Ingrediente
●
Pește
500 g
aici am folosit cotlet de somon, dar puteți folosi orice pește preferat
●
Pătrunjel verde
1 buc
1 legătură
●
Sare
1 lingura
după gustul vostru reglați cantitatea de sare
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Curățați peștele de solzi și îl spălați bine.
Pas 2
Curățați și spălați legumele.
Pas 3
Puneți peștele într-o cratiță și turnați apă, cât să-l acopere bine. Puneți la fiert, adăugați o ceapă tăiată bucăți mari și frunză de dafin. Când începe să fiarbă faceți focul mic, și lăsați 20 de min.
Pas 4
După ce a fiert, treceți peștele cu tot cu supă printr-o sită, să evitați orice os mărunt care rămâne în apă.
Supă o turnați înapoi în cratiță și o puneți pe foc. Peștele îl lăsați să se răcorească în sită.
Pas 5
Tăiați cartofii, morcovii și o jumătate de ceapă cubulețe. Adăugați în supa de pește, când începe să fiarbă acoperiți cu capac și lăsați 30-40 de min până sunt gata legumele.
Pas 6
Peștele îl alegeți de oase, rupeți bucățele mici și adăugați în supă, după ce au fiert legumele.
Pas 7
O jumătate de ceapă o tăiați mărunt împreună cu pătrunjelul.
Pas 8
Potriviți supa de sare, dacă vreți să o acriți adăugați borș sau suc de lămâie. Puneți verdeața și ceapa mărunțită crudă, și stingeți imediat focul. Acoperiți cu un capac cratița și lăsați 20-30 de min să se pătrundă toate aromele.
Cantitate:
2 l
(3-4 porții de supă)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)