Supă/Ciorbă de pește

Supă/Ciorbă de pește

Este o rețetă simplă de supă/ciorbă de pește - în acest mod preparată i-o dau și fetiței mele de 1 an.

Dacă îi puneți borș sau suc de lămâie va fi ciorbă, dacă nu este supă - totul în funcție de preferințele de gusturi în familie.

Ingrediente

Pește
500 g
aici am folosit cotlet de somon, dar puteți folosi orice pește preferat
Cartofi
1 buc
   
Morcovi
1 buc
   
Ceapă albă
2 buc
   
Pătrunjel verde
1 buc
1 legătură
Sare
1 lingura
după gustul vostru reglați cantitatea de sare
Frunză de dafin
2 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Curățați peștele de solzi și îl spălați bine.

Supă/Ciorbă de pește - Pas 1
Pas 2

Curățați și spălați legumele.

Supă/Ciorbă de pește - Pas 2
Pas 3

Puneți peștele într-o cratiță și turnați apă, cât să-l acopere bine. Puneți la fiert, adăugați o ceapă tăiată bucăți mari și frunză de dafin. Când începe să fiarbă faceți focul mic, și lăsați 20 de min.

Supă/Ciorbă de pește - Pas 3
Pas 4

După ce a fiert, treceți peștele cu tot cu supă printr-o sită, să evitați orice os mărunt care rămâne în apă.

Supă o turnați înapoi în cratiță și o puneți pe foc. Peștele îl lăsați să se răcorească în sită.

Supă/Ciorbă de pește - Pas 4
Pas 5

Tăiați cartofii, morcovii și o jumătate de ceapă cubulețe. Adăugați în supa de pește, când începe să fiarbă acoperiți cu capac și lăsați 30-40 de min până sunt gata legumele.

Supă/Ciorbă de pește - Pas 5
Pas 6

Peștele îl alegeți de oase, rupeți bucățele mici și adăugați în supă, după ce au fiert legumele.

Supă/Ciorbă de pește - Pas 6
Pas 7

O jumătate de ceapă o tăiați mărunt împreună cu pătrunjelul.

Supă/Ciorbă de pește - Pas 7
Pas 8

Potriviți supa de sare, dacă vreți să o acriți adăugați borș sau suc de lămâie. Puneți verdeața și ceapa mărunțită crudă, și stingeți imediat focul. Acoperiți cu un capac cratița și lăsați 20-30 de min să se pătrundă toate aromele.

Supă/Ciorbă de pește - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l (3-4 porții de supă)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

Bea Nurse
Beatrice (Bea Nurse) 24 Apr 2017, 17:17

Este foarte gustoasa ciorba, f usor de facut si nu e prima nici ultima data pt noi 😋 Tot ce fac de pe site e delicios. Multumim mult Lena pt retetele minunate ❀

Nota mea pentru rețetă:
Pashutza25
Pashutza25 06 May 2016, 10:34

Sa mincat totul cu mare pofta.mersi mult

Poza mea pentru rețetă:
Roddy
Rodica (Roddy) 20 Feb 2015, 22:13

Am mincat cu o pofta nemaipomenita :))) erau si citiva ani de cind nu mai mincasem supa de peste:( data viitoare cred ca încerc sa o acresc un pic;) 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Roddy
Rodica (Roddy) 20 Feb 2015, 20:56

Astăzi o cina mai legera, așteptam cu nerăbdare supa de peste :) 

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 31 Oct 2013, 13:14

Buna. Am avut 4 capete mai micute si 2 codite si am facut aceasta ciorba. Nu am avut rabdare sa astept 30 minute si am gustat-o. Buna rau. Am respectat intru totul reteta, doar ca in acest bol am pus o lingurita da smantana. Ceapa si patrunjelul la sfarsit este o idee geniala. Multumesc.

Poza mea pentru rețetă:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 30 Jan 2012, 00:59

M-am indragostit de aceasta supa de peste, foarte usoara si pur si implu mi-a fost greu sa ma opresc, nu ma mai saturam. Nici sotul meu! Super!

Poza mea pentru rețetă:
MariaP
MariaP 27 Sep 2010, 23:33

Eu la ciorba de peste pun intotdeauna si putin orez. Merge acrita cu bors si/sau cu otet, iar daca folositi mai multe feluri de peste iese si mai gustoasa. Aaa, era sa uit,  mai pun si rosii, suc de rosii sau bulion, depinde ce am in casa.

Nota mea pentru rețetă:
amalia80
amalia80 02 Sep 2010, 11:16

Am mancat la bulgari exact asa preparata, foarte buna.

Nota mea pentru rețetă:
SimonaI
SimonaI 09 Jun 2010, 01:57

Am facut ciorba de peste..cu somon , am respectat reteta pas cu pas..Este extraordinar de buna iar ideea cu patrunjelul amestecat cu ceapa taiata marunt si puse la sfarsit este absolut brilianta...Multumesc ..

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 22 Nov 2009, 21:15

Test

Arată toate comentariile