Fructe conservate cu zahar(fara fierbere)

Fructe conservate cu zahar(fara fierbere)

Daca vreti sa pastrati 100% din toate vitaminele fructelor si pentru sezonul rece, asta ar fi metoda cea mai portivita. De obicei fac asa zmeura si coacazele, alte fructe nu am incercat, dar cred ca merge.

Chestia este sa puneti cantitate dubla de zahar la greutatea de fructe si dupa ce le prelucrati cum vedeti in reteta, se tin la frigider neaparat. Astfel, iarna acest amestec va avea acelasi gust,culoare si savoare, mai bun decat orice dulceata ati gustat vreodata.

Reteta este pentru 1 kg de fructe - am testat si din aceasta cantitate de fructe si zahar ies cam 2 litri de "dulceata".

Ingrediente

Fructe
1 kg
aici zmeura si coacaze
Zahar
2 kg

Pasi de urmat

1

Zmeura am ales-o bine(daca este din gradina proprie prefer sa nu o spal) si am pus-o intr-un lighean mai mare.

Daca o spalati aveti grija sa o scurgeti bine de apa printr-o sita.

2

Adaugati zaharul.

3

Amestecati bine fructele si zaharul.

4

Apoi treceti toata compozitia prin masina de tocat. Puteti sa incercati si cu un robot de bucatarie mai puternic - la noi acasa se faca cu masina de tocat si iese perfect.

5

Amestecati bine cu lingura tot amestecul sa-l uniformizati.

6

Turnati dulceata in borcane curate si uscate, puneti capace - pastrati la frigider si oricand vreti mancati din ea, tine foarte bine chiar si peste 5-6 luni.

7

Exact la fel am facut si cu coacazele.

8

Dulceata cruda de coacaze mai de aproape. Culoare si textura sunt chiar mai bune decat in poza.

9

Si aici dulceata de zmeura, o folositi la orice va place ca si orice dulceata clasica. Asta este mult mai aromata si gustoasa, amestecata cu iaurt sau la clatite - o bunatate!

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 3 kilograme (cam 2 litri si jumate)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

emily
emily 27 iun 2012, 15:54

Lena, eu la zmeura am incercat si un kg de zahar la unul de fructe si am mers perfect deja de 2 ani, prepar zmeura doar asa.

knife tiger
knife tiger 27 iun 2012, 17:42

dulceata trebuie tinuta tot timpul la frigider???

lena
Elena (lena) knife tiger 27 iun 2012, 17:53

Emily, am incercat si eu cu mai putin zahar dar tot parca mi se parea ca incepe sa fermenteze. Rudele de la care am preluat reteta asa mi-au proportia, cu 1:2, am zis sa nu mai schimb, sa fie la sigur. In plus imi place cum face krantz zaharul :)

Knife Tiger, da se tine la frigider tot timpul - pentru comoditate se poate pune intr-o sticla mare de plastic de la suc, si se tine pe usa(am vazut asa la unii).

sarian
sarian 27 iun 2012, 21:01

1. trebuie sa fie  o solu'ie suprasaturata se zahar 2. contactul cu metalul nu ete foarte indicat,

clau06
claudia (clau06) 09 feb 2013, 21:08

Buna Lena,am si eu o intrebare:cu capsuni crezi ca merge,pe aici nu gasim zmeura ,dar capsuni sint din plin.Daca da tot asa 1:2?Multumesc

lena
Elena (lena) claudia (clau06) 09 feb 2013, 23:06

Capsunile nu am incercat, daca nu sunt foarte apoase cred ca merge.

Eu le pun zahar 1:1 si le congelez, ca sa fiu sigura, isi pastreaza perfect gustul, culoarea si aroma.

mirabela alina
mirabela alina 05 aug 2014, 14:01

Buna Lena, am si eu o intrebare, cum as putea conserva zmeura fara zahar si fara fierbere, eventual cu un indulcitor natural pentru iarna.Pana acuma am pus doar la congelator zmeura dar dupa decongelare parca nu e asa de buna.Ma gandesc ca daca s-ar putea conserva la borcan ar fi mult mai aromata decat cea de la congelator.Multumesc si o zi cat mai frumoasa va doresc.

lena
Elena (lena) 05 aug 2014, 15:52

Cu indulcitor nu recomand, poate si nu altereaza gustul dar nu sunt buni deloc.

Poti sa incerci cu miere, un borcan mai mic si vezi daca nu fermenteaza.

Rora
Rora 23 aug 2014, 15:20

Eu ma intreb de ce nu s-ar separa samburii de fructe inainte de a pune zaharul? Am cumparat un storcator prin masticare Hurom, e plastic in interior, nu ar oxida, si cu sita pt nectaruri, poti avea si pulpa si suc. Mai ramane si in compartimentul pt samburi putina pulpa, dar aceea doar sa fie fie spalata cu apa pt separare, fie amestecata cu zahar si ea. Si, ma mai gandesc la o varianta, in loc de zahar sa punem fructoza, o cantitate mai redusa, pt ca e mai dulce decat zaharul, in schimb nu obliga ficatul la un efort triplu ca si zaharul ce pacaleste ficatul. Acum,sigur ca fructoza e mult mai scumpa, cca 15 lei 500 gr, dar sa mananci sanatos in timp e f important pt sanatate, iar mancand un dulce cu placerea data de gustul minunat, in mod sigur il vom manca si mai cu placere daca, o sa constientizam ca e si sanatos totodata! Eu incerc sa inlocuiesc zaharul din dulciuri si,  retete cu fructoza m-ar interesa, apoi incerc sa inlocuiesc faina alba din alimentatie cu cea integrala, dar am prins sarje de faina veche ce s-a amarat din acest motiv. Lansez o provocare: sa incercam sa nu ne privam de placeri, insa sa o facem cu produse cat mai sanatoase!

ElenaGalin707
Elena Galin (ElenaGalin707) 20 iun 2017, 06:44

Ca sa nu fermenteze zmeura,coacaza.am adaugat cite 1lingura spirt .se pastreaza perfect.La 1kg de fructe se pune cantitatea data.

Nota mea pentru reteta: