Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 01 iul 2013, 09:02

Eu nu insiropez acest pandispan, dar daca va place poti.

Dioan
Dioan 17 nov 2013, 19:15

Foarte bun tortul. ..combinatia delicioasa..postez poza cu blatul ce a crescut perfect...secțiune cu el nu am....nu am mai apucat. ..s-a mâncat foarte repede. ...

Poza mea pentru reteta:
LicaStar
Lica (LicaStar) 22 nov 2013, 10:00

Aveam nuca de cocos si lapte condensat caramelizat si ma intrebam ce sa fac oare cu ele? Am fasit si solutia...Multumesc, Lena!

Poza mea pentru reteta:
Cristina Maria
Cristina Maria 06 ian 2014, 12:35

Buna tuturor! Am facut si eu acest tort de Craciun si mi-a iesit foarte bun. Ador cremele cu nuca de cocos, iar pandispanul iese foarte moale si pufos. Nu am apucat sa fac poze, poate reusesc data viitoare. 

Multumim pentru reteta, Lena!

Nota mea pentru reteta:
michela78
michela78 07 feb 2014, 11:02

Nu sunt in tara si un gasesc gris,crezi ca as putea inlocui cu altceva?

lena
Elena (lena) michela78 07 feb 2014, 13:13

Incearca cu amidon, important sa ingrosi crema cumva.

caryna1507
caryna1507 13 feb 2014, 13:46

scuza-ma lena, crema se pune calda peste blat?

lena
Elena (lena) caryna1507 13 feb 2014, 13:59

Dap, se ingroasa imediat si se pune calda pe blat.

Alma91
Alma91 08 aug 2014, 12:49

am incercat reteta ta si e delicioasa :) Nota 10 :) singura modificare a fost ca am adaugat si o ciocolata alba in crema :) Multumesc de reteta :) O zi frumoasa!

Poza mea pentru reteta:
TanDi
TanDi 27 oct 2014, 23:42

Foarte bun tortul ! M-am gandit cam ce i-as mai adauga, dar e perfect asa cum e. Se prepara foarte usor si se mananca la fel de repede ;)

Poza mea pentru reteta:
DorinaB
DorinaB 10 mar 2015, 19:18

MMMMMMMMMMMM...imi rasfat sotul asta seara! E un deliciu.... si se merita efortul depus petru spalarea vaselor de la pandispan! mi-a placut la nebunie, l-am servit cu compot de visine de casa! Multumesc mult Lena pentru munca ta! Sa ai cit mai multe realizari frumoase in bucatarie si nu numai!!!!

Poza mea pentru reteta:
catalina TL
catalina TL 29 mar 2015, 13:51

Buna Lena, smantana de 32 % este cea pt frisca? multumesc!

lena
Elena (lena) catalina TL 30 mar 2015, 14:10

In aceasta reteta nu aveti smantana, dar in general da, este cea pt frisca, daca scriu Smantana dulce.

catalina TL
catalina TL 15 apr 2015, 22:27

iata si tortul meu. super gust, super design, super blat. l-am ornat cu glazura de ciocolata (facuta de mine). o singura mentiune. ar fi fost mai pe gustul meu daca asi fi insiropat putin blatul. multumiri

Poza mea pentru reteta:
AlessioR
AlessioR 23 iul 2015, 16:21

Buna ziua. Am si eu o intrebare.. tortul merge facut cu un blat cumparat? Sau trebuie neaparat pandispan? Am o problema cu cuptorul aragazului .. nu prea coace.. :( si nu vreau sa stric nimic.. va rog astept raspuns. Multumesc

Sau un alt sfat cum as putea sa fac alt tort .. fara coacere :(

lena
Elena (lena) AlessioR 23 iul 2015, 16:32

Da, sigur ca merge si cu pandispan cumparat :)

Danna06
Danna06 02 nov 2016, 09:56

Buna Lena, ti-am descoperit de ceva vreme pagina dar nu am avut pana acum curajul sa iti scriu. Am facut mai multe retete de la tine si vreau sa iti multumesc pentru ele, mi-am incantat sotul. As vrea sa fac pentru el acest tort, insa eu nu am tava ca a ta, crezi ca intr-un vas de yena de 35 pe 20 cam la 2 litrii capacitate as putea face cu aceleasi ingrediente? Sau trebuie sa dublez cantitatile? Multumesc mult.

lena
Elena (lena) Danna06 02 nov 2016, 19:17

Buna Danna, ma bucur ca ai avut curaj, sunt aici si eu, gospodina simpla ca si voi :) Ma bucur mult de mesaj si ca va plac retetele!

Ref. la tort, acest pandispan iese destul de inalt, va fi bine si in tava ta, singura problema va fi mai greu sa-l tai in 2 jumatati asa mare dreptunghiular. Eventual poti sa-l imparti in 2 aluatul si il coci de 2 ori, adica faci 2 foi.

Danna06
Danna06 Elena (lena) 02 nov 2016, 23:03

Multumesc mult de raspuns. Cred ca mai bine o sa fac asa cum ai sugerat, sa coc 2 foi pentru nu prea am nici indemanarea de a taia corect in jumatate blatul. 

CorinaCory520
Corina Cory (CorinaCory520) 05 dec 2016, 18:19

Buna lena! As putea inlocui laptele cu cel de cocos si untul cu margarina unirea? Bebe face 2 ani in 16 decembrie si e alergic la lactate.

Mersi

lena
Elena (lena) Corina Cory (CorinaCory520) 05 dec 2016, 21:04

Da, se poate, bineinteles.

CorinaCory520
Corina Cory (CorinaCory520) Elena (lena) 05 dec 2016, 21:12

Multumesc mult.asa ii voi face tortul atunci.pt o tava clasica de aragaz,dreptunghiulara,care ar fi raportul? Ai idee?

lena
Elena (lena) Corina Cory (CorinaCory520) 05 dec 2016, 21:14

Cred ca trebuie dublate cantitatile.

CorinaCory520
Corina Cory (CorinaCory520) Elena (lena) 05 dec 2016, 21:15

Mii de multumiri! O seara frumoasa!

Maria Luminita
Luminita (Maria Luminita) 12 oct 2017, 21:13

Am facut azi de ziua socrului...☺am ornat cu o glazura de ciocolata cu migdale maruntite 😊

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MariaElisei555
Maria Elisei (MariaElisei555) 13 mar 2018, 07:16

Bună Lena!! Gătesc de foarte mult timp după retetere tale și au fost un real succes de fiecare dată îți mulțumesc că maim învățat să gătesc.Eu acum vreau sa te întreb dacă pt acest tort este potrivit să il îmbrac in fondant? Aștept raspuns,mersi.

lena
Elena (lena) Maria Elisei (MariaElisei555) 13 mar 2018, 09:28

Buna Maria, multumesc mult de apreciere!

Referitor la tort il puteti orna dupa plac, fondant, frisca sau orice crema va place 😉