Ingrediente
●
Zahar
250 g
100 g pt gălbenușuri, 150 pt albușuri
●
Sare
1 buc
un praf de sare
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Lamaie
1 buc
sucul de la 1,5 lămâi, coaja de la 1 lămâie
●
Mac
3 linguri
eu am pus numai 2
●
Zahar pudra
5 linguri
4 pt topping, 1 pt ornat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregătim ingredientele. Măsurăm zahărul în 2 boluri diferite: 100 g și 150 g.
Pas 2
Stoarcem sucul de la o lămâie și radem și coaja de la ea. Separat stoarcem și jumătatea de la altă lămâie (acest suc îl vom folosi la topping).
Pas 3
Separăm albușurile de gălbenușuri. Frecăm gălbenușurile cu 100 g zahăr.
Pas 4
Adăugăm uleiul și macul. Amestecăm bine până se omogenizează. Tot acum putem să aprindem focul la cuptor să se încălzească.
Pas 5
Separat mixăm albușurile cu un praf de sare, adăugând treptat și restul de zahăr (150 g). Vom obține o spumă tare, ca de bezea.
Pas 6
Punem albușurile spumă tare și coaja de lămâie peste spuma de gălbenușuri și amestecăm ușor (de jos în sus) cu o lingură.
Pas 7
Turnăm praful de copt și sucul de la lămâie peste compoziția de mai sus. Continuăm să amestecăm ușor.
Pas 8
Apoi încorporăm și făina.
Pas 9
Punem aluatul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt.
Pas 10
Coacem checul în cuptor la 180 grade C pentru 45 de minute. Eu l-am ținut o oră, dar asta depinde mult și de cuptor. Vă uitați la el, să fie rumenit; puteți să-l probați cu scobitoarea.
Pas 11
S-a crăpat puțin pe mijloc, dar nu are nimic.
Pas 12
Cât este fierbinte, imediat după ce îl scoateți din cuptor, preparați un topping din 4 linguri de zahăr pudră și sucul de la jumătatea de lămâie (puneți 3-4-5 linguri din acest suc). Amestecați bine cu o lingură.
Pas 13
Cu glazura de mai sus ungeți checul fierbinte (eu am uns cu mână, dar bănuiesc că puteți folosi și vreo pensulă mai utilă).
Pas 14
Dacă vreți, puteți apoi să-l ornați cu restul de zahăr pudră, cum am procedat și eu.
Pas 15
Îl lăsați să se răcească de tot, apoi îl feliați.
Pas 16
Și îl serviți cu mare, mare poftă!
Cantitate:
16 buc
(15-18 felii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
90 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)