Ingrediente
●
Zahăr vanilat
1 buc
1 pliculeț
●
Gem
4 linguri
eu am pus de gutui
●
Bicarbonat de sodiu
1 buc
o jumătate de linguriță, stins cu zeamă de lămâie
●
Coajă de lămâie
1 buc
opțional, după preferințe
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Frecăm margarina (atenție: margarina să fie moale, la temperatura camerei, scoasă din timp de la frigider!!!) cu 100 grame de zahăr (100 din cele 300 g).
Pas 3
Adăugăm pe rând gălbenușurile, continuăm să amestecăm după fiecare.
Pas 4
Apoi zahărul vanilat și coaja de lămâie.
Pas 6
Punem și bicarbonatul stins cu puțină zeamă de lămâie.
Pas 7
Pregătim o tavă, o ungem cu margarină și o tapetăm cu făină. Tava mea are cam 32*23 cm.
Pas 8
Punem compoziția în tavă. O nivelăm frumos.
Pas 10
Batem albușurile spumă cu cele 200 grame de zahăr rămase (din cele 300 g).
Pas 11
Punem și o linguriță de cacao peste spuma-bezea.
Pas 12
Turnăm bezeaua peste compoziția acoperită cu gem din tavă.
Pas 14
Băgăm prăjitura la cuptor pentru 40-50 de minute la foc mediu în cuptorul preîncălzit. Spuma se va crăpa și veți putea vedea dacă e coaptă bezeaua sub crustă.
Pas 15
Lăsăm să se răcească. Apoi feliem.
Pas 16
Aici vă arăt și o feliuță! Absolut delicioasă! Dulce, fină, cu blatul puțin tare, cu bezeaua crocantă, o nebunie!
Cantitate:
24 buc
(26-30 felii)
Timp de preparare:
25 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
75 min
Data publicării: