Prăjitură cu miere

Prăjitură cu miere

Am încercat o nouă prăjiturică! Cu miere și lămâie! E aromată, cu gust super de miere, are consistența unui chec, dar mai îndesată și puțin lipicioasă. Merge perfect cu lapte ori ceai!

Ingrediente

Faina
225 g
albă sau integrală
Miere
200 ml
Unt
50 g
Oua
2 buc
Lapte
2 linguri
Lamaie
1 buc
sucul și coaja rasă
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Amestec de mirodenii
1 lingurita
vanilie, nucșoară, etc. Eu nu am pus nimic..
Sare
1 buc
cât luăm cu 3 degete
Miere
4 linguri
pt glazură
Apa
2 linguri
pt glazură
Lamaie
1 buc
doar coaja rasă - pt glazură

Pasi de urmat

2

Pregătim îngredientele. Pornim cuptorul la foc mic (160 grade C).

3

Cernem într-un vas făina, sarea, mirodeniile și bicarbonatul.

4

Radem coaja de la lămâie și stoarcem sucul.

5

La foc mic-mic, topim mierea cu bucățica de unt, adăugăm apoi sucul și coaja de la lămâie, amestecând pănă se omogenizează.

6

Ușor răcorit, turnăm amestecul de miere peste amestecul de făină din vas. Amestecăm bine.

7

Batem ouăle cu laptele.

8

Încorporăm încet amestecul de ouă peste cel de făină cu miere.

9

Turnăm amestecul rezultat într-o tavă de cuptor. Eu am folosit o formă de silicon cu diametrul de 18 cm. Am uns-o cu ulei și am tapetat-o cu făină.

10

Băgăm prăjiturica la cuptor pentru circa 40 de minute. 

11

Ea va crește și va deveni elastică atunci când o atingeți. Atenție la cuptor: culoarea dată de miere ne va înșela cu privire la timpul de coacere! Verificați cu o scobitoarea; dacă va ieși curată, înseamnă că e gata!

12

O scoateți din formă și o lăsați vreo 5 minute să se răcorească. Eu am cam ”prăjit-o” puțin.

13

Pregătiți glazura acum. Încălziți mierea cu apa și coaja de lămâie.

14

Înțepați prăjitura peste tot cu o scobitoare/băț de frigăruie. Eu am întors-o cu fundul în sus și așa am înțepat-o. Cu o pensulă, ungeți-o apoi cu amestecul de miere încălzit.

15

O lăsați apoi să se răcească de tot. O întoarceți. O mai puteți unge și deaspura.

16

O feliați. Și o serviți cu maaare poftăăă!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc (porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 70 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

dynamic1
Mihai (dynamic1) 12 Jan 2014, 16:11

Doar o vorba vreau sa spun: timpul de coacere de 40 min este mult prea mare... Eu as sugera sa faceti testul scobitorii undeva la 20-25 min. Prajitura este minunata! Multumim frumos!

Nota mea pentru reteta:
henrietta
henrietta 09 Feb 2014, 10:58

Cu o mica redecorare arata fantastic...foarte gustoasa multumesc pentru acest deliciu...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: