Terină de cartofi și ciuperci

Terină de cartofi și ciuperci

Am descoperit de curând această rețetă într-o carte! Astăzi am pregătit-o pentru prima dată! Și cu siguranță nu va fi ultima! E absolut delicioasă! Pufoasă și aromată! Se servește caldă cu ceva carne sau chiar doar cu o salată de legume ori murături.

Ingrediente

Cartofi
4 buc
Lapte
350 ml
cât să acopere cartofii la fiert
Ciuperci proaspete
3 buc
mici
Unt
25 g
Usturoi
3 buc
căței
Branza pentru topit (mozarella, cascaval)
100 g
eu am folosit cașcaval clasic
Ulei
3 linguri
Parmezan ras
2 linguri
eu nu am pus
Patrunjel verde
1 buc
puțin
Sare
1 buc
după gust

Pasi de urmat

1

Pregătim ingredientele.

2

Spălăm, curățăm și tăiem cubulețe cartofii.

3

Îi punem la fiert împreună cu laptele într-o oală potrivită.

4

Până cartofii stau la fiert, ne ocupăm de restul ingredientelor. Feliem subțire ciupercuțele.

5

Tăiem cubulețe mici cașcavalul.

6

Tocăm pătrunjelul și tăiem usturoiul feliuțe foarte subțiri.

7

Când cartofii sunt fierți (îi încercăm cu o furculiță/un cuțit; la mine au fiert vreo 20 de minute), îi scurgem de lapte. Vom face din ei un piure.

8

Adăugăm untul și sarea și îi pasăm cu un tel. Tot acum puteți pune și parmezanul ras.

9

Lăsăm piureul la răcit. Ne ocupăm de ciupercuțe în continuare.

10

Punem usturoiul la călit în puțin ulei.

11

După un minut, adăugăm și ciupercuțele.

12

Amestecăm din când în când. După 2-3 minute punem și pătrunjelul.

13

Scurgem ciupercuțele de surplusul de ulei. Urmează să amestecăm cele 3: piureul de cartofi, ciupercuțele călite și cașcavalul.

14

Ungem cu ulei vasul termorezistent pe care îl vom folosi (la mine, un vas mic de Yena).

15

Punem compoziția în vas și nivelăm cu o lingură.

16

Băgăm vasul la cuptor până se rumenește puțin. Eu l-am ținut vreo 50 de minute la foc destul de mic.

17

Aici și o secțiune!

18

Și aici pe farfurie! Poftă bună!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 buc (pt 3 persoane)
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 75 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 17 Apr 2013, 07:32

Bravo Nina! Arata f.bine!

Nina-Andreea
Nina-Andreea 17 Apr 2013, 22:09

Mulțumesc!

DiaDin12
Diana (DiaDin12) 16 May 2013, 16:48

Arata bine si e foarte gustoasa!