Salata "Mimoza"

Salata "Mimoza"

Foarte fina, gustoasa, sigur este o reteta pe care trebuie s-o incercati. Este mai deosebita de retetele traditionale cu carne, ciuperci, etc - se face cu conserve de peste in ulei, aici am innobilat-o cu conserva de ton in ulei - rezultatul a fost super. Recomand sa o infrumusetati cu lamaie.

Semipreparate

100 g

Ingrediente

Oua
6 buc
Unt
50 g
Cascaval clasic
150 g
Conserva de peste in ulei
2 buc
conserve de 120-160g - aici am folosit ton, dar merge si sardine, hering, macrou in ulei

Pasi de urmat

1

Fierbeti ouale, le racoriti, curatati de coaja. Apoi le taiati jumatati si separati galbenusurile de albusuri.

2

Punem primul strat de salata pe farfurie - dati prin razatoare albusurile intr-un strat uniform.

3

Ungeti cu maioneza stratul de albusuri.

4

Untul rece il dati prin razatoare uniform pe toata suprafata, asta va fi urmatorul strat.

5

Apoi dam prin razatoare cascavalul, la fel uniform pe toata suprafata.

6

Pestele din conserve se scurge de ulei, se alege de oasele mai mari, si cu o furculita se marunteste bine. Aceasta pasta de peste se pune uniform peste cascaval.

7

Se unge bine cu maioneza si se niveleaza salata.

8

Ultimul strat este galbenusul de ou, dat prin razatoarrea mai mica. Distribuiti frumos, pe toata suprafata salatei.

O infrumusetati cu lamaie, verdeata.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame (8-9 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Comentarii

alinutza85
alinutza85 09 apr 2009, 22:20

Trebuie neaparat sa urmezi aceste etape sau merg si amestecate??multumesc...

lena
Elena (lena) alinutza85 09 apr 2009, 23:42

Daca le amesteci salata va avea o culoare ciudata, in plus straturile sunt asa distribuite ca sa se combine gusturile alimentelor. Dar daca vreti tare, incearca si amestecate

alinutza85
alinutza85 10 apr 2009, 17:34

Un alt deliciu,ti-am ascultat sfatul si nu am amestecat  ingredientele.Intradevar o salata super gustoasa......mai ales ca sotul meu e super incantat...Multumim Lena.

Nota mea pentru reteta:
magdaly78
magdaly78 08 iun 2009, 22:47

cea m-ai  tare reteta pe care am incercat-o super ... nu ezitati sa urmati pasi  am impresionat toti musafiri ....mersi lena

Nota mea pentru reteta:
ELLA
ELLA 08 nov 2009, 21:19

Si salata asta e super

liliutza
liliutza 29 dec 2009, 23:58

Buna seara! Am si eu o intrebare, daca se poate.. Nu ar fiindicat sa stoarcem si putina zeama de lamaie? Nu e gretoasa fara? Ma gandesc la faptulca e destul de incarcata cu oua, unt, maioneza, peste.. Astept un raspuns, multumesc aticipat si felicitari pentru site! In seara asta am intrat aici pentru prima data si am ramas incancata de faptul ca surprindeti in imagini toate etapele unei retete. E foarte folositor!

lena
Elena (lena) 30 dec 2009, 00:03

Cred ca ar merge si stropit pestele cu putina lamaie, dar de cate ori am facut-o a fost foarte bine si fara ea. Oricum este preferinta fiecaruia la chestia cu lamaie si peste, poti sa pui lamaie langa Mimoza, sau stropesti doar pestele cu ea. Si multumesc pentru felicitari! Sincer imi pare bine ca va place si este util.

liliutza
liliutza 30 dec 2009, 00:17

O voi prepara de revelion!Si o voi orna si cu feliutze de lamaie pe margine pt aspect si pt cine o vrea mai acrisoara.. Abia astept!  Sper sa imi impresionez prietenii!

natyluminita
natyluminita 23 apr 2010, 11:24

lena ai niste retete super....esti din R.moldova ca doar acasa la mine se fac retetele astea mai diferite..."suba""mimoza""s.a.......

lena
Elena (lena) 23 apr 2010, 19:48

Da, Luminitza - de acolo sunt

natyluminita
natyluminita 01 sep 2010, 21:18

e foarte buna...eu mai pun in loc de conserva de peste in ulei si peste mic afumat....e tare buna

Nota mea pentru reteta:
Maggy
Maggy 20 dec 2013, 14:29

care este primul rand cu care incepi salata?...pestele maruntit, sau...??

lena
Elena (lena) Maggy 20 dec 2013, 14:45

Citeste atent pasul 2 - este albusul de ou.

tiki
tiki 29 dec 2013, 09:30

Buna. O reteta simpla si f.f.f. buna. Am facut numai 1/2 portie ptr.testare si am mancat 1/2 de platou .si as mai fi putut. O fac si pe asta la Dom' Părinte..Multumesc.Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 16 ian 2014, 18:12

Buna. Again tot eu. Ce credeti? Mi-a placut sau nu?

Poza mea pentru reteta:
nataliabarbu
nataliabarbu 04 feb 2014, 11:01

merci mult Lena pentru recetele minunate,usor de preparat si pe placul tuturor

 
tiki
tiki 04 feb 2014, 13:11

DorinaB
DorinaB 09 nov 2014, 00:13

Salata asta o iubim toti membrii familiei mele, doar ca noi adaugam  cartofi si morcovi fierti, asa am preluat-o de la mama!!!!!!!!!!!!! mmmmmmmmm ce fina e!!!

DorinaB
DorinaB 09 nov 2014, 00:14

Fotografia ca dovada

Poza mea pentru reteta:
Emy.raileanu
Emy Raileanu (Emy.raileanu) 21 nov 2014, 19:38

MMM salata mea preferata... o fac de multi ani la rand,imi place mult. Am vazut retete la mimoze cu cartofi si alte ingrediente , dar mie aceasta imi place cel mai mult,are vre-o 8 ani decand o fac. 

 
Poza mea pentru reteta:
allinaraicu
allinaraicu 19 feb 2015, 19:56

Am facut-o numai ce si imi astept sotul sa vina de la pescuit sa o probam.:-)  Ca pina voi pregati pestele care-l aduce...Numai ca nu am avut cascaval si am pus 2 cartoafe fierte in locul lui.Vom vedea cum va fi la gust.Credca oricum foarte gustos,mai ales ca aveam si niste icre rosii si neagra care nu o minca nimeni(ne-a facut-o cadou un cunoscut e marinar.:-) )si am pus-o ca ornare. Iata ce frumusete!

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 15 mar 2015, 19:12

Buna. Cred ca vedeti ce succes are. Am facut-o de multe ori, dar ce-ar fi sa postez de fiecare data? Imediat merg sa mai mananc o lingura. Hahaha. Pupici.

Poza mea pentru reteta: