Ingrediente
●
Lapte
350 ml
cât să acopere cartofii la fiert
●
Ciuperci proaspete
3 buc
mici
●
Branza pentru topit (mozarella, cascaval)
100 g
eu am folosit cașcaval clasic
●
Parmezan ras
2 linguri
eu nu am pus
●
Patrunjel verde
1 buc
puțin
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
2
Spălăm, curățăm și tăiem cubulețe cartofii.
3
Îi punem la fiert împreună cu laptele într-o oală potrivită.
4
Până cartofii stau la fiert, ne ocupăm de restul ingredientelor. Feliem subțire ciupercuțele.
5
Tăiem cubulețe mici cașcavalul.
6
Tocăm pătrunjelul și tăiem usturoiul feliuțe foarte subțiri.
7
Când cartofii sunt fierți (îi încercăm cu o furculiță/un cuțit; la mine au fiert vreo 20 de minute), îi scurgem de lapte. Vom face din ei un piure.
8
Adăugăm untul și sarea și îi pasăm cu un tel. Tot acum puteți pune și parmezanul ras.
9
Lăsăm piureul la răcit. Ne ocupăm de ciupercuțe în continuare.
10
Punem usturoiul la călit în puțin ulei.
11
După un minut, adăugăm și ciupercuțele.
12
Amestecăm din când în când. După 2-3 minute punem și pătrunjelul.
13
Scurgem ciupercuțele de surplusul de ulei. Urmează să amestecăm cele 3: piureul de cartofi, ciupercuțele călite și cașcavalul.
14
Ungem cu ulei vasul termorezistent pe care îl vom folosi (la mine, un vas mic de Yena).
15
Punem compoziția în vas și nivelăm cu o lingură.
16
Băgăm vasul la cuptor până se rumenește puțin. Eu l-am ținut vreo 50 de minute la foc destul de mic.
18
Și aici pe farfurie! Poftă bună!
Cantitate:
3 buc
(pt 3 persoane)
Timp de preparare:
25 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
75 min
Data publicarii: