Fructe conservate cu zahar(fara fierbere)
Daca vreti sa pastrati 100% din toate vitaminele fructelor si pentru sezonul rece, asta ar fi metoda cea mai portivita. De obicei fac asa zmeura si coacazele, alte fructe nu am incercat, dar cred ca merge.
Chestia este sa puneti cantitate dubla de zahar la greutatea de fructe si dupa ce le prelucrati cum vedeti in reteta, se tin la frigider neaparat. Astfel, iarna acest amestec va avea acelasi gust,culoare si savoare, mai bun decat orice dulceata ati gustat vreodata.
Reteta este pentru 1 kg de fructe - am testat si din aceasta cantitate de fructe si zahar ies cam 2 litri de "dulceata".
Ingrediente
●
Fructe
1 kg
aici zmeura si coacaze
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Zmeura am ales-o bine(daca este din gradina proprie prefer sa nu o spal) si am pus-o intr-un lighean mai mare.
Daca o spalati aveti grija sa o scurgeti bine de apa printr-o sita.
Pas 3
Amestecati bine fructele si zaharul.
Pas 4
Apoi treceti toata compozitia prin masina de tocat. Puteti sa incercati si cu un robot de bucatarie mai puternic - la noi acasa se faca cu masina de tocat si iese perfect.
Pas 5
Amestecati bine cu lingura tot amestecul sa-l uniformizati.
Pas 6
Turnati dulceata in borcane curate si uscate, puneti capace - pastrati la frigider si oricand vreti mancati din ea, tine foarte bine chiar si peste 5-6 luni.
Pas 7
Exact la fel am facut si cu coacazele.
Pas 8
Dulceata cruda de coacaze mai de aproape. Culoare si textura sunt chiar mai bune decat in poza.
Pas 9
Si aici dulceata de zmeura, o folositi la orice va place ca si orice dulceata clasica. Asta este mult mai aromata si gustoasa, amestecata cu iaurt sau la clatite - o bunatate!
Pofta Buna!
Cantitate:
3 kg
(cam 2 litri si jumate)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)