Orez Cantonez(reteta chinezeasca)

S
Orez Cantonez(reteta chinezeasca)

O RETETA DE GARNITURA DE OREZ DE CARE M-AM INDRAGOSTIT DE LA PRIMA DEGUSTARE,UN DELICIU CU PUTIN SOS SOIA SAU ALATURI DE UN SOS CU CARNE!

Ingrediente

Jambon de porc
2 buc
FELII
Mazare boabe
100 g
DE CARE AVETI
Oua de gaina
2 buc
Orez basmati
1 buc
SACULET UNDIVIDUAL
Ulei
3 linguri
DIN OKI,UN FILET
Sare
5 g
UN PRAF

Pasi de urmat

1

INGREDIENTELE

2

OREZUL SE PUNE LA FIERT INTR-UN VOLUM MARE DE APA CU SARE DUPA INSTRUCTIUNILE DE PE PAKET.

3

DIN CELE 2 OUA SE FACE O OMLETA CARE SE LASA LA RACIT

4

JAMBONUL SE TAIE CUBULETE,PATRATELE SI SE PUNE INTR-O TIGAIE LA CALIT PUTIN IN ULEI

5

DUPA CE SE CALESTE PUTIN JAMBONUL,ADAUGATI MAZAREA,AMESTECATI  SI MAI LASATI UN MINUT,APOI STINGETI FOCUL

6

OMLETA O TAIATI CUBULETE SI O PUNETI INTR-UN BOL INCAPATOR

7

ADAUGATI MAZAREA SI JAMBONUL

8

DUPA CE A FIERT,SCURGETI BINE OREZUL

9

SI IL ADAUGATI SI PE EL IN BOL SI AMESTECATI BINE

10

PUNETI PUTINA SARE,DE GUST,DAR SA NU EXAGERATI,DAK DORITI SA IL SERVITI CU SOS SOIA,ACESTA ESTE DEJA SARAT,SA NU AVETI SURPRIZE!

11

SI GATA OREZUL CANTONEZ!

O BUNATATE!AICI ALATURI DE SOSUL SOIA!

12

NOI L-AM SERVIT CU UN SOS DIN CARNE DE PUI SI LEGUME,TOT RETEATA CHINEZEASCA.

VA UREZ POFTA BUNA!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (APROXIMATIV)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Sursa: PRIETENA MEA CHEN

Comentarii

elizagabriela
elizagabriela 08 aug 2013, 09:55

gustos...

Poza mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 12 aug 2015, 13:31

Am facut aceasta reteta pt ca baietii mei sunt innebuniti dupa mancarea chinezeasca si m-am gandit sa fac acasa, eu am pus si morcov pt ca e pe gustul lor. Mi-a placut si au mancat toti, desi cel mare a zis ca nu are chiar gustul celui de la restaurant. Personal cred ca cel de restaurant e mai gras. O reteta de retinut si repetat!👍 Am facut poza doar la cel ramas in caserola pt ca l-am servit imediat.

Poza mea pentru reteta: