Salata "Crocanta"

Salata "Crocanta"

O salata foarte buna si gustoasa - se poate prepara si in regimuri de slabire, si la o masa festiva si la cina familiei. Reteta originala este cu carne de pui, eu cred ca puteti s-o faceti si fara ea - in caz ca nu mancati carne sau vreti sa fie mai usoara.

Ingrediente

Salata verde
1 buc
Franzela alba
200 g
Cascaval clasic
150 g
Castraveti
300 g
Ceapa rosie
1 buc
Piept de pui
250 g
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
Otet de vin
1 lingura
Usturoi
3 buc
Adica 3 catei - eu am folosit usturoi verde
Sare
1 lingurita
Sau dupa gust
Piper negru
0.5 lingurite

Pasi de urmat

Pas 1

Spalati pieptul de pui si il puneti la fiert, aproximativ 30 de min.

Salata "Crocanta" - Pas 1
Pas 2

Taiati franzela cubulete mici.

Salata "Crocanta" - Pas 2
Pas 3

Caliti bucatelele de paine intr-o tigaie fara ulei, pana se rumenesc bine si se fac crocante.

Salata "Crocanta" - Pas 3
Pas 4

Preparati sosul pentru salata, amestecand uleiul, otetul, sarea, piperul si usturoiul pisat.

Salata "Crocanta" - Pas 4
Pas 5

Salata verde se spala bine, se rupe bucatele mici intr-un castron in care veti amesteca salata.

Salata "Crocanta" - Pas 5
Pas 6

Peste salata se toarna sosul preparat din ulei, otet, etc. Se amesteca bine.

Salata "Crocanta" - Pas 6
Pas 7

Taiati ceapa fideluta si o adaugati in salata.

Salata "Crocanta" - Pas 7
Pas 8

Castravetele se taie si el fidea, se adauga la restul ingredientelor.

Salata "Crocanta" - Pas 8
Pas 9

Cascavalul se rade prin razatoarea marunta. Se pune si el in salata.

Salata "Crocanta" - Pas 9
Pas 10

Carnea se scoate din apa si se lasa sa se racoreasca. Apoi se rupe cu mainile in bucatele mici.

Salata "Crocanta" - Pas 10
Pas 11

Chiar inainte de servire se adauga franzela crocanta, se amesteca bine toate ingredientele. Daca adaugati franzela si nu se mananca imediat, aceasta se inmoaie si nu va mai fi atat de buna.

Pofta Buna!

Salata "Crocanta" - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

nicol21
nico (nicol21) 10 Aug 2010, 03:08

o sa  incerc maine cand ajung acasa si o sa iti spun cum a iesit:*

Nina-Andreea
Nina-Andreea 07 Mar 2012, 20:41

Excelentă! Am uitat să pun cașcaval până să fac poza, dar am adăugat după! Am crezut că nu îmi va plăcea din cauza pieptului de pui fiert, dar se simte foarte bine gustul! Merită încercată!

Poza mea pentru reteta: